Sc_LaNN
HaNCoCK FaNN(SeRSeRi)
Yasaklı
Site puanı: 57
Fakülte: Geyve MYO
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2010
KaJMeRaNNNN....
|
 |
« Yanıtla #40 : Ocak 06, 2009, 02:23:53 ÖS » |
|
bu cümlende BENCE ibaresi kullanman gerekirdi..avrupada n alabilceğimiz o kadar çok yararlı şeyler var ki biz ancak bunları görebiliyoruz..kaldıki bu tür davranışları avrupadan aldık diyerekte suçu başkalarında aramamız oldukça mantık dışı...
nasıl ki beş parmağın beşi de bir olmadığı gibi insanlar da farklı karakterlerde, kültürlerde kişilerdir..görüşleri, düşünce yapıları ve bakış açıları oldukça farklıdır. bu farklılığı yaratan şey ise kendilerini geliştirmiş eğitmiş olmalarıdır.
senin çağdaşlık anlayışın içki, mayo , bikini den ibaretse ya da sen insanların çağdalık dediğinde zihinlerinde bunun çağrıştığına inanıyorsan kusura bakma ama senin de kendini eğitmen gerekir..
herkesi aynı kefeye koyamazsın..toplumda cahil insanlar vardır. çağdaşlığı bu senin dediğin üç kelime ile bağdaştıran o zaman senin çıkıp demen lazım okumuş eğitimli kendini geliştirmiş biri olarak doğrusunun ne olduğunu... ama bunu yaparken de karşındaki insanı zorlayarak değil güzellikle anlatarak yapmalısın...
çağdaş insanları bu şekilde genelleme yaparak küçük düşürmüş oluyorsun BENCE.. bu aynı başı örtülü bir bayanı birinin kalkıp yobazlıkla suçlaması ile aynı şuan senin yaptığın...
ben kimseyi zorlamıyorum zaten kendi dusuncem...bence ibaresi koymama gerek yok.....sen anlamıyosan bişey diyemem.. 
|
|
|
|
|
|
***EMRİ BİL MA'RUF NEHYİ ANİL MÜNKER***
|
|
|
kumlu
Muted
Bakınan Üye

Site puanı: -3
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004
|
 |
« Yanıtla #41 : Ocak 06, 2009, 08:28:12 ÖS » |
|
bu başlıktaki mantıkla gidersek de din= 14 yaşındaki kızlarla evlenmek+4 kadınla evlenmek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FY54
* EyLüL *
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 128
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2014
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح&
|
 |
« Yanıtla #42 : Ocak 06, 2009, 08:53:19 ÖS » |
|
bu başlıktaki mantıkla gidersek de din= 14 yaşındaki kızlarla evlenmek+4 kadınla evlenmek
yoK arTık Neden Sonuç iLişkisi KurmakTa bi Sorun yaşamışsın 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sc_LaNN
HaNCoCK FaNN(SeRSeRi)
Yasaklı
KaJMeRaNNNN....
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 07, 2009, 01:15:21 ÖÖ » |
|
nası vardın ki o kanıya onu anlamadım....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kumlu
Muted
Bakınan Üye

|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 07, 2009, 09:36:47 ÖS » |
|
yoK arTık Neden Sonuç iLişkisi KurmakTa bi Sorun yaşamışsın  haaa pardon din = 14 yaşındaki kıza tecavüz etmek+ 4 kadın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lithium
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #45 : Ocak 07, 2009, 09:43:31 ÖS » |
|
haaa pardon din = 14 yaşındaki kıza tecavüz etmek+ 4 kadın
Bireylerin sergiledikleri davranışları bir Din'e mal etmek ne derece doğru arkadaşım.. Bilgisiz insanlar kişileri, Zeki insanlar fikir ve düşünceleri tartışır.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sc_LaNN
HaNCoCK FaNN(SeRSeRi)
Yasaklı
KaJMeRaNNNN....
|
 |
« Yanıtla #46 : Ocak 08, 2009, 12:05:50 ÖÖ » |
|
haaa pardon din = 14 yaşındaki kıza tecavüz etmek+ 4 kadın
vücutta gördüğün bir damla çamur lekesi yüzünden bütün bedeni öldüremezsin....senin din anlayşını bilemem ama ağır kelimeler kullanıosun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008
Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.
|
 |
« Yanıtla #47 : Ocak 11, 2009, 09:28:17 ÖS » |
|
Elbette vardı. Şöyle ki zamanında Osmanlı'yı arkalarından vurmuşlardı. Sonuç n'oldu? Sonucunu bugün daha iyi görebiliyoruz. Herşeyin bir sebebi vardır. Dünyada herşey sebeplere bağlanmıştır. Şuçu işleyenler ataları lakin cezasını çekenler hem o günler hem bugünler. Lakin sadece Filistin değil bakınız Kafkasya'ya. Hani 2. Viyana kuşatmasında Osmanlı'ya yardım getirmemişlerdi biliriz görmüşüzdür tarih kitaplarında az çok. Peki sonucu ne oldu? Bakınız Çeçenya'ya. Sadece bununla da sınırlı değil. Bakınız Balkanlara yine Osmanlı'yı arkalarından vurdular. 100 yıl boyunca bir mutlu gün göremediler. Ta ki 90'lı yıllarda Sovyet Rusya'nın çöküşüne kadar... Eğer bu Dünya'yı Allah yarattıysa elbet olayların sebebini de yaratmıştır. Herşey belli mizana göre hareket eder.
Tamam kabul. Müslüman olan BİR, (1), ONE, EIN, UNO.... insan böyle bir hata yapmış (hata ise). Peki Müslüman olmayanlara nede laf etmiyorsunuz? Hergün tecavüz ediyorlar neden bu kadar tepki gelmiyor? Hmm demek ki Müslümanlık ve Müslümanlar o kadar kutsal ki bir kişinin hatası bile böyle dikkat çekiyor. Hem hiç olmazsa Müslüman bir insan 4 kadını alıyor bağrına basıyor. Araba gibi kullanıp bir kenara atmıyor! Yatıp yatıp bir köşeye savurmuyor. Peki öyle yapmamızı isterler mi acaba bayan arkadaşlar?
Öncelikle hiç bir kimsenin günahını ve cezasını bir başkası ödemez veya bu hayatta çekmez. Allah cezaları diğer dünyada verecektir. Ayrıca İslam diniTürk'e hata yaptı diye cezasını çekicek anlayışının üstüne bina edilmemiştir. Bu bağlamda Osmanlı devletinin yönetimini ve tutumunu bile İslami midir diye eleştireceğimiz yönleri vardır. Eğer kafamızda tarihle ilgili şanlı bir Türk tarihi yazmak istiyorsak bunları görmezden gelebiliriz. Sonuç olarak İnsanlığın bugün düştüğü bu insanlık ayıbının tek suçu Müslümanların ümmet bilincinden çok, grublara, hiziplere, mezheplere bölünmüş olmasıdır. Dr. Ali Şeriati'nin dediği gibi olaya bakarsak bunu farkedebiliriz. " Hz. Ali "Şii" değildi, Marks "marksist değildi"...diye devam eden bir cümlesi vardı. Zamanında yaşanan herşeyin Hz. Ali ve ona karşı çıkanların dönemin siyasi havasıyla yaşandığını biliyoruz. Mesele siyasi iken yıllar sonra dinî bir sorun haline getirildi. Ve sorun olan pek çok yerdeki gibi ayrışmalar taraflar olmaya başladı. En başında belki hiç kimse savşalım müslümanlar itikatta ikiye bölünsün diye düşünmedi Kumluya hiaben yazdıklarına ise sonuna kadar katılıyorum.
|
|
|
|
|
|
De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)
Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim. (Malcom X)
|
|
|
Súrion-taSo
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 547
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
|
 |
« Yanıtla #48 : Ocak 11, 2009, 09:31:16 ÖS » |
|
IloveUns
Sadece merak ettim. Allah x in hesabını y den neden sorsun üsttekı mesajın mantıgını çözemedim. Ayrıca Allah ın gözunde devletler değil kullar üstündür bunlarda takvaya göre ayrılır. bir not daha Allah Hz Nuh a söz vermıstır ve bir daha asla doğal afetler, helaklar vb şekıllerde insanları cezalandırmayacaktır. bahsettiğin şey herseyı bılen ve gören Adeletinden şüphe edilmeyen Allah arkadasım yargı organının hakımı değil "Kurunun yanında yaşı yakmaz!"
|
|
|
|
|
|
"dedim, sinem üzre vurdun, bu dağı / dedi o halimin yadigarıdır / dedim, zülfün olmuş boynumun bağı / dedi, hayalimin yadigarıdır "
|
|
|
destiny
Tanrı Misafiri
|
 |
« Yanıtla #49 : Ocak 11, 2009, 11:01:44 ÖS » |
|
Elbette vardı. Şöyle ki zamanında Osmanlı'yı arkalarından vurmuşlardı. Sonuç n'oldu? Sonucunu bugün daha iyi görebiliyoruz. Herşeyin bir sebebi vardır. Dünyada herşey sebeplere bağlanmıştır. Şuçu işleyenler ataları lakin cezasını çekenler hem o günler hem bugünler. Lakin sadece Filistin değil bakınız Kafkasya'ya. Hani 2. Viyana kuşatmasında Osmanlı'ya yardım getirmemişlerdi biliriz görmüşüzdür tarih kitaplarında az çok. Peki sonucu ne oldu? Bakınız Çeçenya'ya. Sadece bununla da sınırlı değil. Bakınız Balkanlara yine Osmanlı'yı arkalarından vurdular. 100 yıl boyunca bir mutlu gün göremediler. Ta ki 90'lı yıllarda Sovyet Rusya'nın çöküşüne kadar... Eğer bu Dünya'yı Allah yarattıysa elbet olayların sebebini de yaratmıştır. Herşey belli mizana göre hareket eder.
Bence bu arkadaş haklı.Aynı şekilde bugün biz de nasıl olsa bişey olmuyor deyip çoğu şeyden taviz vermemeliyiz.Bugün biz sesimizi çıkartmazsak bazı şeylere belki çocuklarımız,torunlarımız çok kötü bir ülkede yaşamak zorunda kalabilirler.Tıpkı filistinlilerin başına geldiği gibi.Maalesef bugün orada ölen bebeklerin büyük büyük babaları ingilizlerle bir olup osmanlıyı arkadan vurdu.Ve ingilizlere taviz vere vere o israil devletini kendileri kurdurttular bi yerde.Ve bugün ne haldeler hepimiz görüyoruz.Çok yazık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|