'Kelebekler Sonsuza Uçar', 'Kavanozdaki Adam', 'Yalnız Değilsiniz' gibi filmlerin yönetmeni Mesut Uçakan, son filmi 'Anka Kuşu'nun çekimlerini tamamladı. Uçakan filmi konusunda çok iddialı...
Matrix filminin paralelinde bir film çektiğini söyleyen Uçakan, 'Matrix'te sonunda dünyanın aslında bir simülasyon olduğu fikrine varılıyor. Yani orada 1000 yıllık tasavvuf felsefesinde olduğu gibi 'yaşanan her şey hayaldir' görüşü yansıtılıyor. Zaten kuantum fiziğindeki son gelişmeler de aynı şeyi söylüyor. Bu filmde hayatın sırrını Matrix'ten daha kapsamlı bir şekilde anlatıyoruz. Filmin kahramanı olan yönetmen aslında benim. Ve benim 10 yıllık hayatı arayış sancımın bir özetini yansıtıyor. Filmde kahramanımız ölümsüzlüğün sırrını keşfediyor. Sonsuz hayata geçişi idrak ediyor. Yani anlıyor ki ölüm bir son değil. Ölümden sonra da yaşamaya devam ediyoruz. Sadece geride bedenimizi bırakıyoruz. Yani ten ölüyor ama ruh daima yaşıyor. Yani Matrix'in felsefesi bizim filmimizin yanında çocuk oyuncağı gibi kalıyor' dedi.
(Akşam)