lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 212
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
Yüreğinin Götürdüğü Yere Git...
|
 |
« : Temmuz 02, 2009, 07:44:57 ÖS » |
|
Sivas Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması ve dolayısıyla şehirde bulunan 33 yazar, ozan ve aydının ve iki otel çalışanının yanarak hayatlarını kaybetmesi sonuçu oluşan olaylar zinciridir.Tarihe Sivas katliamı olarak geçen 2 Temmuz Sivas Olayları... Bugün 2 Temmuz 2009, olayların üzerinden tam 16 yıl geçmiş...Sizlere sorum şudur:
Her sene bu günün hatırlatılması ne kadar doğrudur? Basında her yıl haberlerini okuruz bu günün, Sivas olaylarını nasıl değerlendirmeliyiz? Bütün suç Sivaslıların mıdır? Bu konu hakkında genç beyinler ne düşünüyor merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
GÖNLÜM UÇMAK DİLERKEN SEMAVİ ÜLKELERE, AYAĞIM TAKILIYOR YERDEKİ GÖLGELERE...Dün sabaha karşı kendimle konuştum Ben hep kendime çıkan bir yokuştum Yokuşun başında bir düşman vardı Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum. İbret ile bakarsan ders alırsın tabaktan; Akılsız kafanın farkı yoktur kabaktan...
|
|
|
çılgıntürk
Bakınan Üye

Site puanı: 0
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 02, 2009, 08:02:58 ÖS » |
|
İnsan olan herkesin evvela utanıp başını öne eğmesi gerekir.Dava sürecinde vahşilerin avukatlarından birinin o devirde aynı zamanda adalet bakanlığı yapan rp li şevket kazan olması, insana nasıl bir ülkede yaşadığını sorgulamasını sağlayacak derecede mide bulandırıcı bir olaydır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enis_karaca
...:::enis_karaca:::... Her lafa verilecek cevabım ,elbette vardır...Lakin suskunluğum korkumdan değil,asaletimdendir...
Aktivite sorumlusu

Site puanı: 56
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011
Rahat Ol; Ben Ayarlıcam :)
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 02, 2009, 08:25:32 ÖS » |
|
yapılanlar elbeteki çok üzücüdür. ama benim daha çok dikkatimi çeken bu olayı her fırsatta dillendiren insanların o olaydan 3 gün sonra gerçekleşen başbağlar katliamı görmezden gelmesidir. o köyde ölen insanlarda en az madımakta ölenler kadar insandı. ve kimsede pkk yaptı diyede sıyrılamaz çünkü pkk nın tek başına hareket etmediğini aklı başında her vatandaş fark edebilir. ve hatta iki olayada neden olanlar aynı odaklardır kanımca.
|
|
|
|
|
|
Burcu Esmersoy Üzülmesin; O Hep Gülümsesin. Bize Sporu Sevdirsin... Ne Olursa Olsun; Ama O Hep Ekranda Dursun...
|
|
|
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 02, 2009, 08:50:15 ÖS » |
|
Alla alla acaba neden RP'liler döneminde ve Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında... bilmem anlatabildim mi?
|
|
|
|
|
|
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
|
|
lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 212
Fakülte: Diğer
Yüreğinin Götürdüğü Yere Git...
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2009, 12:14:51 ÖÖ » |
|
Alla alla acaba neden RP'liler döneminde ve Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında... bilmem anlatabildim mi? Biraz daha açık anlatsaydın Öncelikle şunu söylemem gerekir,böyle bir konu açmak istedim çünkü ben Sivaslıyım ve Sivasta yaşıyorum.Her sene 2 Temmuz 'da şehrin tam merkezinde gösteriler oluyor ve gösteriler sırasında SAğolsun alevi vatandaşlarımız pek çok iltifatlarda bulunuyorlar!!!
Her sene 2 Temmuz'da Sİvas'ta hayat duruyor...
Ayrıca gurbette üniversite okuyunca anladım ki,nerede memleketimi söyleyecek olsam bana şu soruyu yönelttiler " Yananlardan mısınız? Yakanlardan mısınız?" yani demem o ki bu olayı sadece Sivaslılara mal etmek çok yanlıştır ,Hatta biraz daha ileri gideyim bu olayın Sivas'ta yaşayanlarla ilgisi yoktur,tamamen dışarıdan yönetilen bir plan, operasyondur,milletin dini duyguları süistimal edilmiş ve kurban olarak Sivaslılar seçilmiştir.
Ayrıca bu olay sonucunda 33 kişi idam cezasına çarptırılmıştır ve hiç suçu olmadığı halde yoldan geçen vatandaşlara hapis cezası verilmiştir.
" hey sakallı hemşerim gel bakalım nereye kaçacağını sanıyorsun? bir kere sen sakallısın suçlusun doğru hapise...",böyle bir yargılama olabilir mi?
Müebbet hapis yatan akrabalarım,arkadaşlarımın babaları var,şimdi suçu olmadan dört duvar arasında geçen yıllara yazık değil mi? Bu babaların ailelerine yazık değil mi? Fazla gün yüzüne çıkartılmayan Başbağlar'da öldürülenlere yazık değil mi?
Sizleri bilmiyorum ama tam da olayın merkezinde yaşadığım için her sene 2 temmuz'da hayatın durmasından sıkıldım artık.Her sene 2 Temmuz'da olay çıkacak kokusuyla yaşamaktan sıkıldım artık.
|
|
|
|
|
|
GÖNLÜM UÇMAK DİLERKEN SEMAVİ ÜLKELERE, AYAĞIM TAKILIYOR YERDEKİ GÖLGELERE...Dün sabaha karşı kendimle konuştum Ben hep kendime çıkan bir yokuştum Yokuşun başında bir düşman vardı Onu vurmaya gittim kendimle vuruştum. İbret ile bakarsan ders alırsın tabaktan; Akılsız kafanın farkı yoktur kabaktan...
|
|
|
can_ke
Sana karşı nötr..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 60
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2009, 02:06:48 ÖS » |
|
Biraz daha açık anlatsaydın Öncelikle şunu söylemem gerekir,böyle bir konu açmak istedim çünkü ben Sivaslıyım ve Sivasta yaşıyorum.Her sene 2 Temmuz 'da şehrin tam merkezinde gösteriler oluyor ve gösteriler sırasında SAğolsun alevi vatandaşlarımız pek çok iltifatlarda bulunuyorlar!!!
Her sene 2 Temmuz'da Sİvas'ta hayat duruyor...
Ayrıca gurbette üniversite okuyunca anladım ki,nerede memleketimi söyleyecek olsam bana şu soruyu yönelttiler " Yananlardan mısınız? Yakanlardan mısınız?" yani demem o ki bu olayı sadece Sivaslılara mal etmek çok yanlıştır ,Hatta biraz daha ileri gideyim bu olayın Sivas'ta yaşayanlarla ilgisi yoktur,tamamen dışarıdan yönetilen bir plan, operasyondur,milletin dini duyguları süistimal edilmiş ve kurban olarak Sivaslılar seçilmiştir.
Ayrıca bu olay sonucunda 33 kişi idam cezasına çarptırılmıştır ve hiç suçu olmadığı halde yoldan geçen vatandaşlara hapis cezası verilmiştir.
" hey sakallı hemşerim gel bakalım nereye kaçacağını sanıyorsun? bir kere sen sakallısın suçlusun doğru hapise...",böyle bir yargılama olabilir mi?
Müebbet hapis yatan akrabalarım,arkadaşlarımın babaları var,şimdi suçu olmadan dört duvar arasında geçen yıllara yazık değil mi? Bu babaların ailelerine yazık değil mi? Fazla gün yüzüne çıkartılmayan Başbağlar'da öldürülenlere yazık değil mi?
Sizleri bilmiyorum ama tam da olayın merkezinde yaşadığım için her sene 2 temmuz'da hayatın durmasından sıkıldım artık.Her sene 2 Temmuz'da olay çıkacak kokusuyla yaşamaktan sıkıldım artık.Güzel özetlemişsin aslında..Ben de Sivaslıyım ve hala nerde duracağımı bilmiyorum..Çünkü durduğun yerden seni kaldıracak cümleler kuruyor herkes..o yüzden sessiz kalmak bazen iyi geliyor
|
|
|
|
|
|
ßeni Yormayın! --> Çok üşengecim ßana yalan söylemeyin ! --> Nefret Ederim ßana bişey sormayIn! --> ßiLmiyorum Ciddi olmayın --> ßen gülüyorum İçelim demeyin! --> Kullanmıyorum Gidelim diyin! --> Geliyorum Dalga geçelim. --> ßayılıyorum Derdinmi var ? --> Dinliyorum Çok mu zor? --> Ugraşıyorum ßana aşIk olma! --> ßen Haketmiyorum
Sıkıldım senden Hayat
|
|
|
Head Cutter
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
Yasaklı
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2009, 05:05:45 ÖS » |
|
RP hükümetini düşürmek için olsa gerek... AKP içinde böyle şeyleri denemiyor değiller sadece dikkatli bakış açısı, olayları iyi yorumlayabilme özelliğiniz varsa yeter... Aaaa siz çok yakın geçmişimizdeki Danıştay saldırısını da mı bilmiyorsunuz yoksa? Hani başörtüsü üzerine yapılan ve bunu sonucu ülkeye şeriat getirilmek istenilen ve hatta bunun da sonucu olan AKP'nin devrilmesi... Boşversenize... Aaaa hemen bir hatırlatma yapayım bunu yapan xxxx şahsiyet diyordu ki Yaşasın Alperen Ocakları... alla alla tuhaf... ve nedense Muhsin Yazıcıoğlu helikopterde düşüyor... amaaan neyse boşversene aaaa hem Abdullah Çatlı'da öylesine bir trafik kazasına kurban gidiyor. Bu trafik kazasına neden Alaattin Çakıcı gitmiyor dersiniz?
|
|
|
|
|
|
UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS UnS
|
|
|
Devrim
Umutları Düşlerinde değil, Yüreğinde Yaşat.
Harbi GencSau lu

Site puanı: 62
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Çirkin KraL
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 06, 2009, 06:09:18 ÖS » |
|
Herkes farklı telden çalmış. okudum yorumları komik geldi biraz.
Herkez farklı gözden bakmış. Ama ben bir Alevi olarak kendi gözlemlerimle 1 açıklamada bulunayım.
İlk kez değil elbet alevilerin katledilişi. Sivas son olmuştur sadece. Maraş katliamını unuttukmu? evet.. unutmaya çalıştık. Çorum katliamı peki? unuttuk.. neden biliyormusunuz? Bir arkadaşda alevi katliamının ardından yapılan pkk lılarca üstlenilen saldırıyı söylüyor. İşte aleviler ayaklanmadı hiçbir zaman. Sadece özgürce ibadetlerini yapmaya çalıştı. sadece bunu istedi. Ama senelerdir Alevilerden ne istediler bilmiyorum. Haşa huzurdan bu insanlar İlah mı.. Cenneti cehennemi onlar mı yarattıki onlar sorguluyor insanların ibadetlerini? Ama yok.. Aleviler mum söndürdü. Aleviler Allah'a inanmaz.. Aleviler Ali'den başkasını tanımaz.. Emin olun yapılan hiçbir katliam bu pis iftiralardan daha fazla dokunmadı alevi kesime. Evet Sivas olayı oldukdan sonra Alevil cemiyetleri ses çıkarmaya başladı. korkuyorduk çünkü. Aleviyiz demeye. kötü bişeymiş ayıp bişeymiş gibi sakın diye sakın sakın söylemeyin diye tembihlerlerdi büyüklerimiz. ibadetlerini saklı yapmak zorunda kaldılar. Neden alevi köyleri hep dağlarda. yabanimi bu insanlar? aslında yazılcak çizilcek çok şey varda.. Bunza ezimete, katliama, iftiraya karşı kimse bu insanları imamet inancndan alı koyamadı.. La feta illa Ali la seyfa illa zülfikar.
|
|
|
|
|
|
Ben Bir Eşkıya'nın Hayata İtirazıyım!!
Susarsam Çatışma, Konuşursam Savaş, Yazarsam Destan.. Seversem Devrim Olur!!!
|
|
|
Head Cutter
Yasaklı
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2009, 06:12:56 ÖS » |
|
Öyle Aleviler var ki namazlarını kılar, oruçlarını tutar, O'nu (s.a.v.) peygamberi olarak görür. Mumsöndü muhabbetini ise hangi yamyam çıkarmıştır onu bilemiyorum. Belki onun annesinde mumsönmüş olabilir bundan dolayı da bu iftirayı Aleviler üzerine yıkmaya çalışmış olabilir.
Ama gerek bu Sivas olayıdır, gerek Çorum veya gerek Maraş olayı olsun bunların arkasındakileri bir nebze tahmin etmek zor olmasa gerek... ve nedense bu olaylar Kubilay'daki gibi Müslümanların başına kalıyor sanki Müslümanlar "Bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir." cümle-yi şahanesini bilmiyormuşcasına...
Varsın onlar hala Müslümanların yaptığını düşünedursunlar... Gün gelir karanlıklar açığa çıkar ama iftira atanların hali nice olur!
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 06, 2009, 06:15:50 ÖS Gönderen: Eritroblastosis fetalis »
|
|
|
|
|
suqunet
sadece biraz sessizlik..!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 28
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2008
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2009, 06:23:23 ÖS » |
|
olayın şimdi yapılanlardan hiçbir farkı yok aslında... senelerdir aynı senaryoyu onumuze koyup koyup duruyorlar.. kardesce yasayan, arasında yıllarca hiç sorun olmayan insanları baska turlu nasıl ayırabilirlerdiki zaten? butun bu olanların insanları birbirine dusurmek için bizzat yapılmıs oldugunu nasıl goremez hala bnm guzel insanım anlamak mumkun değil..
|
|
|
|
|
|
sen ne güzel şeysin yalnızlık..
|
|
|
|