Oyuncular
Edward Speleers (Eragon) , Sienna Guillory (Arya) , Garrett Hedlund (Murtagh) , Djimon Hounsou (Ajihad) , Jeremy Irons (Brom) , John Malkovich (King Galbatorix) , Robert Carlyle (Durza)
Çok eski zamanlarda, yoksul bir çiftçi çocuğu olan Eragon, bir gün ormanda, ışığı gözü kamaştıran, kocaman bir taşa benzeyen bir yumurta bulur. İlk anlarda, ne olduğunu anlamamanın verdiği şaşkınlıkla para edebilecek bir şey bulduğunu düşünürken taşın çatlamasıyla eskilerden kalma bir mirasın peşini kovaldığını anlayacaktır.
Stefen Fangmeier'in ilk uzun metrajlı yönetmenlik deneyimi olan Eragon, Jeremy Irons ve John Malkovich gibi isimleri barındıran kadrosuyla da dikkat çekiyor.eveet
benim yorumlarıma gelince yüzüklerin efendisine çok benzetilmiş bir film yani filmi izlerken direkt aklınıza sahneler geliyor,,
olaylar çok çabuk gelişiveriyor,,
başrol oyuncumuz sevgili ed çok çocukcu iyi oynayamamış bence
jeremy irons gibi bir oyuncunun olması filmi biraz daha çekici kılabilir,,
kitabını okuyup da giden arkadaşlarım hayal kırıklığı yaşadıklarını söylediler ben kitabı okumadım hayal kırıklığı falan da yaşamadım
kötü film denemez şu an vizyonda olan bir çok filme göre iyi izlenebilir bakalım filmin 2.si nasıl olacak merakla bekliyoruz

hadi iyi seyirler..