Herkese Iyi forumlar Oncelikle..
Sitenin cok eski uyelerinden ve ozellikle zamaniyla tartisma bolumunde en cok yazi yazan biri olarak birkac sozum olacak bu konusyla ilgili.Tabi katilip katilmamak size kalmis.Uzun zamandir yazi yazmiyorum siteye, ama bu konuda bikac sozum var. Oncelikle bu siteye takildigim zaman eylenebiliyorum, fotograf galerisi,siirler vs..Ogrendigim cok fazla birsey olmuyor cunku bana gereken bilgileri almam gereken yerlerden aliyorum ki zaten site bu amaca hizmet etmiyor.Tartisma bolumu bu site icin 'amacina hizmet ediyor mu' bence once bunu tartismak lazim. Eger forum sitesinde tartisma bolumu aciyorsaniz bunu cok iyi denetlemeniz gerekiyor.Yada acilacak konulari sinirlandirmaniz. Sitenin genel ogrenci kitlesinin de ozellikle siyasi konularda temelinin olmasi gerekiyor. Eger Bogazici Unv ,Bilkent ya da Yildiz Teknik gibi bir universitenin Formuna yaziyorsaniz(ki uye oldugum bikac universitenin formu da var) bu tur sorunlarla daha az karsilasirsiniz. Kimsenin ustune alinmasina gerek yok.Gercek su ki ogrenci kalitesi Egitime yansidi kadar bu tur forumlara da yansiyor.Bunu inkar edemeyiz. Bu da tartismayi kaldiracak ogrenci kitlesine sahip degil demek oluyor bu siteye uye olan cogunlugun.Cogunluk da Sakarya Universitesi ogrencisi olduguna gore burda dusunmeniz gerekiyor!
Insanlarin sikayeti varsa bunun sebebi amacina hizmet etmeyen bolumlerin olmasi.Cunku eger Tartisma bolunde kisi saygisizlik iceren birseye tanik olmussa bu onu forumdan sogutur. Hele karsilik veriyorsa cogunlugu sogutur.Oysa ki sitede cok yararli ve eylenceli seyler var. Bence Guzel bir forum.
Ama amacina hizmet etmeyen bolumlerin kaldirilmasi en mantikli olani.Tartisma bolumu bu forum icin sadece zaman kaybi ne yazik ki! Ki Tartisma bolumu yuzunden 2.senemde ne gruplasmalar gordum. Bizzat bana yolunu kesecekler seni soruyor herkes bana diyen ne moderatorler...
Sonucu kendiniz cikarabilirsiniz.. Herkese iyi forumlar... Eylenmenize bakin!!
Sana katılıyorum hocam. Bazı bölümlerin içinin boş olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu kendi görevli olduğum bölüm ve Güncel Haberler, Makale ve Köşe Yazıları bölümüdür. Fakat şunuda gözden kaçırmamak gerekir ki tartışmanın üslubunun hakaret boyutlarına ulaştığı, ithamların ve iftiraların tavan yaptığı bir tartışmanında kimseye faydası yoktur. Biz bu düşünce yapısını aşmadıkça Tartışma bölümünde veya diğer adını zikrettiğim bölümlerde yapılan tartışma bize hiçbirşey kazandırmayacaktır. Buda bize gösteriyorki eğitimin insanın ahlaki boyutuna ve düşüncelerine hiç yansımadığını gösteriyor. Ayrıca şunu da söyleyebiliriz. Saymış olduğumuz üniversitelerden de haberdarız. Bu ünilerde de bazı aykırı davranışlar çıkmaktadır. Bu tarz genellemelerle bütün ünidekileri zan altında bırakamayız. Tartışmaktan zevk aldığım ve görüşlerime saygı gösteren çok arkadaş ile bu sitede tanıştık. Fakat bunun yanında bahsettiğiniz profilde insanlarda oldu. Bu yüzden genellemenize katılmasam da genel olarak yazınıza katılıyorum.
Yapmış olduğunuz eleştiri için teşekkür ederim.