Gerek TEF'in ve gerekse SAÜ'nün hareketsizliğinden bahseden arkadaşlar; yada burada neler yapılabilir diye başının etini yiyen dostlarım; lafım herkese...
bu kadar bağlanmışsınız ki geyik muhabbetlere, sarmışsınız kafayı iyice; biraz kafayı kaldırın ve önünüzü görün artık, SAÜ dev gibi, yapılacak o kadar çok şey, o kadar güzel olaylar var ki, etrafınıza bakıp silkinin ve kendinize gelin artık.
ben 2002 mezunuyum, üniversitenin o yok günlerinde katılmadığım hadise kalmadı, ne hızlı zamanlardı onlar;
canavar gibi kulüpler var, Sakarya'dan pek öğrenci arkadaşlar memnun değil (ben de çok değilim aslında);fakat hayat sadece Çark Caddesi'nde dolaşmaktan, kafelere gidip takılmaktan, evlerde bir masa kurup batak oynamaktan, yada evcilik oynamaktan ibaret değil, gezilecek öyle çok yer, yapılacak o kadar faaliyet varki;
soruyorum özellikle sosyallikten şikayetçi olan arkadaşlara, hiç şöyle çıkıp birşeyler yapmayı denediniz mi, birlik olup bir kaya tırmanışı yaptınız mı? doğa gezisine katıldınız mı? peki hiç birlik olup kampa gittiniz mi? biliyormusunuz ben bunların hepsini yaptım ve canavar gibi 4 yıl geçirdim. ve hatta bölüm birincisi olarak bitirdim arkadaşlar bölümümü. derslere engeli bizler yaratıyoruz yahu... bırakın çok ödev var, ders var bahanesini...
arkadaşlar, yemeği kimse sizin ağzınıza sunmaz, bunu böyle bilin.... bişeyler istiyorsanız çorbada sizin tuzunuz da olmalı... nedense herkes şikayet ediyor, fakat icraat yok... dersler çok yoğun diyerek hazır bahane üreten arkadaşlar, yapmayın yahu, gününüzün kaç saatini ders çalışmaya ayırıyorsunuz, ödevleri bile en son gün yapıyorsunuz, kendinizi kandırmayın, ha günü gününe çalışan arkadaşları da bir kenara bırakmıyorum. ama sağlam kafa sağlam vucutta bulunur, öyle değil mi? stres sıkıntı, aşırı yoğunluk...falan ve filan, sürer gider. azcık kendine gelmek lazım değil mi,bakın yaz geldi, birçok arkadaş burada olacak yaz okulunda, hadi ilk faaliyet başlasın, görelim bakalım şu şikayet eden arkadaşlardan kaçı dönüş yapacak bana...
sözüm sana
cihanım moderatörüm, bana ulaş, varalım bir plan yapalım... gençler faydalansın ha ne dersin...
zamanında her bölümden her fakülteden arkadaşım oldu, sadece biraz hareketli olmak lazım, çok şikayet değil arkadaşlar, biraz icraat lazım...şikayet eden arkadaşlar biraraya gelse sadece en az 3 bin kişi eder yahu... pasifize olan yukarısı değil, aşağısı... çok uzakta aramayalım olur mu? bu güzel üniversiteyi de lekelemeyelim lütfen. tekrar ediyorum ki, üniversite de 50ye yakın kulüp var, ve bunların en az yarısı aktif, gidin ve görün, en azında buralarda bişeyler yapmaya çalışan arkadaşlarla görüşün bakayım zamanları nasıl geçiyor. 4 yıldır buralarda olupta hala üniversitede böyle kulüpler varmı diyen adamlar var yahu. ama adam araştırmıyorki, etrafına bakmıyorki... neyse çok uzattım arkadaşlar. yahu vazgeçemiyorum ama kusura bakmayın, kaç kişi yahu, tef ten genc saü ye yazan, üye olan, fakültede yaklaşık 1500 kişi var arkadaşlar. kızıyorum çünkü, atıp tutmaya gelince herkes atıp tutuyor, sosyallik yokmuş, caaarrrt, bal gibi de var, öğrencilerin %50 si bilgisayar kullanıyor ve internete giriyor. adam bölüm sayfalarına girip bakmaktan aciz, ayrıca buraya bişeyler yazmaya aciz, gelip gidiyor sadece. daha ne diyeyim yahu... neyse çok uzattım, umarım birileri bu yazdıklarımı okur ve biraz dank eder kafalarına...
selamlar Gerçek SAÜ'lüler.... hatalı bişeyler yazdıysam affola, ha bu arada bu yazdıklarıma rağmen sosyallik yok diyen varsa onu ben sosyal yapacam söz, bana ulaşsın...
herşey SAÜ için, herşey SAÜ'lüler için...selamlar....