hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 12, 2010, 09:11:41 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 3 [4] 5  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kadınların Eylem Ve Mitinglere Katılması...  (Okunma Sayısı 1400 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2008

« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2009, 06:54:34 ÖS »

gençliğimiz bir şeylere sahip çıktığını fiilen de gösterse de hanımlar da meydanları daha az doldursa!..
ayrıca bilinçli, azimli kararlı -hele de anne -müslüman hanımlarla gurur duyuyorum.
hz. Aişe ve hanım sahabelerin kılıç salladığı bir kaynak var elimizde
korksun küfür! Wink
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Site puanı: 0

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #31 : Haziran 30, 2009, 06:58:27 ÖS »

Bence evli kadinlarin zaruri olmadikca calismamalari lazim.

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

« Yanıtla #32 : Temmuz 11, 2009, 05:05:00 ÖS »

gençliğimiz bir şeylere sahip çıktığını fiilen de gösterse de hanımlar da meydanları daha az doldursa!..
Bazı işler açıktan açığa yapılmaz! Sen savaşta kendini belli edersen kafana tek kurşun yersin ve ölürsün... Bu savaşta iman ve küfür muvazeneleridir.
« Son Düzenleme: Temmuz 11, 2009, 05:07:44 ÖS Gönderen: Eritroblastosis fetalis » Logged

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #33 : Temmuz 11, 2009, 06:52:29 ÖS »

Kızlarını okutmayan 1 toplumdan, Töre cinayetlerinin hergün yaşandığı bi ülkeden, Ağalık rejimini hala bitirememiş olan bir devletten, kızları 20 yaşını geçince evde kaldı muamelesi yapılan bu ülkede yaşıyorsak Tabiki böyle 1 üniversite forumunda böyle 1 tartışmanın yaşanması çok normal.

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 211

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2008

« Yanıtla #34 : Temmuz 11, 2009, 07:04:03 ÖS »

Bazı işler açıktan açığa yapılmaz! Sen savaşta kendini belli edersen kafana tek kurşun yersin ve ölürsün... Bu savaşta iman ve küfür muvazeneleridir.
kim bilir beki de siz de haklısnızdır
Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #35 : Temmuz 29, 2009, 11:07:20 ÖS »

Kızlarını okutmayan 1 toplumdan, Töre cinayetlerinin hergün yaşandığı bi ülkeden, Ağalık rejimini hala bitirememiş olan bir devletten, kızları 20 yaşını geçince evde kaldı muamelesi yapılan bu ülkede yaşıyorsak Tabiki böyle 1 üniversite forumunda böyle 1 tartışmanın yaşanması çok normal.

Keşke farklı bir yorum yazsa idiniz...

^^ELFİDA^^
Kusursuzluğun olmadığı bir dünyada kendi seveceğimiz şeyi mükemmel görmeye çalışarak mı kurtuluyoruz içimizdeki açlıktan?
Harbi GencSau lu

Site puanı: 110

Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

Kuş olup uçmak isterken, ağaç olup kök salıyoruz..

« Yanıtla #36 : Temmuz 29, 2009, 11:17:53 ÖS »

Kadinlarimizin Eylemlere Mitinglere Katilmasi Uygun Mudur? Bunu gorunce uygun olmayacak ne var diye sormak geldi icimden? Haklinin hakkini savunmasi icin erkek mi olmasi gerekir?

Gayet guzel soylemissin...
« Son Düzenleme: Temmuz 29, 2009, 11:19:34 ÖS Gönderen: ^^ELFİDA^^ » Logged

Bahar mıdır bizi bu hale getiren?
           Galiba.
           Ben her bahar aşık olmam.
           Ama her bahar gitmek isterim.
           Gittiğim olmadı hiç.
           Ama olsun...
           İstemek de güzel.
story
Tanrı Misafiri
*

Fakülte: Mühendislik Fakültesi

« Yanıtla #37 : Ağustos 13, 2009, 09:45:57 ÖS »

Böyle bir yorum okudum bir yerde..
Ve bunun üzerine ise bu soru belirdi..
"Kadınlarımızın Eylemlere-Mitinglere Katılması Uygun Mudur?"
Ki başörtüsü olaylarının en sıcak olduğu dönemlerdede bir grubun sürekli dilinde olan bir soruydu

Bana göre söyledikleri belki bir açıdan doğru olabilir ancak şu da unutulmamalıdır ki müslümanlar tepkilerini göstermeyip haklarını aramadıkları sürece ezilmeye mahkumdurlar.Keşke erkekler de kızlar kadar başörtüsüne sahip çıksaydı da eylemlere kızların katılmasına gerek kalmasaydı. Undecided (bunu tüm camia için söylemiyorum../belirli bir kısım için..)
imam hatipte başörtü eylemleri zamanı erkek arkadaşlardan sadece tam anlamıyla 2 hafta destek alabilmiştik.
Daha sonra ne mi oldu? Erkek arkadaşlar güya başörtüsü yasağını protesto ederek derslere girmedi ancak vakitlerini kızlara destek vermek için harcamak yerine cafelere takıldılar. ne zaman büyük eylem olsa arkadaşlar sadece ordaydılar, Tesettür konusunda katılıyorum ancak malesef büyük ölçüde imam hatiplerin orta kısımlarının kapanması buna sebep oldu.

Yani ben eylemleri sonuna kadar destekliyorum..
neden?
bu bir duruştur öncelikle;başkaldırıdır statükoya..
bir bayan iki şey arasında ikilemde bırakıldı..ya direnecekti,ya da itaat edecekti..direneceği kurumlar sadece seküler devlet kurumları ile sınırlı değildi ki,aynı anda töre'ye/ve ev'e karşıda..çok iyi anımsıyorum o günleri,eylemde bayanlara destek veren erkeklerin -azda olsa- bir kısmı,kurtuluş olarak evlenme teklifleri yağdırıyorlardı eylemdeki bayanlara..yada dini sermaye olarak kendini lanse eden sanayi yada ticaret erbabı,bu bayanları ucuz işgücü olarak kullanma peşindeydi..
nasıl olsa okuyamayacaklardı davaları uğruna,bari gelin bende çalışın mantığı..

eylem bir duruştur..bir başkaldırı olana/olmaması gerekene..

eylemin göbeğindeki tüm bayan ve erkekler -istisnalar hariç- iyi bir sınav verdiler..tutarlıydılar;aynı davayı sahiplendiğini söyleyip yarı yolda istikamet değiştiren dostlarından (!) daha tutarlıydılar..

Son olarak..
Rasulullah döneminde savaşa katılan kadın niçin eyleme katılmasın?

-Kayıp YazıLar-

arkadaşım yazdıklarını okuyunca gerçekten utandım kendimden.Biz kadınlarımızın dini görevlerini yerine getirmelerini sağlayamıyorsak onların namus simgelerine dil uzattırtıyosak,yasaklattırıyorsak ve onlar bu hakları için kendileri sokaklara dökülmek zorunda bırakılıyorsa hepimiz kendimizden utanmalıyız.
* EyLüL *
FY54
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 463

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

« Yanıtla #38 : Ağustos 13, 2009, 10:18:17 ÖS »

Ne eylemi  tih.
Kadınların Trafiğe çıkması bile sakıncalıdır  dişlek

her zaman değil lakin pek çok konuda -onları da ilgilendiren konularda eylemlere katılma gibi- kadın erkek eşitliğini savunmaktayım

trafiğe gelince. anladın sen onu  tih.

Cheesy
Kobalas61
Katılan Üye

Site puanı: 7

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2011

Bir Gün Mutlaka

« Yanıtla #39 : Eylül 07, 2009, 05:17:46 ÖS »

Konu Başlığı Değiştirilsin
Utandım Başlıktan
Konu İçerisinde Tartışılanlarla Konu Başlığının Zerre Kadar Alakası Yok Zaten
Böyle Olmasıda İyi Olmuş

__Trabzon'un__Gururu__Gurbetçi__Gençler__

___Haramilerin_Salt anatını_Yıkacağız___
Sayfa: 1 2 3 [4] 5  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!