hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 05, 2008, 02:13:42 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yumurta  (Okunma Sayısı 151 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alien Life Form
Metalci Değil METAL MÜZİK DİNLEYİCİSİ
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 338

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF

« : Temmuz 14, 2008, 11:57:46 am »

Tür :   Dram
Gösterim Tarihi : 9 Kasım 2007
Yönetmen : Semih Kaplanoğlu
Senaryo : Semih Kaplanoğlu
Görüntü Yönetmeni : Özgür Eken
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Nejat İşler (Yusuf) , Saadet Işıl Aksoy (Ayla) , Ufuk Bayraktar (Haluk) , Tülin Özen (Sahaftaki KAdın) , Gülçin Santırcıoğlu (Gül) , Kaan Karabacak  (Çapacı Çocuk)

9 Kasımda vizyona giren ve Türk izleyicisinden çok fazla ilgi göremeyen Yumurta Filmi,son yıllarda en çok ödül alan Türk filmlerinden biri.Yumurta, senaryosu,Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal tarafından yazılan,Yusuf
Üçlemesi'nin son filmi.Üçlemenin çekimleri sondan başlamış.1.film Bal'da; bir annenin,6 yaşındaki oğluyla yalnızlığı,2.film Süt'te;anne-oğulun ayrılık sonrası verdiği mücadele anlatılıyor.Aynı zamanda filmin yönetmeni olan Semih Kaplanoğlu,bu üçlemeyi, -bu aynı zamanda bir anne-oğul ilişkisinin son günlerinden,ilk günlerine uzanan arkeolojik bir kazı çalışması olacak, sözleriyle özetliyor.

Filmin baş rollerinde;Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy var.

Yazdığı Bal isimli kitap tutmayan şair Yusuf,İstanbul'da bir sahaf dükkanında, ailesinden uzakta kendine bir hayat kurmuştur.Annesinin ölüm haberi üzerine yıllardır görmediği Tire'ye gider.Onu annesinin evinde,uzak bir akrabası olan Ayla beklemektedir.Ayla,Yusuf'a,annesinin ölmeden önce adadığı adak ritüelini gerçekleştirmesi gerektiğini söyler.Birlikte kurban kesimi için türbeye giderler.

Özellikle Meleğin Düşüşü ile pek çok uluslararası festivalde beğeni toplayan yönetmen Semih Kaplanoğlu, Anadolu taşrası ile ilgili bir üçleme olarak düşündüğü yeni projesi ile yola çıkıyor. Sırası ile Bal, Süt ve Yumurta olarak isimlendirdiği filmlerine sondan, Yumurta ile başlamış olan Kaplanoğlu, projesini "Bu aynı zamanda bir anne-oğul ilişkisininin son günlerinden (annenin ölümü Yumurta) ilk günlerine (oğulun doğumu, Bal) uzanan arkeolojik bir kazı çalışması olacak" ifadeleri ile anlatıyor.

Kimilerine göre biraz monoton ve kopuk bölümlerden oluşan Yumurta filmi,aslında yalın bir ruhsal yolculuk.Sinan Çetin; -bu film,entellektüel bir terördür, dese de,ulusal ve uluslararası festivallerde filmin aldığı ödüller,bunun aksini iddia ediyor.(44.Altın Portakal Film Festivali-6 ödül,Siyad'dan 8 ödül,Bangkok Dünya Film Festivali-En iyi Yönetmen Ödülü,14.Valdivia Film Festivali-En iyi Yönetmen ve En iyi Kadın Oyuncu Ödülü,13.Saraybosna Film Festivali-En iyi Kadın Oyuncu Ödülü,Estoril,Portekiz Film Festivali-En iyi 2.Film Ödülü)

Yumurta Filmi,23 Nisan 2008'de Fransa'da da vizyona girmiş.Ayrıca Cannes, Brüksel ve Polonya'da film festivallerinde de gösterilmiş..

Merak ettim bu kadar ödül alan filmi izleyen  varmı Huh? Benim elime daha yeni geçtiğinden izleyene kadar yorum yapamayacağım. İzleyenlerin görüşlerini de merak ediyorum.

8  7  6  5  4 ...

delidus
-asi-
Harbi GencSau lu

Site puanı: 65

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2003

acıdan uyuşur ya yaran, işte aynen öyle...

« Yanıtla #1 : Temmuz 14, 2008, 06:36:00 pm »

ben de izlemedim; ama izleyenlerin yorumları hiç beğenmedikleri yönündeydi. hiç sürükleyici ve ilgi çekici diilmiş. bu arada seriye sondan başlanmış olması da sanırım anlaşılırlığını engellemiş... açıkçası ben de izleyip izlememe konusunda kararsız kaldım.

Öyle bir hayat yaşadım ki,son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman,hep acele etmem bundan anladım

Denizleri seviyorsan dalgaları da seveceksin
Sevlmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
Uçmayı seviyorsan düsmeyi de bileceksin
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayati seyredersi
zeyno_no
Yolum uzun ,ömrüm kısa,ben vurgunum bir cımbıza :D
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2004

resident_guy&zeyNO

« Yanıtla #2 : Temmuz 14, 2008, 06:44:26 pm »

izledim arkadaşımla beraber hiç bişey anlamadık ve film boyunca acayip sıkıldık.Sıklmak istiyorsanız izleyin.Filmde hiç bir atraksiyon olmadığı gibi mesela bi kişinin yürümesini 15 dk izliyorsunuz içiniz bayılıyo o sırada markete gidip gelebilirsiniz falan..Kısaca saçmalık ötesiydi,sanat filmleri bayıyo beni yaaa...

Kan tükürsün adını,bensiz anan dudaklar,sana benim gözümle,bakan gözler kör olsu
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Problem Mortgage | Free eBooks Download | Loans | Problem Mortgage | Yahoo Personals
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!