hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 15, 2010, 05:19:29 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Gencsau'de Yitirilen Saygı Ve Ahlak Anlayışı  (Okunma Sayısı 1648 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« : Mart 10, 2009, 01:45:24 ÖÖ »

Aslında bu satırları yazarken banada bunları zaman zaman tembih eden birisi olsaydı diyorum. Bazen benimde kendimi kaybettiğim ve dengesiz sözler sarfettiğim oluyor. Bu aralar hepimizin üzerinde bir gerginlik var. Sanki hıncımızı sitede atıyormuşuz havası esiyor. Savunduğumuz şeyler kutsal değerlermiş gibi tartışma üslubundan uzak ve kendimizi dünya merkezinde zannederek karşıdakine ağza alınmayacak laflar ve ithamlarda bulunuyoruz. Lütfen biraz sakinleşelim. Çuvaldızı başkalarına batırırken arada bir kendinize de batırın Düşünün olayı bu duruma getiren nedir?

İlk önce kendi aynanıza bakın. Sonra insanları eleştirin

Kişisel sorunlarımızı ve bazı dürtülerimizi tatmin etme yeri burası değil. Bu site farklı görüşlerin, iyi dostluklar ile süslendiği bir siteydi ve böyle kalmalı. Bir üniversite sitesi olarak kullanılan forumumuz Düşüncenin, Dostluğun filizlendiği bir site olmalı.

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark budur. İnsanlar düşünebilir. Fakat bazen egolarımızı tatmin edebilmek için o kadar iğrençleşiyoruz ki bu durum beni bu siteden soğutuyor.

Şunu belirtmek istiyorum. SİTEDEKİ HERKES BİRBİRİNİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. FAKAT BİRBİRİNE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDADIR. Bu anlayışı yok saydığımız zaman sorunlar çıkıyor. LÜTFEN İNSANLARIN YAŞAM TARZINA KARIŞMAYALIM, ONLARIN İNANÇLARINA SAYGI DUYALIM, İNANÇLARA DİL UZATMAYALIM, KİMSE BAŞKA BİR HAYAT TARZINI BAŞKASINA DAYATMAYA KALKMASIN.

Bu şu demek değildir. Tartışmayacak mıyız? Tartışacağız, fakat insan gibi tartışacağız. Sorular sorarak tartışacağız. Birbirimizin eksiklerini tamamlayarak tartışacağız. Saygıyı kaybetmeden tartışacağız. Yanlış bilgilerimizin olabildiğinin farkındalığında olarak tartışacağız.

Birkez daha söylüyorum. BİZ İNSANLAR YARATILMIŞLARIN EN ŞEREFLİSİYİZ. BİZİ DİĞER VARLIKLARDAN AYIRAN ŞEY İSE DÜŞÜNEBİLMEMİZ. LÜTFEN DÜŞÜNEBİLDİĞİMİZ FARKINDALIĞINI BU ORTAMDA HİSSETTİRİN.

SAYGILARIMLA.
« Son Düzenleme: Mart 10, 2009, 01:48:11 ÖÖ Gönderen: wolly » Logged

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
saphira_arya
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 207

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000 öncesi
Mezuniyet Yılı: 2004 öncesi

« Yanıtla #1 : Mart 10, 2009, 01:45:30 ÖS »

bu siteye bu kadar cok girmemin sebebiydi arkadaslıklar dostluklar. ama şimdi tanıdıgımı iddia ettiğim insanlardan bile süphe etmeye başladım. bana cok sey kazandırdı ama cok seyde götürdü bu site. keske hersey ilk üye oldugumda ki gibi olsa ama artık geriye dönülmesi zor. herkes birbirini kırmayı , üzmeyi bi halt sanmaya baslamısken ...

sağolasın kürsat...

ölüm uzak dur sevdiklerimden ...
tHeSiLent
Kimse sevmese de Rabb sever beni... :))) Bu yakanın delisiiii, onların sessiziiii, bir 80'ler serisiiii...:D
Harbi GencSau lu

Site puanı: 81

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

..Her hâlukarda içimi kemiren bir teselli var..

« Yanıtla #2 : Mart 11, 2009, 03:29:53 ÖS »

hiç hoş degil gördüklerim ammaa
emin değilim herşey muammaaa  hınk

siteye çok fazla takılan biri degilim ama gördügüm kadarıyla bu aralar çok soguk hava esiyo sitede neden böyle anlamadım... hınk
birbirini çok sevdigini sandıgım insanlar birbirine tuhaf ithamlarda bulunuo, kimisi gerçekten arkadaşını tanıyamadıgını iddia edio hınk insanları tanımak o kadar kolay değil ki zaten..  hınk nese tuhaf şeyler ben de anlayamıom zaten çogunu hınk bazılarının birbirine karşı tutumları o kişiler hakkında yanlış izlenime sahip olmama  veya onlar hakkında ön yargıya kapılmama neden oluo .. tih.

millet birbirini kırma , incitme laf sokma derdinde sanki.... hınk
herkesin unuttugu şey gerçekten de şu :"saygı"......

şu da var ki kainattaki insanı tanırken, her insanın da kendi içinde bir kainat barındırdıgını unutuyoruz...  tih.

tamamen tanıdıgımı söyleyemesem de sitede deger verdiğim sevdiğim insanlar var.. birbirlerini gerçekten sevdiğini düşündüğüm arkadaşlarım var.. bu çok güzel bir şey umarım arkdaşlıkların hakkı verilir.Kimse kimseyi kırmadan geçinilip gidilir..

evet kimse kimseyi sevmek zorunda değil arkadaşın da dediği gibi ama saygı göstermek zorundayız birbirimize... Şirin kız

saglıklı arkadaşlıklar ve güzel  muhabbetlerin olması dileklerimle...  Şirin kız  Şirin kız 

TouchY
Eskilerden...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 421

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2007

...YaPaYalNıZ...

« Yanıtla #3 : Mart 11, 2009, 05:14:21 ÖS »

herkese ve her seye ragmen seviyorum bu siteyi...  Şirin kız

|...Yüreğimin Devrik Hükümdarlığı İsyanın Eşiğindedir...|
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #4 : Mart 11, 2009, 08:01:19 ÖS »

Serkan kardeşim bu yazı neyin üzerine denk geldi bilmiyorum ama sizin olayınızdan haberim yoktu. Bu olayda sizinde belirttiğiniz gibi bir taraf olmaktan çok sadece bir izleyiciyim. Ortada bazı iddaalar var. Fakat bunları ulu orta söylemek bize yakışmaz. Ben yapılan yanlışlığı bu şekilde ifade edebilirim.

Kişilerin ayıpları herkesin içinde söylenmez. Ben bu zamana kadar bana uymuyor veya benim görüşlerime ters diye konu silmedim. Ne zaman konularda insanlar kavga etmeye başladı. Saygıyı yitirdi. O zaman konularda mesaj silme ve kitleme yoluna gittim. Diğer arkadaşlarında yetkilerini ne derecede kullandığını bilmiyorum. Fakat dediğiniz gibi kullanım yapacaklarını da sanmıyorum. Yapıyor iseler  büyük bir sorun var demektir.

Ayrıca ortada bahsettiğiniz gibi bir küfür sorunu varsa bunu onaylayacağımı söyleyemem. Fakat bu işin failleri arasından çıkıp sorunun bu denli büyümesi ve sitede kırgınlık ve savaş rüzgarları oluşturmasının biraz garip olduğunu düşünüyorum. Olayın bu denli dallanıp budaklanması ve herkesin bu durumda bir cephe seçmesi bence olayı bu raddeyi getirdi. Bence bu olay failleri arasında çözülmeli bu konu hakkında olaya dahil olmadan söylediğimiz her söz çözümün önünü kapamaktadır.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. " Her insanda bir keser biçeri vardır." Bu olaylarda kendini haklı çıkartma psikolojisini sağlamaktadır. Lütfen kendimizinde hata yapabileceğinin farkındalığını hiçbir zaman unutmayalım.

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
aRmagedoR
' ...youR heRo..!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 191

Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2013

' pRagmatizm...!!

« Yanıtla #5 : Mart 11, 2009, 08:41:00 ÖS »

keşke..

heRşey eskisi gibi oLsa.. üzüLüyorum bu duRuma..  Embarrassed

Bize Hayal Kurun Diyorsun Hocam.. Biz Kurduğumuz Hayalleri O Kadar Çok Düşürdükki Suya, Nasıl Olsa Olmayacak.. Bizim Düşlediğimiz Ne Varsa Bu Hayatta Hep Başkaları Yaşayacak.. Arka Sıradakilerin Rüyaları Hep Başkalarının Gerçekleri Olacak . . !

' ....Bazen, daha sağLam inşaa etmek için önce yıkmak geRekiR...!!!
jimmy
jimmy
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 43

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005

Her An Yeni Bir Şanstır

« Yanıtla #6 : Mart 11, 2009, 08:45:49 ÖS »

Aslında bu satırları yazarken banada bunları zaman zaman tembih eden birisi olsaydı diyorum. Bazen benimde kendimi kaybettiğim ve dengesiz sözler sarfettiğim oluyor. Bu aralar hepimizin üzerinde bir gerginlik var. Sanki hıncımızı sitede atıyormuşuz havası esiyor. Savunduğumuz şeyler kutsal değerlermiş gibi tartışma üslubundan uzak ve kendimizi dünya merkezinde zannederek karşıdakine ağza alınmayacak laflar ve ithamlarda bulunuyoruz. Lütfen biraz sakinleşelim. Çuvaldızı başkalarına batırırken arada bir kendinize de batırın Düşünün olayı bu duruma getiren nedir?

İlk önce kendi aynanıza bakın. Sonra insanları eleştirin

Kişisel sorunlarımızı ve bazı dürtülerimizi tatmin etme yeri burası değil. Bu site farklı görüşlerin, iyi dostluklar ile süslendiği bir siteydi ve böyle kalmalı. Bir üniversite sitesi olarak kullanılan forumumuz Düşüncenin, Dostluğun filizlendiği bir site olmalı.

İnsan ile hayvanlar arasındaki en büyük fark budur. İnsanlar düşünebilir. Fakat bazen egolarımızı tatmin edebilmek için o kadar iğrençleşiyoruz ki bu durum beni bu siteden soğutuyor.

Şunu belirtmek istiyorum. SİTEDEKİ HERKES BİRBİRİNİ SEVMEK ZORUNDA DEĞİLDİR. FAKAT BİRBİRİNE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDADIR. Bu anlayışı yok saydığımız zaman sorunlar çıkıyor. LÜTFEN İNSANLARIN YAŞAM TARZINA KARIŞMAYALIM, ONLARIN İNANÇLARINA SAYGI DUYALIM, İNANÇLARA DİL UZATMAYALIM, KİMSE BAŞKA BİR HAYAT TARZINI BAŞKASINA DAYATMAYA KALKMASIN.

Bu şu demek değildir. Tartışmayacak mıyız? Tartışacağız, fakat insan gibi tartışacağız. Sorular sorarak tartışacağız. Birbirimizin eksiklerini tamamlayarak tartışacağız. Saygıyı kaybetmeden tartışacağız. Yanlış bilgilerimizin olabildiğinin farkındalığında olarak tartışacağız.

Birkez daha söylüyorum. BİZ İNSANLAR YARATILMIŞLARIN EN ŞEREFLİSİYİZ. BİZİ DİĞER VARLIKLARDAN AYIRAN ŞEY İSE DÜŞÜNEBİLMEMİZ. LÜTFEN DÜŞÜNEBİLDİĞİMİZ FARKINDALIĞINI BU ORTAMDA HİSSETTİRİN.

SAYGILARIMLA.

eyvallah, güzel yazmışsında. sende biliyorsun değil mi senin bu yazdıklarınla insanlar değişmeyecek. nasılsa öyle devam edecek...

Alien Life Form
Ya Huu ! Nun alemine dalmaya çalışan aciz insan..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 361

Fakülte: Mühendislik Fakültesi

O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF

« Yanıtla #7 : Mart 11, 2009, 09:57:44 ÖS »

Eskiden olsa beni arayan arkadaşlarım gencsaüye bakardı "Eyüp kesin buradadır diye".Ama şimdi buradan bile ulaşamıyorlar. Sebebine gelince Gencsaü artık o eski Gencsaü olmadığı için siteye pek girmemeye başladım. Hatta bir ara resmen terk etmiştim. Hiç girmeyeceğim derken burada edindiğim dostluklar, arkadaşlıklar, sevgiler, saygılar uğruna çok nadirde olsa girmeye başladım. Ama şunu diyebilirim ki Gencsaü'de tartışmalarda saygı kalmadı malesefki :/
Ben tartışırken çok küfür etmedim mi ettim. Bu yüzden bazı mesajlarım editlendi de bazıları ise editlenmedi bana msnden denildi ben sildim. Ama ne olursa olsun siteden çıkarken o küfür ettiğim insandan sinir ile söylediğim sözler için özür dileyip gönlünü alarak gittim. Sitede bana karşı bu yüzden bir kişinin kini varsa lütfen bana ulaşsın. Ondan özür dileyerek kalbini geri kazanmak isterim.
Siteye ilk girdiğimde bu düşünce herkeste vardı. Baya uzun bir sürede öyle devam etti ama benim bırakmama doğru tartışmalar sadece kalp kırmakla kaldı ve bu yüzden değer verilen pek çok insan gitti. İnşallah eskisi gibi insanların birbirlerinin düşüncelerine saygı duyduğu o günler geri gelir. Amin...

Ağzının da tadını biliyor Cheesy

bahar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 281

Fakülte: Diğer

« Yanıtla #8 : Mart 11, 2009, 11:38:31 ÖS »

öncelikle kürşat kardeşime sonra da hemşom eyüpe yazdıklarında ne kadar haklı olduklarını ve her kelimesine katıldığımı söylemek isterim. sitede ilk aktif olduğum zamanlarda geyikte takılırdım sonra ne var ne yok diye gezerken en anlamlı en işe yarar bölüm (bana göre) tartışma bölümüydü. yorumlardan o konuya dair farklı görüşleri toplar değerlendirir bilgim dahilinde bende bişiler yazardım. öyle sanıyorum ki şimdiye kadar bir kötü sözüm olmamıştır. benim tartıştığım kişilerde de bana dair aşırı bi tepki oluşmadı. ama ne var ki gün geçtikçe sebebini çözemediğim bazı olaylardan ötürü tartışmada yapılan yorumlar adeta kendi düşüncesini zorla karşısındakine empoze etme, kabullendirme çabasına döndü. kabullenmeyince de ağır sözler ve hakaretlere başvuruldu. başlık olarak güzel bir konu ama yorumları okudukça konu başlığından uzaklaşılan birkaç örnekte beni tartışmadan soğuttu. birilerinin bu sebeplerle çekip gitmesi, arkadaşlık değerlerini hiçe sayması yaprak dökümüne sebep oldu (diye düşünüyorum.) konuyu görünce iki satırda ben eklemek istedim Undecided herkese iyi forumlar. saygılar.
Shambala34
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 1644

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #9 : Mart 11, 2009, 11:43:30 ÖS »

Mesaj sahiplerinin isteği üzerine bazı mesajları silinmiştir.

İzlemeyen top olsun...
http://video.google.com/videoplay?docid=-7548543120460393751#

Eyes Don't F3... He is now soldier!
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!