hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Kasım 19, 2008, 06:53:05 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk Olmak Anadolu Da Dimdik Ayakta Kalabilmektir  (Okunma Sayısı 106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
KaHuNa
ince sözler keskin kılıca benzer,kalkanın yoksa geri dur :)
Katılan Üye

Site puanı: 27

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

Bulutlar ağlasın sen gül güneş doğsun yeniden...

« : Ağustos 23, 2008, 02:27:40 pm »

bunu bıerde okumustum farklı geldi.bı de siz bakın

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir. Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır.

Arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icad edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.

Türk olmak; Troya’dan bu yana, Sümer’den bu yana serpilerek gelse de, tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafıza ile yaşamaktır.

Doğu Roma’yı da Batı Roma’yı da yıkıp, yeni Roma olan AB’ye girmeye çalışmaktır Türk olmak. Türk olmak, Mostar’da köprüdür, Kerkük’te kaledir, İstanbul’da Kızkulesi’dir, Anadolu’da buğdaydır, Çukurova’da pamuktur, Ege’de tütün, Karadeniz’de fındık, Trakya’da ayçiçeğidir.

Türk olmak Çanakkale’de ölmektir. Çanakkale’de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanene taşımaktır.

Düşmanın ardından rahmet okumak, kanlından helallik almaktır. Sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır. Kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir. Balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır. Yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır.

Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır.

Türk olmak askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, annenin ardından “bir oğlum daha olsun, onu da göndereceğim” demesidir. Babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken “vatan sağ olsun” demesidir.

Türk olmak “Türk çayında radyasyon olmaz” yalanları ile, “gusül abdesti alana aids bulaşmaz” dolanları ile yaşamaktır. Her hükümetin enkaz devraldığı, ama asla ardında enkaz bırakmadığı ülkede olmaktır.

Türk olmak, ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir. Aynı nedenle Türk olmak, yemeği ziyan etmekten korkmaktır. Göz hakkına, diş kirasına saygıdır Türk olmak. Evindeki bir kap aşın yarısını tanrı misafirine vermektir. Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak.

Türk olmak, milli maçta ağlamaktır. Ayhan Işık’a, Belgin Doruk’a aşık olmaktır. Türk olmak, aşkını ölesiye sevmektir. Aşkı için ölmektir, öldürmektir. Sevdiceğinin elini bir tez tutamadan, toprağa girmektir.

Türk olmak. Türk olmak Yunus’u bilmektir, Aşık Veysel’i sevmektir. Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve Hoca Yesevî –tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır.

Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü’nde...

Türk olmak, Asya’da batılı, Avrupa’da doğulu diye tepki görmektir. Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradandan ötürü sevmektir.

Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir. Türk olmak, mahalle maçı için aynı saatte, on kişi buluşamazken, milyon kişinin bir araya gelmesidir. Tavla oynarken bile kavga ederken, milyon kişinin kavga etmeden gösteri yapabilmesidir.

Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir.

Zor iştir Türk olmak. Türk olmak Anadolu’da her düşen yağmur damlasına hamdetmek, her çıkan başak için şükretmektir. Türk olmak, medeniyetler mezarlığı Anadolu’da dik durabilmektir.

Çamur mu sürmek istiyorsun başkasının duygularına
Önce senin ellerin kirlenecek
Suyla mı gidiyorsun bir başkasınn yanan yüreğine
O yürekte hep yerin olacak
Sana bilmediğin birşey söyleyemem
Bende hiçbirşey bilmiyorum
Ne kadar iyilik varsa hepimiz için
Hepsini dileyip gerisine direniyrm
ask_adam
askin cenazesi var!!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -86

Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: Devam

ak alınlı sandıklarımın yüzü krem çıktı

« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2008, 02:50:57 pm »

çokk güsel yazı eline sağlık valşla Türk olmak çok zor

dahada küçülme büyümek için bişeyler yap
unutma büyümek değişmekle ve üretmekle olur
KaHuNa
ince sözler keskin kılıca benzer,kalkanın yoksa geri dur :)
Katılan Üye

Site puanı: 27

Bulutlar ağlasın sen gül güneş doğsun yeniden...

« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2008, 02:50:05 am »

sağolasın,ne mutlu inadına göğsünü gere gere türküm diyebilenlere ve geçmişimize,geleceğimize kafa yoranlara Smiley

Çamur mu sürmek istiyorsun başkasının duygularına
Önce senin ellerin kirlenecek
Suyla mı gidiyorsun bir başkasınn yanan yüreğine
O yürekte hep yerin olacak
Sana bilmediğin birşey söyleyemem
Bende hiçbirşey bilmiyorum
Ne kadar iyilik varsa hepimiz için
Hepsini dileyip gerisine direniyrm
omar
Üzgünüm, bir müddet beklemeden karma eylemi gerçekleştiremezsiniz. 72 saat. :)))
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 276

tohum çatlarda bilmem kafa nasıl ÇATLAMAZ..

« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2008, 02:53:11 am »

böyle paylaşımlara işhtiyacımız var arkadaşlar saolasın

iskocya
İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasın..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 389

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2008, 02:56:55 am »

Türk olmak herşeyden önce bir ayrıcalıktır..

Geçmişimize layık bir Türk olabilmemiz ümidiyle..

Teşekkürler kahuna  Şirin

+1

MorciverT
CumhurBaşkanı
Takılan Üye

Site puanı: 2

Fakülte: Hendek MYO
Giriş Yılı: 2008

PazarLAMA

« Yanıtla #5 : Eylül 11, 2008, 02:58:25 am »

Güzel Yurdumun güzel insanının güzel paylaşımı için tşklr..

(ιмzα αтмαуı вιℓмєм,ραямαк вαѕѕαм؟!)
serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 417

Fakülte: Okumuyorum
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #6 : Eylül 11, 2008, 03:03:16 am »

Türk olmak. Türk olmak Yunus’u bilmektir, Aşık Veysel’i sevmektir. Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve Hoca Yesevî –tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır.

Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü’nde...

Türk olmak;Ney ile Saz'ı birleştirip,Yunus Emre'den söylemektir. tih.

Teşekkürler paylaşım için.

Kötünün kötüsü var anla unutursun zamanla,unutursun hayat böyle alışırsın zamanla.
demet_83
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 90

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

kişisel mesajı olmayan üye :)

« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2008, 03:40:21 am »

çok güzel bir anlatım olmuş teşekkürler

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Free Advertising | Mortgage | Ringtone | Credit Cards UK | MPAA
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!