hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Mart 12, 2010, 10:57:51 ÖS *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: 4. Kitap Yardımı Kampanyası

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Son Konular Etiket Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Pozitif Düşün ;)  (Okunma Sayısı 325 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Explode_Jrr
Hasta La Victoria Siempre
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 128

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2010

Herkesi Dostu Bilen Herkesten Kopuk Bir Ben

« Yanıtla #10 : Temmuz 09, 2009, 12:06:25 ÖÖ »

Aslında şöyle düşünüyorum ben..

Evet,hayatın anlamını ortaya koyduğunu iddia eden yazı ve kitaplara/yazılara/söylemlere biraz serinkanlı yaklaşmak lazım

Hatta çok eleştirdiğim The Secret'tan bi kaç alıntı yapayım (:

"Parasızlığın tek sebebi paranın düşüncelerle engellenmesidir. S.99
Kendinizi bolluk içerisinde yaşarken düşünün, bereketi kendinize çekeceğinizi göreceksiniz. İşte bu kadar kolay. S.12”

gibi önermeler bugün hayatımızı kasıp kavuran kapitalist sistemin temellerindeki ahlaki duruş gibi geldi bana. ayrıca ilginç bir hareketi de çağrıştırıyor.

insanları sevip onlara iyi davranmakla sınırlı bir ahlaki durum değildir bu tıp kitapların anlatımı. kitap bir yönle insan ırkının bu dünyadaki en güçlü varlık olduğunu ve istediği takdirde bu dünyayı, doğayı istediği gibi değiştirebileceğini öne sürer. insana "yaratıcı" bir vasıf yükler. bunun bir sonraki aşaması ise Allah'ı dünyadan kovmaktır. ve insanın sonsuz güçte olduğunu iddia etmektir. bu noktadan sonra insanın Allah'a ihtiyacı yoktur. çünkü belirlenmiş doğa ilkeleri vardır. Topu yere bırakırsanız hızlanarak düşer. havaya yükselen buhar yağmur olarak yere düşer. bunların olması için Allah'a ihtiyaç yoktur onlara göre.

İşte çekim yasası dedikleri..

Ama pozitif düşünceyi bu söylemlerden ayrı tutuyorum ben..
Çekim yasası ve poliyannacılığın ortasında bi yerde Cheesy
Belkide "kötü ruh" olmaktan uzak durmaktır kastım...

Sanırım pozitif düşün ve birazda özgüvenli ol demek lazım yazıdan çıkarımda bulunmak için (:

Mesela ya metinde bahsi geçen örneği yaşamış biri olarak diyebilirim ki,evet toplum önünde konuşmak için bi kere oradakılerın sizi dinlemek amacı ile orda bulunduğunu düşünmeniz şart..

Zaten hitabet dersinde de bunu vermişlerdi,
Önce iyiye odaklanacaksın ve özgüven kazanacaksın..

(Birde konuya hakimiyet şart Cheesy yoksa ne kadar pozitif düşünürsen düşün aklına anlatacak bişe gelmiyor Cheesy misal:kayıp yazılar'ın koca bir topluluk önündeki ilk sınavı ve rezillik Cheesy o günü tarihin kara sayfalarına gömmek istiyorum Cheesy )

Son paragrafta dediğin doğru fakat... Konuya hakim olmasan bile laf ebeliği yaparak kendiini kabullendirebilirsi n..

Zaten piyasadaki çoğu sunumcununda aslında yaptığı bundan fazlası değildir.

Sayfa: 1 [2]  Hepsi   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Diploma Company

|Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!