mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2008
|
 |
« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2009, 06:54:34 ÖS » |
|
gençliğimiz bir şeylere sahip çıktığını fiilen de gösterse de hanımlar da meydanları daha az doldursa!.. ayrıca bilinçli, azimli kararlı -hele de anne -müslüman hanımlarla gurur duyuyorum. hz. Aişe ve hanım sahabelerin kılıç salladığı bir kaynak var elimizde korksun küfür! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
Site puanı: 0
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
 |
« Yanıtla #31 : Haziran 30, 2009, 06:58:27 ÖS » |
|
Bence evli kadinlarin zaruri olmadikca calismamalari lazim.
|
|
|
|
|
|
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
|
|
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
|
 |
« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2009, 05:05:00 ÖS » |
|
gençliğimiz bir şeylere sahip çıktığını fiilen de gösterse de hanımlar da meydanları daha az doldursa!..
Bazı işler açıktan açığa yapılmaz! Sen savaşta kendini belli edersen kafana tek kurşun yersin ve ölürsün... Bu savaşta iman ve küfür muvazeneleridir.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2009, 05:07:44 ÖS Gönderen: Eritroblastosis fetalis »
|
|
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
|
|
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Çirkin KraL
|
 |
« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2009, 06:52:29 ÖS » |
|
Kızlarını okutmayan 1 toplumdan, Töre cinayetlerinin hergün yaşandığı bi ülkeden, Ağalık rejimini hala bitirememiş olan bir devletten, kızları 20 yaşını geçince evde kaldı muamelesi yapılan bu ülkede yaşıyorsak Tabiki böyle 1 üniversite forumunda böyle 1 tartışmanın yaşanması çok normal.
|
|
|
|
|
|
Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!
Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan.. Seversem Devrim Olur!!!
|
|
|
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2008
|
 |
« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2009, 07:04:03 ÖS » |
|
Bazı işler açıktan açığa yapılmaz! Sen savaşta kendini belli edersen kafana tek kurşun yersin ve ölürsün... Bu savaşta iman ve küfür muvazeneleridir.
kim bilir beki de siz de haklısnızdır
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Head Cutter
Yasaklı
|
 |
« Yanıtla #35 : Temmuz 29, 2009, 11:07:20 ÖS » |
|
Kızlarını okutmayan 1 toplumdan, Töre cinayetlerinin hergün yaşandığı bi ülkeden, Ağalık rejimini hala bitirememiş olan bir devletten, kızları 20 yaşını geçince evde kaldı muamelesi yapılan bu ülkede yaşıyorsak Tabiki böyle 1 üniversite forumunda böyle 1 tartışmanın yaşanması çok normal.
Keşke farklı bir yorum yazsa idiniz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
^^ELFİDA^^
Kusursuzluğun olmadığı bir dünyada kendi seveceğimiz şeyi mükemmel görmeye çalışarak mı kurtuluyoruz içimizdeki açlıktan?
Harbi GencSau lu

Site puanı: 110
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz..
|
 |
« Yanıtla #36 : Temmuz 29, 2009, 11:17:53 ÖS » |
|
Kadinlarimizin Eylemlere Mitinglere Katilmasi Uygun Mudur? Bunu gorunce uygun olmayacak ne var diye sormak geldi icimden? Haklinin hakkini savunmasi icin erkek mi olmasi gerekir? Kızlarını okutmayan 1 toplumdan, Töre cinayetlerinin hergün yaşandığı bi ülkeden, Ağalık rejimini hala bitirememiş olan bir devletten, kızları 20 yaşını geçince evde kaldı muamelesi yapılan bu ülkede yaşıyorsak Tabiki böyle 1 üniversite forumunda böyle 1 tartışmanın yaşanması çok normal.
Gayet guzel soylemissin...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2009, 11:19:34 ÖS Gönderen: ^^ELFİDA^^ »
|
|
Bahar mıdır bizi bu hale getiren? Galiba. Ben her bahar aşık olmam. Ama her bahar gitmek isterim. Gittiğim olmadı hiç. Ama olsun... İstemek de güzel.
|
|
|
story
Tanrı Misafiri
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
|
 |
« Yanıtla #37 : Ağustos 13, 2009, 09:45:57 ÖS » |
|
Böyle bir yorum okudum bir yerde.. Ve bunun üzerine ise bu soru belirdi.. "Kadınlarımızın Eylemlere-Mitinglere Katılması Uygun Mudur?" Ki başörtüsü olaylarının en sıcak olduğu dönemlerdede bir grubun sürekli dilinde olan bir soruydu
Bana göre söyledikleri belki bir açıdan doğru olabilir ancak şu da unutulmamalıdır ki müslümanlar tepkilerini göstermeyip haklarını aramadıkları sürece ezilmeye mahkumdurlar.Keşke erkekler de kızlar kadar başörtüsüne sahip çıksaydı da eylemlere kızların katılmasına gerek kalmasaydı. (bunu tüm camia için söylemiyorum../belirli bir kısım için..) imam hatipte başörtü eylemleri zamanı erkek arkadaşlardan sadece tam anlamıyla 2 hafta destek alabilmiştik. Daha sonra ne mi oldu? Erkek arkadaşlar güya başörtüsü yasağını protesto ederek derslere girmedi ancak vakitlerini kızlara destek vermek için harcamak yerine cafelere takıldılar. ne zaman büyük eylem olsa arkadaşlar sadece ordaydılar, Tesettür konusunda katılıyorum ancak malesef büyük ölçüde imam hatiplerin orta kısımlarının kapanması buna sebep oldu.
Yani ben eylemleri sonuna kadar destekliyorum.. neden? bu bir duruştur öncelikle;başkaldırıdır statükoya.. bir bayan iki şey arasında ikilemde bırakıldı..ya direnecekti,ya da itaat edecekti..direneceği kurumlar sadece seküler devlet kurumları ile sınırlı değildi ki,aynı anda töre'ye/ve ev'e karşıda..çok iyi anımsıyorum o günleri,eylemde bayanlara destek veren erkeklerin -azda olsa- bir kısmı,kurtuluş olarak evlenme teklifleri yağdırıyorlardı eylemdeki bayanlara..yada dini sermaye olarak kendini lanse eden sanayi yada ticaret erbabı,bu bayanları ucuz işgücü olarak kullanma peşindeydi.. nasıl olsa okuyamayacaklardı davaları uğruna,bari gelin bende çalışın mantığı..
eylem bir duruştur..bir başkaldırı olana/olmaması gerekene..
eylemin göbeğindeki tüm bayan ve erkekler -istisnalar hariç- iyi bir sınav verdiler..tutarlıydılar;aynı davayı sahiplendiğini söyleyip yarı yolda istikamet değiştiren dostlarından (!) daha tutarlıydılar..
Son olarak.. Rasulullah döneminde savaşa katılan kadın niçin eyleme katılmasın?
-Kayıp YazıLar-
arkadaşım yazdıklarını okuyunca gerçekten utandım kendimden.Biz kadınlarımızın dini görevlerini yerine getirmelerini sağlayamıyorsak onların namus simgelerine dil uzattırtıyosak,yasaklattırıyorsak ve onlar bu hakları için kendileri sokaklara dökülmek zorunda bırakılıyorsa hepimiz kendimizden utanmalıyız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kobalas61
Katılan Üye

Site puanı: 7
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2011
Bir Gün Mutlaka
|
 |
« Yanıtla #39 : Eylül 07, 2009, 05:17:46 ÖS » |
|
Konu Başlığı Değiştirilsin Utandım Başlıktan Konu İçerisinde Tartışılanlarla Konu Başlığının Zerre Kadar Alakası Yok Zaten Böyle Olmasıda İyi Olmuş
|
|
|
|
|
|
__Trabzon'un__Gururu__Gurbetçi__Gençler__
___Haramilerin_Salt anatını_Yıkacağız___
|
|
|
|