hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 22, 2010, 12:19:33 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 5  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kadınların Eylem Ve Mitinglere Katılması...  (Okunma Sayısı 1407 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kayıp YazıLar
Ziyaretçi
« : Haziran 27, 2009, 09:15:16 ÖS »

Alıntı
Ben Kadınların Otobüslerde, Tramvaylarda Tacize Uğradığı, İşe Giden Bayanların Tecavüze Uğradığı, Savaş Zamanlarında Halk Kadınlarının Irzına Geçildiği Günümüzde Kadınların Daha Dikkatli Olmaları Gerektiğini Düşünüyorum... Kadınlar Seslerini Başka Yollarla Duyurmalılar... Polisler Tarafından Çekiştirilen Kadınlar... Başörtüsü Kafasından Çekilen Genç Kızlar... Erkekler İçin İlgi Odağı Haline Gelen Tesettürlü Kadınlar... Uygunsuz Bir Tesettür... Tesettürün Sadece Başın Kapatılması Şeklinde Algılanması... Kadınlarının Seslerini Yükseltmesi... Bilmiyorum...

Böyle bir yorum okudum bir sitede...Üzerine uzun uzun konuşulmuş...
Ki başörtüsü olaylarının en sıcak olduğu dönemlerdede bir grubun sürekli dilinde olan bir soruydu da...

Şimdi sizin fikirleriniz nedir bir bakalım...

Açıkcası ben eylemleri sonuna kadar destekliyorum..
neden?
bu bir duruştur öncelikle;başkaldırıdır statükoya..
bir bayan iki şey arasında ikilemde bırakıldı..ya direnecekti,ya da itaat edecekti..direneceği kurumlar sadece seküler devlet kurumları ile sınırlı değildi ki,aynı anda töre'ye/ve ev'e karşıda..çok iyi anımsıyorum o günleri,eylemde bayanlara destek veren erkeklerin -azda olsa- bir kısmı,kurtuluş olarak evlenme teklifleri yağdırıyorlardı eylemdeki bayanlara..yada dini sermaye olarak kendini lanse eden sanayi yada ticaret erbabı,bu bayanları ucuz işgücü olarak kullanma peşindeydi..
nasıl olsa okuyamayacaklardı davaları uğruna,bari gelin bende çalışın mantığı..

eylem bir duruştur..bir başkaldırı olana/olmaması gerekene..

eylemin göbeğindeki tüm bayan ve erkekler -istisnalar hariç- iyi bir sınav verdiler..tutarlıydılar;aynı davayı sahiplendiğini söyleyip yarı yolda istikamet değiştiren dostlarından (!) daha tutarlıydılar..

Son olarak..
Rasulullah döneminde savaşa katılan kadın niçin eyleme katılmasın?

-Kayıp YazıLar-
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2009, 09:46:35 ÖS Gönderen: Kayıp YazıLar » Logged
MeFRaT
Seni bana anlatan o masalı her gece odama kapanıp saatlerce dinledim
Kültür-Sanat Moderatörü

Site puanı: 175

Fakülte: Hendek MYO
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2013

***PiSKaNeV*** Eskiler Tanır Yeniler Örnek Alır...

« Yanıtla #1 : Haziran 27, 2009, 09:16:37 ÖS »

Eğer Haklı Bi Konudaysa Hiç Farketmez Kadın Erkek

Gecenin karanlığında içimi aydınlatan bir mum ışığı,
Açlığımı susturduğum bir lokma ekmek
Penceresiz odalarımın aydınlığısın sen hüzün..! …
sheaptarrr
Katılan Üye

Site puanı: 0

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

« Yanıtla #2 : Haziran 27, 2009, 10:21:30 ÖS »

bencede haklı bir konudaysa farketmez kadın olması erkek olması  ama basörtüsü konusunda yazdıklarına katılmıyorum imam hatiplerin kapatılması sebebi başörtüsü değildir tamamen siyasettir.hala da başörtüsünü siyaset adı altında kullananları kınıyorum. bu gibi davrananlar yüzenden annelerimiz ablalarımız sorunlar yasıyor. kapatıldığı dönem bende imam hatipte okuyordum ortakısımda ...
Müptela-i Güçlü Şirin
Sin@n Yılm@Z
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 94

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2009, 11:07:19 ÖS »

Sonuçta eylemlerde alkışlarıyla veya sözleriyle tepki göstermeleri normal.. Fakat bazı kesimlerdeki bayanlar yakışıksız sözler duyup polisle çatışıyo bu anormal  Cheesy

Biz Babalığımızı Yapalımda,Varsın Evlatlar Elimizi Öpmesinler...

sheaptarrr
Katılan Üye

« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2009, 11:10:41 ÖS »

benim üzüldüğüm konu bu ülkede hiç ir sey amacına yönelik yapılmıyor hep saptırılıyor
ayan
Sanmaki Sadece Dert Sende Var.. Sendeki Derdi Nimet Sayanlarda Var.
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 46

Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

Her Hakkım Saklıdır®™

« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2009, 11:41:18 ÖS »

benim üzüldüğüm konu bu ülkede hiç ir sey amacına yönelik yapılmıyor hep saptırılıyor

neyazık ki öyle.
kendini bilmez çok ve dikkatli olmakta fayda var. tutucu ve örümcek kafalı değilimdir ama yakınım olan bir bayanın değil miting, şu zamanda konsere bile gitmesinden yana değilim.
şu durumu görüpte kötü muameleye maruz kalanlara da diyeceğim, bile bile lades, kendi düşen ağlamaz misali.

Çıktığı ini bilmeyen, kırk asırlık kini bilmez.. Soyunu sopunu bilmeyen, gün gelir haddini bilmez..
sheaptarrr
Katılan Üye

« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2009, 11:50:44 ÖS »

İmamhatiplerin kapatılmasının nedeni başörtüsüdür'ü sunmadım aslına bakarsanız yazımda.Hiç birşeye salt bu problemı yükleyemeyiz ki.
Siyaseti dinden dinide hayattan ayrıştırmayı düstür edinenlerin hiç bir hareketini tek bir söz ifade edemez zaten.

Ama şu sorun özünde hayatımıza sirayet etmiştir ki,biz başımız örtülü olduğu için o okullara giremedik.Bu gün hala mill güvenlik sebebi ile lise 2'de sorun yaşayan kız "hımm ülkenın problemi başörtüsü değil bu tamamen siyasi bır neden" diye düşünemez. Onun problemi apaçık bir şekilde başını örtmesidir.
Dolayısıyla konuyu meclisten halka indirmek için böyle yazdım sayılır.
Zira söylediklerinize katılıyorum..

bende sizin yazdıkarınıza katılıyorum paylasım için teşekkürler
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 286

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #7 : Haziran 28, 2009, 02:05:25 ÖÖ »

Hocam sıkıntı sadece kadın bazında değil insanlık açısından kötü bir durum. Aslında bu konuda erkeklerde bir elin parmağını geçmeyecek kadar az olması kadının durumunu açıklamaya yeter.

Bugün İnsanlar stotükoya karşı değilse, bir başkaldırış yerine itaat ediyor ve ensesindeki tokatı dahada katmerleştiriyorsa bunun bir sebebide bize din diye satılan değerin sadece Camilerde 5 vakit namaz kılıp, zikrmatiklerde rekora koşmak,sokağa çıkıp hakkını arayanı dinsiz ilan etmek öğretildikten sonra Din sadece vicdanlara hapsedilip, her koyun kendi bacağından asan bir din algısı oluşturulmuştur.  Eğer dinimizin devrimni ve inkılabını anlatlmıyorsak, Mekke'de müslümanların bu davayı yaymak için nelere katlandıklarını, neler çektiklerin, hicreti ve sıkıntılarını, peygamberimizin inandığı ve itaat ettiği değer uğruna taşlanmasını anlatmıyor ise hilmin peygamber ahlkı olduğundan bahsedip insanları uyuşturuyor. Öfkenin kötü olduğundan bahsediyorsaki Allah'ın öfkesini, Musa'nın Tur dağından inişi ve Kardeşi Harun'un perçemine yapışışı, Nuh'a gemi yaptıran duygu, İbrahim'in Putları kırması gibi peygamber ahlakından bahsetmiyorsa üzerimizdeki bu uyuşukluk aşılanan değerlerin samimi olmasından kaynaklanıyor.

http://www.gencsau.com/forum/makale-ve-kose-yazilari/devrimci-ilmihal-t62913.0.html 

Konuyla alakalı gördüğüm bir yazı Ali Değirmenci abimizin durumu özetlediği güzel yazısı.

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
gur!s
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 301

Fakülte: Adapazarı MYO
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

maybe ıf your heartbeating for me ,ı was ı love u

« Yanıtla #8 : Haziran 28, 2009, 02:46:50 ÖÖ »

ben kadınların moriğne mitingine katılmıştım
çok eğlenceliydi ve çok anlamlıydı bence...

bence bir tepkinin cinsiyeti olmamalı, tepkiyi gösterenin beyni, düşünceleri ve kendine özgüveniyle beraber davasında desteksizde kalsa ayakta te başına durabileceği cesareti olmalı.

... ya ben terk edemiyorum konuşmayı
ya da ayrılıktan başka bir kelime bilmiyorum
ya çok soğuk bu hava
ya da ayrılık geldi çarptı vücuduma....
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #9 : Haziran 28, 2009, 10:28:20 ÖS »

Mitingleri şimdilik hiç sevmem hatta boş yere yapılası birşey diye düşünürüm. Mitinglere kadar yapılacak bir çok şey var.

Şimdi 60-70 li yıllardı komünist vatandaşlarımız gün gün üstüne mitingler düzenliyorlardı peki sonuç? Bu zamanda da Filistin mitingleri oldu, başörtüsü mitingleri oldu eee peki noldu?

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Sayfa: [1] 2 3 ... 5  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!