hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 15, 2010, 06:03:30 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Çağdaşlık= İçki+çıplaklık !!!!  (Okunma Sayısı 2100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Saulot
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 2

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2014

« Yanıtla #30 : Ocak 04, 2009, 09:36:48 ÖS »

Kardeşim yukarıdaki yazın iyi bir yazı ama şurası dikkatimi çekti... "Deprem olunca hala "Allah bize kızıyor" vs. salak saçma düşüncede olan tahsilli insanlar var."
O deprem boşuna mı oluyor peki? Hatta bu söz neden söylenmiştir acaba?
"Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça; Hak Bela Yazmaz Kul Azmadıkça"

Bilmiyorum belki hatalı olan benimdir.

Boşuna olmuyor, fayların kırılmasından dolayı oluyor...
FY54
* EyLüL *
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 128

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّح&

« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2009, 09:47:48 ÖS »

Nerden Bakıyorsunuz oLaya Netice ona göre değişiR
hırsızın penceresinden mi
yoksa Ev sahibininkinden mi
Sanırım birileri yanLış Yerden bakıyor
  tih.
Sc_LaNN
HaNCoCK FaNN(SeRSeRi)
Yasaklı
*

Site puanı: 57

Fakülte: Geyve MYO
Mezuniyet Yılı: 2010

KaJMeRaNNNN....

« Yanıtla #32 : Ocak 04, 2009, 09:57:09 ÖS »

Nerden Bakıyorsunuz oLaya Netice ona göre değişiR
hırsızın penceresinden mi
yoksa Ev sahibininkinden mi
Sanırım birileri yanLış Yerden bakıyor
  tih.

doğru yer neresi merak ettim  Roll Eyes

***EMRİ BİL MA'RUF NEHYİ ANİL MÜNKER***
Saulot
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 2

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

« Yanıtla #33 : Ocak 04, 2009, 10:05:03 ÖS »

faylarda bi keramet var o zaman demi saulot  Deli
var sanırım baksana =) boşu boşuna kırılmıyormuş, yoksa fay hattı üzerinde olmamız,genç nesil bir kıta üzerinde olmamızla alakası olcak değil ya=)
Bunlarda sebebidir herşeyin bir sebebi olduğu gibi.
Peki:) öyle olduğuna inanıyorsan.. =)
Sc_LaNN
HaNCoCK FaNN(SeRSeRi)
Yasaklı
*

Site puanı: 57

Fakülte: Geyve MYO
Mezuniyet Yılı: 2010

KaJMeRaNNNN....

« Yanıtla #34 : Ocak 04, 2009, 10:09:46 ÖS »

var sanırım baksana =) boşu boşuna kırılmıyormuş, yoksa fay hattı üzerinde olmamız,genç nesil bir kıta üzerinde olmamızla alakası olcak değil ya=)Peki:) öyle olduğuna inanıyorsan.. =)
Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça; Hak Bela Yazmaz Kul Azmadıkça...!!!

***EMRİ BİL MA'RUF NEHYİ ANİL MÜNKER***
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #35 : Ocak 04, 2009, 10:59:28 ÖS »

Ben yorumlaırn 1 çoğunu okudum. Ama en çok etkileyen Serkan_rap in yorumu oldu.
Pek forum kullanmasını bilmediğimden o yazısını okuyun ona göre cebaplyın işte:)
 biz sana böylemi davrandık. devrim marşlarını beraber okumadık mı vs.

dostum ben bu sitede aforoz edildiğimi biliyorum:)
şimdi bakma + larda dolaşıyoruz:) o zamanlar - yağmuru vardı. Şimdi 1çok arkadaşlar oturup yüz yüze konuşma fırsatı bulduk. kendimizi ifade ettik.
 Bana bu sitede kimse yokken Shambala destek çıktı. aha yüzüdür sor.

Biz burda başkalarının değerlerine fikirlerine değer vermiyoruz. Ben sana olanları anlatıyorum olmayanları değil.

sadece tek tarafı suçlamıyorum.

Hepimiz böyleydik ama bakma kendi aramızda bir şekilde anlaşım yolu bulduk. bu ülkede bulur çok zor değil.

Ama her kesim diyor ki ben haklıyım arkadaş benim onu değil onun beni anlaması lazım diyor.

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #36 : Ocak 04, 2009, 11:29:07 ÖS »

Türkiye'de iki yaftacı grubun mücadeleleri var. Bu grublar birbirlerini laik, şovanist diğerini ise gerici, yobaz ve şeriatçı diye yaftalamaktadır. Asıl düşünce ise kimin halkı olduğu veya haksız olduğu değildir. Asıl düşünce milleti nasıl oyalarız düşüncesidir. Birisi beyaza beyaz derse, öteki sadece muhalefet olmak için kara diyecektir. Bu iki grub birbirlerinin hayat tarzları konusunda da böyle dayatmacı yaşamaktadırlar. Farkındalık önemli bir konu arkadaşlar taraflar birbirlerini anlamak yerine muhalefet olmayı seçmiş bir toplumda bu olayları hor görmemek gerekir.

Fakat bazı şeylerin altını çizmek istiyorum. Yazıda da bahsedildiği gibi bir durum var ortada içki içilen yerlerin belli bir yerlere taşınması diye bir konu vardı. Ben bundan dolayı çok mutluydum. Sebebi mi ? Arkadaki meyhanede içenler her gece olmasada ayda bir kavga çıkararak bizi uyandırmaları veya yoldaki millete sataşmaları içki özgürlüğüyle bağdaşamaz veya bir hakla bağdaşamaz. Toplumun bu konuda tepki gösterme hakkı olduğunu düşünüyorum. Tabi bu tepki tutarlı ve makul olmalıdır.

Şunu da eklemek istiyorum. Ahlak timleri  toplumumuzda bolca vardır. İsmini zikretmek istemediğim bir gençlik kolu bazı insanlara baskılar yapmaktadır. Bu konuda bazı arkadaşlarımıza katılıyorum. Küpe takılır mı, bu giyilir mi, ramazan da sigara içilir mi veya içki içilir mi fakat ramazan bitince kendileri içenler yada her türlü duruma kendine karışmayı hak sayanlar yok değil. 

Olay çağdaşlığı beyinde başlatmaktan ve önyargıları kırmaktan geçer.

Not: Gereksiz mesajlar tarafımca silinmiştir. Arkadaşlar lütfen konuyla ilgili mesajlar yazalım. Konuyu depremle bağlamak sonra deprem üzerine yorum yapmak gibi daldan dala atlayacak yorumlardan kaçınalım. Konunun depreme nasıl geldiğide bir muammaya  dişlek

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
Hurrem Sultan
Seninle Herşeye Varım Ben....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 133

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2005

Ben O'nu SeViYoRuM HeM De ÇoK

« Yanıtla #37 : Ocak 05, 2009, 04:22:14 ÖS »

kim ne derse desin avrupadan aldığımız çağdaşlık bu bizim...içki,mayo,bikini

bu cümlende BENCE ibaresi kullanman gerekirdi..avrupada n alabilceğimiz o kadar çok yararlı şeyler var ki biz ancak bunları görebiliyoruz..kaldıki bu tür davranışları avrupadan aldık diyerekte suçu başkalarında aramamız oldukça mantık dışı...

nasıl ki beş parmağın beşi de bir olmadığı gibi insanlar da farklı karakterlerde, kültürlerde kişilerdir..görüşleri, düşünce yapıları ve bakış açıları oldukça farklıdır. bu farklılığı yaratan şey ise kendilerini geliştirmiş eğitmiş olmalarıdır.

senin çağdaşlık anlayışın içki, mayo , bikini den ibaretse ya da sen insanların çağdalık dediğinde zihinlerinde bunun çağrıştığına inanıyorsan kusura bakma ama senin de kendini eğitmen gerekir..

herkesi aynı kefeye koyamazsın..toplumda cahil insanlar vardır. çağdaşlığı bu senin dediğin üç kelime ile bağdaştıran o zaman senin çıkıp demen lazım okumuş eğitimli kendini geliştirmiş biri olarak doğrusunun ne olduğunu... ama bunu yaparken de karşındaki insanı zorlayarak değil güzellikle anlatarak yapmalısın...

çağdaş insanları bu şekilde genelleme yaparak küçük düşürmüş oluyorsun BENCE..
bu aynı başı örtülü bir bayanı birinin kalkıp yobazlıkla suçlaması ile aynı şuan senin yaptığın...

Hurrem Sultan
Seninle Herşeye Varım Ben....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 133

Fakülte: Okumuyorum

Ben O'nu SeViYoRuM HeM De ÇoK

« Yanıtla #38 : Ocak 05, 2009, 04:29:29 ÖS »

[
Kardeşim yukarıdaki yazın iyi bir yazı ama şurası dikkatimi çekti... "Deprem olunca hala "Allah bize kızıyor" vs. salak saçma düşüncede olan tahsilli insanlar var."
O deprem boşuna mı oluyor peki? Hatta bu söz neden söylenmiştir acaba?
"Kula Bela Gelmez Hak Yazmadıkça; Hak Bela Yazmaz Kul Azmadıkça"

Bilmiyorum belki hatalı olan benimdir.

filistinde ki insanların ne suçu var öyleyse söylermisiniz..orda yitip giden canların ne günahı vardı, onlar ne büyük bir azgınlık yapmışlar ki rabbim böyle bir şeye izin vermiş...
« Son Düzenleme: Ocak 05, 2009, 04:31:01 ÖS Gönderen: Hurrem Sultan » Logged

weyss
^_^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -34

Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #39 : Ocak 06, 2009, 01:24:54 ÖÖ »

ters bi düşünceye bakarsak; bir  hukuk devleti olsakta herkes yeri geldiğinde müslümanlığını dile getirir ne mutlu . Fakat bizim toplumumuzun özelliği gereği kendimizi yargılama zahmetine kalkışmayız hiçbir zaman.

Hukuk devletinde yaşayan Müslümanlar olarak kalabalık alanlarda, yılbaşı özellikle, turistlere yada Türk bayanlara yapılan tacizleri sürekli görüyoruz, bunu genele vurmak tabi ki doğru olamaz, fakat bu insanların sayısı oldukça fazla, bunları içkinin etkisindeyken mi yapıyorlar? Hayır! içkinin etkisinde olan insanlara yapıyorlar. Parlak Osmanlı Devleti zamanında içki yasaklanmıştır, peki neden? Haram olduğu için mi? Zaten bunu bilmeyen mi var. Cevabı basit; içkiye talep olduğu için yasaklanmıştır!..

Bizim bütün sorunumuz bu mu yani? Peki siz de oy kullanmaya giderken içki içip mi gidiyorsunuz? yada Devlet adamlarımız anlaşmaları imzalarken kafaları güzel mi oluyor? Bence imzaladıktan sonra naptım ben deyip içiyorlardır, şu halimize bir bakarsak, hem maddi hem manevi ülkemiz bir çöküş içerisinde, biz de zamanımızı çok güzel öldürüyoruz..

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!