hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 18, 2010, 07:54:45 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: **asker Ve Siyaset**  (Okunma Sayısı 696 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
çernobil
;.?*^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 229

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« : Mayıs 22, 2009, 05:26:36 ÖS »

ülkemizde ve dünya da asker siyasi otoriteye müdahil olmalı mı olmalı ise dercesi ne olmalı olmamalı ise neden olmamalı siyasi otoritenin kötü olduğu dönemlerde yapılması gereken askeri müdahele midir eğer değilse çözüm ne olmalıdır

hesaba cekılmeden hesaba cekelım kendımızı

Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #1 : Mayıs 22, 2009, 10:55:25 ÖS »

Kurallara göre: Askerin yeri kışlasıdır. Hükümete bağlıdır.  Ülke yönetimi için demokrasilerde seçilenler meclise gider. Ülke yönetiminde bu kişiler aktif rol oynar.

Pratikte ise :Günümüz TÜrkiye'sinde askeri vesayet sürekli kendini hissettirmektedir. Cumhuriyeti biz kurduk diyen asker onu kanatları altına almıştır. Halka rağmen halk için kendi doğru bildiklerini savunur. Dünya'nın hiç bir yerinde halkına bu denli düşman olan bir ordu yoktur.

Ayrıca o kadar traji komik bir durum yaşıyoruz ki bizdeki demokrasi kültürünün ve cumhuriyetin ne kadar oturduğunu görüyoruz. Genelkurmay başkanı toplantısında "Biz demokrasiden yanayız." demesini demokrasi adına kazanç sayan bir ülkedeyiz. Genelkurmay  her türlü siyasi olaylara yorum yapan bir ülkedeyiz. Örneğin; Bedelli askerlik mecliste vekiller tarafından tartışılmadan Genelkırmay diyebiliyorki: "biz böyle birşey düşünmüyoruz ve gündemimizde değil" buyrun mesaj meclise gitti.

Size ne oluyor? Düşünecek merci siz misiniz ? 550 tane milletvekili bostan korkuluğu yerine konuluyor resmen. diyen var mı ? Ne hadimize paşalarımız düşünmüş.
Türkiye'de asker ve siyaset ülkemizde çok partili dönemin başlamasıyla kendisini sık sık hissettirmiştir. 27 Mayıs, 12 MART,12 Eylül, 28 Şubat,27 Nisan ile ben buradayım demiştir. 

Siyasi otoritenin köttü olduğu dönemlerde bile asker kışlasında kalmalıdır. Bunu darbe geçmişlerimizden görebiliriz. Binlerce faili meçhuller, yargısız infazlar bir askeri vesayetin ürünüdür. En iyi askeri darbeden yine demokrasinin eline sığınırım.

Çözüm: Askerin hükümete bağlı bir memur olduğu hissettirilmeli ve bu yönde bazı adımlar atılmalıdır. İlk olarak darbeler döneminin ürünü olan Anayasadan kurtulmak gerekir. Bu zihniyetin ürünlerinden kurtulduğumuz takdirde bu sorunda yavaş yavaş çözülecektir.

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
Kobalas61
Katılan Üye

Site puanı: 7

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2011

Bir Gün Mutlaka

« Yanıtla #2 : Mayıs 23, 2009, 11:07:07 ÖÖ »

Asker Özerk Yapıda Olmalı Ve Siyasetin Dışında Her İşi Yapabilir Sakınca Yok
Bu Ülkede Cumhuriyeti Halk Kurdu Korumasını Bilir Birilerinin Öğretmesine Gerek Yok Wink

__Trabzon'un__Gururu__Gurbetçi__Gençler__

___Haramilerin_Salt anatını_Yıkacağız___
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2004

Çirkin KraL

« Yanıtla #3 : Mayıs 24, 2009, 03:03:50 ÖS »

Arkadaşlar şunu bence çok iyi çözümlemeli.

Dünya üzerinde bizim ülkemizin sahip olduğu bir geçmiş yok.

Bizim ülkemizin nesillerine bakacak olursak bi önceki olan Osmanlı'dır. Kaldı ki bizim topraklarımızda süre gelen Türk gelenekleri ve adetleri vardır.
 Ben açıkcası bir şekilde Askeri birliklerin yada oluşumların Türk uluslarında muhakkak yönetimde bir etkisi, yıkıcı veya yapıcı etkisi vardır. Olmuştur da.
 Bizim askeri darbelerimizde sanki geçmişten gelen alışkanlık gibi. bu sözüme darılmasın kimse:) ama öyle. istemezük dedi mi bizim neferler gayrı kimse tutamaz onları..

Ama olması gereken nasıl olmayı tartışıcaksak Askeriye'den önce demokrasi uygulamasına veya uygulanan sisteme bakmak gerek. Türkiye henüz olması gerekeni yaşamıyor.  bence bi müddet daha yaşamıcak.

Açık ve net söylüyorum isteyen arkadaş yine buna karşı çıkıcak ama;

Hiçbir DEVRİM Askeriye de örgütlenmeden gerçekleşemez! fakat bu ülkede Askeriye de örgütlenmeyi beceremeyip Askeriyeyi halkın gözünde küçük düşürmeye çalışıldı. devam da ediyor.

Vel hasıl kelam:)

ASkeriye Türk devletleri yapısında her zaman yönetimi direkt veya Dolaylı olarak muhakkak etkileyecektir.

Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!

Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan..
           Seversem Devrim Olur!!!
çernobil
;.?*^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 229

Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #4 : Mayıs 25, 2009, 07:01:53 ÖS »

Arkadaşlar şunu bence çok iyi çözümlemeli.

Dünya üzerinde bizim ülkemizin sahip olduğu bir geçmiş yok.

Bizim ülkemizin nesillerine bakacak olursak bi önceki olan Osmanlı'dır. Kaldı ki bizim topraklarımızda süre gelen Türk gelenekleri ve adetleri vardır.
 Ben açıkcası bir şekilde Askeri birliklerin yada oluşumların Türk uluslarında muhakkak yönetimde bir etkisi, yıkıcı veya yapıcı etkisi vardır. Olmuştur da.
 Bizim askeri darbelerimizde sanki geçmişten gelen alışkanlık gibi. bu sözüme darılmasın kimse:) ama öyle. istemezük dedi mi bizim neferler gayrı kimse tutamaz onları..

Ama olması gereken nasıl olmayı tartışıcaksak Askeriye'den önce demokrasi uygulamasına veya uygulanan sisteme bakmak gerek. Türkiye henüz olması gerekeni yaşamıyor.  bence bi müddet daha yaşamıcak.

Açık ve net söylüyorum isteyen arkadaş yine buna karşı çıkıcak ama;

Hiçbir DEVRİM Askeriye de örgütlenmeden gerçekleşemez! fakat bu ülkede Askeriye de örgütlenmeyi beceremeyip Askeriyeyi halkın gözünde küçük düşürmeye çalışıldı. devam da ediyor.

Vel hasıl kelam:)

ASkeriye Türk devletleri yapısında her zaman yönetimi direkt veya Dolaylı olarak muhakkak etkileyecektir.

devrim kardeşim anladım demek istediğini evet doğru geçmişimizde bunun örnekleri çok geleneklerimizin siyasi hayatımıza etkisi mutlaka kacınılmaz
yanılmıyorsam senin istediğin de zaten demokrasi usulunce siyasetin düzelmesi tartışmaya farklı açıdan yaklaştığın için teşekkürler

hesaba cekılmeden hesaba cekelım kendımızı

Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

Site puanı: 0

Giriş Yılı: 2009

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS

« Yanıtla #5 : Haziran 01, 2009, 07:46:12 ÖS »

Herkes kendi işine bakacak.

Ben öğretmenliğimle doktorluk yapmaya kalkarsam insanı/hastayı öldürürüm aynen bunun gibi işte!

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
*

« Yanıtla #6 : Temmuz 01, 2009, 06:36:40 ÖS »

Cumhuriyeti gerçekten savunacak sivil toplum kuruluncaya, irtica tehlikesi yok oluncaya kadar asker rejimin bekçisi olarak kalmaya devam edecektir.Bizler  de taraf gazetesini ancak tuvalet kağıdı olarak kullanmaya devam edicez.
İyi bakın taraf gazetesini herkes kullanıyormuş kendi ihtiyaçlarına göre... Bazılarımız gözlerimizle bazılarımız neyse... Sonuçta işe yarıyor yani diğer boş beleş gazeteler gibi değil hani...

UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Ehl-i Keyf
[b]Sıkılmış yumruklarla el sıkışamazsınız[b]
Site Admin

Site puanı: 285

Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2008

Yalnız, kabullenilmiş suç gerçeği kabul ettirir.

« Yanıtla #7 : Temmuz 02, 2009, 11:08:06 ÖS »

Asker ve siyaset konusunda bu sıralar yaşadıklarımız bize anlatıyor ki Türkiye'deki askeri vesayet rejmi hala sürmektedir. Sivil iktidar ne kadar üstüne gitsede, ne kadar planlarını boşa çıkarsa da asker açıklamalarıyla yine kendini gösteriyor. Bir devlet memuru geçen gün açıklama yapıyor. "Ben devlet adamıyım. TSK altında darbe girimi yapanlar bulunamaz. Varsa bunları ben cezalandıracağım." Sivil savcıya mesaj gönderiyor. "Sizin konuyu incelemenize gerek yok biz yerinize inceleriz." Bir memur kendini devlet adamı olarak görüyor. Yargıya postasını koyuyor. Başbakan'ın suç duyurusu talebine laf gönderiyor. Bir mahkeme tutuklanmasına karar veriyor. Bir yerden emir geliyor. Dursun Çiçek arka kapıdan çıkıyor.

Artık Asker, Siyaset denklemini varın siz kurun. Bu tabloya bakınca ben pek içaçı görmüyorum.

De ki: "Şüphe yok, namazım da, ibâdetlerim de, diriliğim de, ölümüm de âlemlerin Rabbi olan Allah içindir ki." (Enam 162)

Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabullenecek olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.
(Malcom X)
Head Cutter
Yasaklı
*

« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2009, 05:13:12 ÖS »

Sadece bekleyin.

çılgıntürk
Bakınan Üye
**

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2009, 06:28:53 ÖS »

beklemedeyiz, kendinize güveniyorsanız sorun yok , eğer ABD ve AB arkanızda diyeyse bu güven , o halde acınası haldesiniz.
Sayfa: [1] 2  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!