hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 19, 2010, 11:27:42 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3 4 5  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kadınların Eylem Ve Mitinglere Katılması...  (Okunma Sayısı 1405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #10 : Haziran 29, 2009, 01:00:00 ÖÖ »

Mitingleri şimdilik hiç sevmem hatta boş yere yapılası birşey diye düşünürüm. Mitinglere kadar yapılacak bir çok şey var.

Şimdi 60-70 li yıllardı komünist vatandaşlarımız gün gün üstüne mitingler düzenliyorlardı peki sonuç? Bu zamanda da Filistin mitingleri oldu, başörtüsü mitingleri oldu eee peki noldu?

Barışım toplumsal desteği arkasına alan ve gerçekten samimiyetle arkalarında durabilenler bazı şeyleri değiştirmiştir. Bunları sadece Don Kişotluk olarak görmek bence haksızlıkları kabullenmek demektir. Müslüman taraf olmak zorundadır. Haksızlığa karşı haklının yanında, zalimin karşısında olmalıdır.

Söz gümüşse, sukut altındır dememeli ve konuşulacak, haykırılacak, hakkını arayacak yerde susmak aptallıktır. 

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Site puanı: 0

Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #11 : Haziran 29, 2009, 01:05:55 ÖÖ »

wolly güzelim mesela en bariz örneği önüne seriyorum bu zamana kadar yapılan başörtüsü mitinglerinde alınan sonuç ne? Bence bu denli organizasyonlar küçük düşünmenin getirisidir. Aynı şekilde yıllardır yapılagelen komünist arkadaşlarımızın mitingleri...

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

« Yanıtla #12 : Haziran 29, 2009, 01:17:56 ÖÖ »

Tıss 2-3 insan polis otosunda kalmış n'olmuş? Hiç uzatmayacağım tarihinize bakın diyorum şimdilik bırakıyorum. Ciddi bakın bakalım sizde göreceksiniz. Halkın hiçbir kuvveti yoktur iç kuvvete karşı!

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #13 : Haziran 29, 2009, 01:23:06 ÖÖ »

Onlar miting yapmıyor yalnız... hem onların durumuyla bizimki farklı
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 01:25:27 ÖÖ Gönderen: Eritroblastosis fetalis » Logged

Ehl-i Keyf
Site Admin

« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2009, 01:40:24 ÖÖ »

wolly güzelim mesela en bariz örneği önüne seriyorum bu zamana kadar yapılan başörtüsü mitinglerinde alınan sonuç ne? Bence bu denli organizasyonlar küçük düşünmenin getirisidir. Aynı şekilde yıllardır yapılagelen komünist arkadaşlarımızın mitingleri...

Elimden alınan haklarımı savunmuyorsam, bu hakkı da hakketmiyorum demektir.

Eğer birileri benim üzerimde bir tasarrufta bulunacaksa ve bu benim hoşuma gitmiyor ise ben buna ses çıkartmadan duracaksam bu nokta da bir sorun var demektir.

Belki başörtüsü mitingleri birşey değiştirmedi. Belki orada bir kaçımız üşüdüğümüz ve hasta kaldığımızla da kamış olabilirz. Biz elimizden geleni yaptığımızı ve tepkimizi koyduğumuzu düşünüyoruz.

Ayrıca senin dediği gibi her zaman bu sonuçsuz kalmıyor. İran'daki devrim. Halk desteğiyle olmadı mı? Fransa'da Cumhuriyet'e nasıl geçildi? Hindistan'da pasif direnişi tek başına Gandhi yapmış olsaydı halk destek vermeseydi, İngilizler oradan çekilir miydi?

"Rabbim bize haksızlıklar karşısında susmamayı, direnmeyi nasip etsin.Kaçanlardan, korkaklardan yapmasın."
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 01:50:59 ÖÖ Gönderen: wolly » Logged

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #15 : Haziran 29, 2009, 01:51:45 ÖÖ »

Hocam bu milleti tekrardan sokağa çekmeye çalışıyorlar bunu herkes biliyor. Peki bu milleti neden sokağa çekmeye çalışıyorlar? Tabii ki darbe için. Bakınız 70'li yıllardaki olaylara...

Ne olursa olsun ciddi ayaklanmalara hiç bir hükümet duyarsız kalamaz diyorsunuz...

Hükümet hiçbirşey değildir tek yumrukla savrulur, dağılır, gider. 10 sene öncesini hatırlayalım Necmettin Erbakan hükümeti başörtü dedi, namaz dedi öyle dedi böyle dedi mitingler yaptılar sonra ne mi oldu? Eeee sen bu kadar laf edersen tabii ki devirirler, dolayısıyla devrildiler rant kimlerin eline geçti? Mükemmel bir sistem olan koalisyonun! Yalnız çok mükemmeldir ülkenin ... (noktalı yerlere istediğiniz küfrü monte edebilirsiniz.)

Çok uzun değil daha geçtiğimiz senelerde (valla kimse darılıp gücenmesin ama biraz politikaya gireceğim) AKP'nin muhabbeti... Ulan adamlar hafiften başörtüsünün nabzını yokladılar az daha idama gidiyorlardı bunu çok iyi biliyorsunuz. Onları tuzağa düşürenlerden bir parti de MHP idi. Bunu Devlet Bahçeli kendisi söyledi inanmıyorsanız kendiniz araştırın.  Chp'yi hiç saymıyorum zaten. Sonra ne mi oldu malum laiklik şaklabanlığı aldı başını yürüdü.  O kadar mitingler yapıldı hepsi faso fiso oldu, yalan oldu. Milletin gücü olan demokrasinin çivisi sökülüyordu. O zaman darbe oldu lakin bu darbe internet üzerindendi. Ama o muhtıradan sonra onlarda anladı artık bu  ülke de kolay kolay darbenin olamayacağını.

Önce bir adım atmak gerekir lakin bastığın zemin sağlam olsun, çukura düşmeyesin.

Zaten bizim mübarek TSK'da bazı evliya insanlar darbe için can atıyorlar ve bunu bilmeyeniniz yoktur herhalde. Eee sen onlara böyle bir fırsat verirsen gelir devirir seni, sonra ağlayıp  zırlamaya hiç gerek kalmaz çünkü bunu biz istemiştik değil mi?

Küçük düşünmeyin. Yıllardır Filistin Mitingleri oluyor, başörtüsü mitingleri oluyor noldu? Koca bir hiç. Sesinizi mi duyuruyorsunuz? Unutmayın sağırlar ses duymaz! İstediğiniz kadar çığırın hiç bir halt edemezsiniz.

Başörtüsü sorunu özgürlüğe vurulmuş bir zincirdir ama istediğiniz kadar miting yapın bu yolla çözemezsiniz. Heee milyonlarca kişi olarak sokağa mı döküleceksiniz. O halde asker gelir kapar sizi evinize alır, götürür başbakanınızı, cumhurbaşkanınızı önce güzel bir döverler, sonra asarlar. Siz hiç bi halt edemezsiniz bu sefer... Olmadı sanki? Oldu, Menderes döneminde babaların gerekirse Menderes için oğullarını kurban edeceğini bildirdiyseler bile 27 Mayıs'ta kimse kılını kıpırdatamadı. Askerler ülkenin en güçlü kurumudur. Polat abimiz boşuna çırpınmıyor oralarda değil mi?

Peki bunun önüne nasıl geçilir? Aslında bunu herkes biliyor lakin akıllarına mı gelmiyor yoksa göremiyorlar mı ben bunu anlamış değilim.

« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 01:57:18 ÖÖ Gönderen: Eritroblastosis fetalis » Logged

Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #16 : Haziran 29, 2009, 01:53:54 ÖÖ »

wolly'nın cevabına kısa bir cevap: "Kaleyi içeriden fethedeceksin!"

Wolly mitingin ne olduğunu ben iyi bilirim hatta Destansı Hüzün diye bir kitap var orada da çok geçmiştir bu konu ama Türkiye'de böyle birşey olamaz bunu bil.

Hintlilere karşı olanlar İngilizlerdi Hintliler değil
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 01:57:07 ÖÖ Gönderen: Eritroblastosis fetalis » Logged

Ehl-i Keyf
Site Admin

« Yanıtla #17 : Haziran 29, 2009, 02:18:24 ÖÖ »

Türkiye'deki İstiklal Mahkemeleri zihniyetleri hala yargılama yaparken niyet okuyuculuğundan yola çıkarak insanları yargılıyor. Akp kapatma iddaanamesine bakarsan bunları göreceksin. Yapmadığın şeylerden dolayı yargılanıp ceza alınacağına denedik ama olmadı demenin daha mantıklı daha akıl bari olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca Rusya'da Boris Yassin tankların önüne çıkıp darbecilere karşı halkı desteğe çağırdı ve bir askeri darbe girişimini böyle savurdu. Toplumsal refleksleri lütfen küçümsemeyelim.

Bizim toplumsal geleneğimiz devlete itaat mantığıyla yürüdüğü için geleneksel din algısı bu protestoları anarşistlik, dinsizlik olarak niteler ve bu yüzden bizde toplumsal refleksler biraz zayıftır. Fakat bu din bir suskunluk, haksızlığa boyun eğme dini değil tam tersi haksılıklara ve zulme karşı bir dik duruş sergilemiştir. O dönemin sistemine karşı bir protesto, bir haykırış, bir devrim, bir inkılap'a yürüyen peygamberin ümmeti protestoları bu derecede yadırgamamlı.

Bu yüzden 27 Mayıs'ta halkımız sokaklara çıkmamış olabilir. 63'te tekrar parlemento açılınca Dp'nin devamı Ap oyların çoğunu almıştır. Toplum reflekslerini yerinde vememiş olabilir fakat sandıkta bunu göstermiştir. 

Kaleyi içten fethedenler çoktan sistemin ceketlerini üstüne geçirdiler. Çoktan entegre oldular. Değiştim diyenler cidden değişime uğradı.

Bu arada iyi okursan bende Hindistanlılar İngilizlere karşı direnmiştir dedim.  Wink
« Son Düzenleme: Haziran 29, 2009, 02:20:06 ÖÖ Gönderen: wolly » Logged

(Malcom X)
Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #18 : Haziran 29, 2009, 07:52:37 ÖÖ »

yolcu son noktayı koymuştur uzatmaya gerek yok zannımca.

demet_83
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 118

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000

kişisel mesajı olmayan üye :)

« Yanıtla #19 : Haziran 30, 2009, 01:23:37 ÖÖ »

kadınları toplumdan izole edip korumayı düşünecek kadar sığ beyinli insanlarla tartışacağım hiçbişey yok sanıyorum

Sayfa: 1 [2] 3 4 5  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!