hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 19, 2010, 02:40:47 ÖÖ *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 6  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Çağdaşlık= İçki+çıplaklık !!!!  (Okunma Sayısı 2103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yolcu_
Ziyaretçi
« : Aralık 31, 2008, 01:12:26 ÖÖ »

" nedir bu içki düşkünlüğü" diye sormuyorum. Baksanıza birileri ölçülerini belirlemiş görünüyor. Anadolu'nun bir çok şehrinde içki içme yerleri yokmuş da çağdaş, laik alkolikler şehir dışına çıkıp ihtiyaçlarını giderebiliyorlarmış. bunlara basanız özgürlüğün ve özgürlükçülüğün birinci şartı "kötülükleirn anası" olan içkidir. Ülkede içki ne kadar  tüketilirse, ortalıkta ayyaş sayısı ne kadar artarsa,köşe bucak ne kadar çok şarhoş kusmuğuna rastlanırsa o kadar çağdaş ve özgürlükçü olacak laikci zevat. Artık en basit tanımlamayla içkinin "Kötü bir alışknlık" oldğunu bile söyleyemezsiniz. bunların karşısında. Şuan  emekli olan bir dönemin kuvvet komutanlarının birbirlerini içki içmeye zorlamalarını biz ibretle okuduk; ama mulum zihniyet bunu mahalle baskısı kapsamında bile değerlendirmedi. Bunun adı çağdaşlaştırma baskısı olablir mi? Araştırmaya göre kimi kentlerde şort ve mini etek giyilemiyormu. Anlatılanların gerçek olmadığını araştırmada kimlerler görüşüldüğüne öğrendikten sonra anlıyoruz. Tümüyle sol ve laikçi dernek, vakıf ve sendikalardan gerçekten özgürlükçü talepleri beklek zaten biraz saflık olurdu. Hepsi bir yana insanalrı çıplak görmeyi isteme sapıklığına ne diyelim. Toplumsal değer yargıları, genel ahlak diye bir şey yok mu? Memleketin sahillerini fuhuş merkezlerine çevirmek size yetmiyor mu? Kamusal alan diyerek halkı eğitimden uzaklaştırdınız. Şimdi de sokağa müdahale etmenin alt yapısını mı kurmak istiyorsunuz?
Bu halk muazlum bir halktır. Bunca zulüm baskı ve entrika karşısında hala bazı değerlerine bağlı klamışsa bu halkı aşağılamak değil kutlamak gerekir.
 "alıntıdır"
Shambala34
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 1644

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2008, 01:16:18 ÖÖ »

Hüseyin Düzmez vb. kişilerce yazılmış makaleleri çoğaltmak mümkün bu memkelette...

İzlemeyen top olsun...
http://video.google.com/videoplay?docid=-7548543120460393751#

Eyes Don't F3... He is now soldier!
Garbajosa
Gamze'm ...
Harbi GencSau lu

Site puanı: 98

Fakülte: Hendek MYO
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2010

Sadece Biraz Duman ...

« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2008, 01:42:16 ÖÖ »

Saçmalık içki içmeyi çıplaklığı çağdaşlık olarak algılayan çok az insan vardır ülkede bunada gönülden inanıyorum.. Öyle içki içini çağdaşlık olarak algılayan çok sayıda insana rastlamadım hatta hiç rastlamadım.. Bu yazı Ülke insanımızı içkiye çok çok düşkün ve çıplaklıkta sınır aşmış olarak gösteriyor bence.. Avrupa ve Amerikan insanlarıyla kıyaslanıcak çok gerideyiz bu konuda iyi ki de öyleyiz..

Darılmak yok sevdiğim ...
Bu senin hikayense ...
Senden güzeli var artık ...
Adını sorma ...
O sensin ...

Bu kısmı okuyucunun hayal gücüne bırakıyorum...
Súrion-taSo
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 547

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2008, 02:09:51 ÖÖ »

kımse içki içmenın çağdaslık oldugunu savunmuyor.. çağdaslık= içki+ çıplaklık diye bır baslık atmak bilerek insanları yanlıs yonlendirmek gibi bir nıyet uyandırdı bende. veya ozellıkle her zaman bu tip yazılarda oldugu gibi kuvvet komutanlarının araya karıştırılmasında art nıyet var gibime geldi. Tipik Tsk yi karamala çalışmalarındaki gibi. çağdaslık bu tip bir yazı yazmak değildir en basta saygı duymayı gerektirir. insan kimseye zararı olmadıgı surece istedıgını içer, istedıgını giyer. bundan içen ve giyen, kapanan veya açılan sorumludur bize saygı duymak düşer, bu olay yapan kişinin tasarrufundadır. ama kımse ben içiyorum çağdasım. adam laik içki içiyor ya da sadece laikler içki içiyor diyemez. tabıkı bu lafların size değil yazının alıntı yapıldıgı abime. Ama bana sorarsanız kapanmanında açılmanında bir sınır elbette vardır. sonucta toplumsal uyum diye birşey var ya da topluma uymak genele uymak gibi. kimse illeyide marjınal olmak zorunda değil. veyahut süreklı muhalefet. ortak bir denge üstüne oturmalı hersey. ve bu tip şeyler bu ülkede artık gözumuze sokulmamalı. isteyerek yada istemeyerek ınsanları kutuplara ayırıyor çünkü. Buda en basta bugun israilin yaptıgı hamas ile el fetihin arasına açma oyununu görerek bize ders olmalı. ne kadar ayırırsan o kadar kolay zapdedersın. Önemli olan dısarıya karşı tek bir bilek ve tek bir yürek olabılmektir. Tıpkı Türkiye maçlarındaki gibi.

"dedim, sinem üzre vurdun, bu dağı / dedi o halimin yadigarıdır / dedim, zülfün olmuş boynumun bağı / dedi, hayalimin yadigarıdır "
Hurrem Sultan
Seninle Herşeye Varım Ben....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 133

Fakülte: Okumuyorum
Mezuniyet Yılı: 2008

Ben O'nu SeViYoRuM HeM De ÇoK

« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2008, 07:42:11 ÖS »

kımse içki içmenın çağdaslık oldugunu savunmuyor.. çağdaslık= içki+ çıplaklık diye bır baslık atmak bilerek insanları yanlıs yonlendirmek gibi bir nıyet uyandırdı bende. veya ozellıkle her zaman bu tip yazılarda oldugu gibi kuvvet komutanlarının araya karıştırılmasında art nıyet var gibime geldi. Tipik Tsk yi karamala çalışmalarındaki gibi. çağdaslık bu tip bir yazı yazmak değildir en basta saygı duymayı gerektirir. insan kimseye zararı olmadıgı surece istedıgını içer, istedıgını giyer. bundan içen ve giyen, kapanan veya açılan sorumludur bize saygı duymak düşer, bu olay yapan kişinin tasarrufundadır. ama kımse ben içiyorum çağdasım. adam laik içki içiyor ya da sadece laikler içki içiyor diyemez. tabıkı bu lafların size değil yazının alıntı yapıldıgı abime. Ama bana sorarsanız kapanmanında açılmanında bir sınır elbette vardır. sonucta toplumsal uyum diye birşey var ya da topluma uymak genele uymak gibi. kimse illeyide marjınal olmak zorunda değil. veyahut süreklı muhalefet. ortak bir denge üstüne oturmalı hersey. ve bu tip şeyler bu ülkede artık gözumuze sokulmamalı. isteyerek yada istemeyerek ınsanları kutuplara ayırıyor çünkü. Buda en basta bugun israilin yaptıgı hamas ile el fetihin arasına açma oyununu görerek bize ders olmalı. ne kadar ayırırsan o kadar kolay zapdedersın. Önemli olan dısarıya karşı tek bir bilek ve tek bir yürek olabılmektir. Tıpkı Türkiye maçlarındaki gibi.

ilave edecek bişe bulamadım.. alkış

HipHopLife
Bakınan Üye
**

Site puanı: 8

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000

Merak ediyorum hayat benden aldıklarını ne yapar

« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2008, 11:20:04 ÖS »

Çağdaşlık kelimesinin gayet erozyona uğradığı kesin olduğu zamanımızda artık yeni tanımına bakınca içinde hoşgörü saklandığı görmek aslında gayet basit. İnsanlar özgür varlıklardır ve yaşadığı toplum tarafından belirlenen ve kabul edilmiş kanunlar çercevesinde bu yaşamını idame ettirme hakkı vardır. İsteyen içki isteyen başka bir şey yapar. Özgürlük sınırları içerisinde başkalarına zarar vermeden yaptıkları içinde müslüman hristiyan yada yahudi dinlerine göre günah olarak görülen yanlışları varsa bunları her dinin Rabbine hesap vereceğine inanılır bu dinler içinde. Şahsen ben müslüman olduğum için ben de dahil yaptığımız günahları Rabbimize ayriyetten hesap olarak vereceğim ama toplum içerisinde insanlar içki vs. gibi işleri yapma özgürlüklerine ancak hoşgörü ile yaklaşabiliriz. Bu ne demek derseniz ? İnsanların içtikleri içki topluma zarar verip şahsı insanlara zarar vermesine neden olursa gerekli kanunlar ile kendisi cezalandırılır ama içince kimseye zararı yoksa da sosyal cezalandırmaya gitmek de doğru değildir. Eğer şahıs için üzülünüyorsa kızmak yerine yaptıklarının yanlış olduğu kibar ve güzelce anlatılır ki eğer devam etmek istiyorsa yine kendisinin bileceği bir iştir bize saygı duymak düşer.Toplumun farklı kesimlerini kızarcasına ve hakaret boyutuna varırcasına eleştirmek yanlıştır. İnsanların kendi düşünce fikirleri vardır ve aynı fikre ve yaşayız tarzına sahip olmadığımız insanları hemen yadırgamak doğru değildir.

İçkinin yanlış olunduğu düşünülüyorsa bunun için gerekli bir havuz oluşturup insanları bilinçlendirmek için seminerler düzenlenebilir yada reklamlar yapılabilir ama içenleri kınarcasına ve hakaret boyutlarına varırcasına eleştirmek bilakıs amacında belki iyiliği amaçlayan tüm haraketlerin istenilen boyuta varmasını engelleyecektir.

İçeni ile içmeyeni ile dindar veya dindinsizi ile sonuçta bir vatan bir ailedir ve aynı gemide gitmekteyiz. Eğer bu gemiye zarar verirsek yada bu aileye zarar verirsek bu hepimize olur.

Toplum temellerinin en önemlisi sevgi saygı ve hoşgörüdür. Bu her kesim için geçerli ve asla başka bir alternativ şekli olmayan bir koşuldur.

Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2009, 03:50:13 ÖÖ »

Durmak Yok, Alkole Devam!!!

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
Shambala34
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 1644

Fakülte: Başka Üniversite

« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2009, 05:12:13 ÖÖ »

Durmak Yok, Alkole Devam!!!

Ayık kafayla yazdıysan adam değilim. Cheesy Cheesy

Senin gibi alkoliğe can kurban. Cheesy Sen içmeden de çağdaşsın zaten. Grin Grin

İzlemeyen top olsun...
http://video.google.com/videoplay?docid=-7548543120460393751#

Eyes Don't F3... He is now soldier!
çernobil
;.?*^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 229

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi

« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2009, 08:54:28 ÖÖ »

çağdaşlık kelimesi belli bir zümreye mal edildiği sürece tartışmaların ardı arkası gelmez kavramlara giydirdiğimiz anlam yüklemelerini yaparken kasteddiğimiz zümreyi açarsak tartışmanın selaheti açısından daha yararlı olacağını düşünüyorum çözmemiz gereken ilk sorun bu açıklamayı konuyu açan arkadaşımızın yapması yorumumu açıklamadan sonra yapacağım

hesaba cekılmeden hesaba cekelım kendımızı

Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2009, 04:49:35 ÖS »

Ayık kafayla yazdıysan adam değilim. Cheesy Cheesy

Senin gibi alkoliğe can kurban. Cheesy Sen içmeden de çağdaşsın zaten. Grin Grin

Eyv. Dostum. ama biz çağdaşlığı açıklıkla istemiyoruz. Kendisine saygı duyulmasını istenilen kesimler neden bir başka tarafın yaşam şekillerine inançlarına şekillerine özgürlüklerine karışıyor?
 Daha geçen SAkarya Orman Park'ında sevgili parkı istemiyoruz diye kara çarşaflılar eylem yaptı? iyide arkadaş kimene. sizin inançlarınıza herkez saygı duyacaksa sizde onların yaşam koşullarına saygı duyun? en nihayetinde başınız yerde gezseniz kimseyi görmezsiniz zaten.

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
Sayfa: [1] 2 3 ... 6  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!