hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Temmuz 04, 2009, 03:31:26 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Kayıp YazıLar İle Sokak Röportajları Devam Ediyor
Siz Değerli Üyelerimize Sorduk.
mike_c

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Descartes Der Ki;  (Okunma Sayısı 298 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2009, 11:04:42 pm »

Ben merkezli bi insan değilimdir:) 6 yaşmda bu huyumu kaybettim. amma velakin kendi yaşam tarzıma baktığımda;

Bir yere gittiğimde oyun vs. oynandığında bir davet çevirirsem. ve nedeni bilmiyorum olursa çok utanıyorum. ve Az çok tüm oyunların ( Türkiye şartlarında oynananlardan) kurallarını ve oynayış şekillerini biliyorum. dört dörtlük değil ama biri çağırdığında idare edicek kadar bilirim:) bu da en az mudara olmaktan kurtarır.

keza bu ideoloki savaşlarında da aynıdır. SAdece kendi tezini savunan bir insan, diğer cephenin ne dediğini bilmeden öğrenmeden kendi tezini neye karşı savunacak ki?

Bu Bilimselliktede aynıdır. Matematik'i fizikden ayırabilirmisiniz? Geometri'yi keza.
 Peki Şu sıralar gündemde olan Aşk'ın bile matematiksel formülünü çıkarmak:)

mantıklı gibi. herşeyden biraz bilmek daha kolay.

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
mihmandar
GencSau Demirbaşı

Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2008

« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2009, 11:20:33 pm »

"ilim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı,"
ile "Rabbim!... Hayretimi artır.." arasında gidip gelmeler var hayatta,
mantık okutan Atilla Arkan hocanın kulakları çınlıyordur Smiley
   ..bilgi ikiye ayrılırdı, âlî ( yüce, üzerinde düşünülmesi, kafa yorulması, çile çekilmesi müstehap olan ilimler)
bir de âli ( yazılışı latizine edince aynı görünen ama " alet, yardımcı", günlük hayatı kolaylaştıran bilgiler bütünü)ilimler vardır derdi...
baya bi yanmıştır yüzü bence...
  öyle bişeler, inşallah ilim bizi de doğruya götürür..
ide_ali_st
KARANLIKTAN ŞAFAĞA SÜZÜLEN DAMLALARIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEKİ KANIM BEN!!!...
GencSau Demirbaşı

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

KIZIL GECELERİN GÖLGESİYİM,CEHENNEMİ YAKTIM GELDİM

« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2009, 01:23:01 am »

"İlim ilim bilmektir,
 İlim kendin bilmektir.
 Sen kendini bilmezsen,
 Bu nice okumaktır."

Sevgili Yunus'un bu alıntısı geldi aklıma ilk olarak cevap yazmadan önce.. Nedendir bilinmez, yoksa bilinir de mi bilinmez, o kısmı bulanık gelir insanlara, insanlar ilk önce kendilerinin dışındaki herşeyi bilmek isterler. Bunun için çıkar gözeterek türlü türlü oyunlar türetirler. Ama GERÇEK buyrulduğu üzere APAÇIK BİR KİTAPTADIR! Bunu bile tartışmaya açarlar. Zerre kadar bir şeye razı olsa insanoğlu, değişimin anahtarını bulmuş demektir. "Beni balçıktan yoğuran sensin, ben ne yapıyorsam onu sen yazdın bana, elimde ne var. Takdir kınanır mı hiç?" derken, neye göre ve kime göre olduğunu söyleyemediğimiz bir özgür iradeye boyun eğmek, tıpkı nefse boyun eğmek gibidir. Halbuki yaradan, nefsi yaratan değil midir? Böyle olması demek nefsi kölemiz yapmak mıdır gereken? Asla! Yaradılanı sevmektir bizim ilkemiz bu doğrultuda yaradandan ötürü. Beş duyumuzla algıladığımız bir varoluşta neyin doğru olduğunu kim belirliyor? Ya da bilginin, ilmin gerçek olanını kim belirliyor? Yine beş duyumuzla algıladığımız varoluş sürecimiz mi? Yoksa bu varoluş sürecinde inandıklarımız mı, karakterimiz mi, beş duyumuzla algıladığımız mı? Bunu bilmek için "Kendini bilen Rabbini bilir!" diyerek varoluş nedenimizi ancak tek yol ile anlayabiliriz. O da kendimize bakarak. Bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, bu hepsini bilemeyeceğimiz anlamına gelmez. Çünkü ilmin ne kadarını bilip bilemeyeceğimizi biz kendimiz belirleyemeyiz. Bunun için önümüzde tek yol kalıyor: Önce kontrol etme düşüncesiyle sarılı kaderimizi kendi kontrolümüzden çıkarıp, yaşadıklarımızdan gördüğümüz gibi, yaşayacaklarımıza RAZI olmalıyız. Başka bir şekilde HAM'ken YAN'anamayız, YAN'sak da PİŞ'emeyiz. Uzun lafın kısası, mutluluk cehalette değil, kendi içimizde gizlidir. Ama içimizdeki mutluluğu çıkarmaya çalışmazsak asla yolumuz ışık gibi en kestirme olmaz. Bu da başarıya ve mutluluğa kısa yoldan gitmeye çalışanlar için bir öneri olsun...

SAYGILARIMLA...

İmzam beni ifade eder,öyleyse:Ben
(DAİMA) elhamdülillah Müslümanım,
(DAİMA) Atatürkçüyüm(Kemalist),
(DAİMA) Özgürlükçüyüm,
(DAİMA) Milliyetçiyim,
(DAİMA) Gerçeklerin,Doğruların yanındayım, (ASLA) Herhangi bir siyasi 'ideoloji' ye bağlı olmam.
Ben (DAİMA) adalet için savaşanlar safındayım
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.9 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!