hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Kasım 19, 2008, 02:29:54 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Arkadaşlar Severekmi? Görücü Usulu İle Mi? Neden?  (Okunma Sayısı 2172 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SOYTARI
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 2

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #130 : Ağustos 19, 2008, 06:44:13 pm »

lale kardeş görücü usulü evliliğin çağdaş modern olmadıgını söyledikleri için öyle dedim
s_tuba
İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHi RACİUN!!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 256

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2008

SAİLORMOON

« Yanıtla #131 : Ağustos 19, 2008, 06:45:31 pm »

[n]Ni$anli kalarak evlenmek... Ni$anin ozelligi o degil mi ? Anlama$assak ayrilmak..

Bu nişan sürecinde imam nikahı olmasın da...

Bu arada imam niklahının tek başına yeterli olacağını sanmıyorum kimse imam nikahı kıydı diye dinen de tamamen evli olduğunu düşünmesin..

Kimileri resmi nikahın imam nikahı yerine de geçtiğini söyler ki dinimiz de çağınıza uyun dediğine göre imam nikahının yeterl, olduğunu düşünmek bu duurmda riskli olabilir...

Tabii bu benim düşüncem..

omar
Üzgünüm, bir müddet beklemeden karma eylemi gerçekleştiremezsiniz. 72 saat. :)))
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 276

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

tohum çatlarda bilmem kafa nasıl ÇATLAMAZ..

« Yanıtla #132 : Ağustos 19, 2008, 06:46:01 pm »

flortler artınca çağdaşlaşmak Huh? Huh? Huh?
İlginç bi cümle olmuş
Çağdaşlığı nasıl anladığımıza bağlı tabiii...
çağdaşlığı medyanın nasıl anlattığı da çok önemli ama çağdaşlık deyince hep necip fazıl kısaküreğin şu sözü aklıma gelir yalnış anlaşılmasın sadece söylemek istedim ... ''medeniyet dediğin açmaksa bedeni o zaman hayvanlar bizdende medeni ''

lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 102

Fakülte: Diğer

HaYaT eLi SoPaLı BiR ÖğReTmEn

« Yanıtla #133 : Ağustos 19, 2008, 06:48:17 pm »

lale kardeş görücü usulü evliliğin çağdaş modern olmadıgını söyledikleri için öyle dedim

tamamdır
bende senin fikrin zannettim
ama bunu hep söylüyorlar kızıyorum batının adetlerini kendimizinmiş gibi kabulleniyoruz sonra kendi örf ve adetlerimizi beğenmiyoruz batıyı örnek alınca modernleşiyoruz hey Yarabbim sen bu millete akıl fikir ver...(Amin)

Esed-ül Esved
UZLET
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 356

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2007

UZLET

« Yanıtla #134 : Ağustos 19, 2008, 06:53:03 pm »

Şaka bi yana bu sorudaki cevaplar üniversite öğrencilerinin görücü usulu hakkındaki bilgisizliğini, önyargısını ortaya koyuyor..

Bu soruya cevap vermeden önce şu soruları zihnimizde cevaplandıralım..

Görücü usulü ile evlilik ne demektir nasıl olur?
Zorla, baskıyla evlendirmeler neden görücü usulü olarak algılanıyor??
Sevmediğimle evlenmek sözü ile görücü uslulü evlenmeyi neden müsavi görüyoruz??
Asıl sorun burdan kaynaklanıyor yani bilgizilikten..

Görücü demek çiftlerin tanıştırılması, görüştürülmesi onların rızası ile hareket etmektir, gelenek ve göreneklerimiz inançlarımız bunu tasvip etmektedir..

Tanıdıklarının vesilesi ile tanışmak, görüşmek, birilerinin çevresini, akrabalarını, arkadaşlarını tanıyarak evlenmek görüsü usulüdür..

Zorla, aile baskısıyla, sevmeden, rastgele... evlendirmek görücü usulü değildir böyle algılamayalım gençler..

DOĞRU kişi sokakta bulunmaz elbetteki güvenilir ortamların oluşturulması gerekir..!

Bazıları şanslıdır güzel tesadüflerle tanışmış, sevmiş evlenmiş, mutlu olmuş olabilir lakin herkez bu şansa sahip olmaz..

İstatikler, anketlerde böyle göstermiyor mu zaten, flört ile evlenenlerde boşanma oranın çok daha fazla değil mi? Bunları düşünelim biraz ön yargılı yaklaşımlarla değil gerçekler ile, gerçek anlamda araştırıp öğrenip mevzuya vakıf olarak görücü usulün faydalarını, flörtün zararlarını, dinimiz açısında yerini düşünelim, üniversiteye gelmiş hala görücü usulünü savunuyor gibi boş lakırtılar etmeyelim...
« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2008, 06:55:40 pm Gönderen: Esed-ül Esved » Logged

UZLET [ Uzlet-i Gâh ] [ Uzlet-i Güzin ] [ Uzlet-i Nişin ] [ İltizam-ı Sükut ]

Piyonluktan Şahlığa..
abdullah
Harbi GencSau lu

Site puanı: 85

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2004

Edep Ya Hû

« Yanıtla #135 : Ağustos 19, 2008, 06:55:40 pm »

Arkadaşlar yapmayın lütfen!

1. İmam nikahı kıymak iki kişinin evlenmiş olduğu anlamına gelir. Ayrıca resmi nikah olmasa da. Ama tabi verilen fetvalarda resmi nikah kıyılması önerilir, tarafların özellikle bayanın mağdur olmaması açısından. Yani siz siz olun imam nikahıyla yetinmeyin, resmi nikahda isteyin.

2. Evet, resmi nikah imam nikahı yerine de geçer. Zaten imam nikahı diye birşey yoktur. Nikah diye birşey vardır. Nikah da iki kişinin evlenmek istemelerini şahitler huzurunda beyan etmeleridir. Bunu ister resmi ister imam nikahı olarak anlayın her ikisi de makbuldür.

3. Hala görücü usulü, flört. vs. i mi tartışıyorsunuz arkadaşlar. Etrafınızdaki örnekler yeterince açık değil mi? Etrafınıza bakamıyorsanız en azından kendinize bakın! Onu da yapamıyorsanız Esedül Esved kardeşimizin msj ının özellikle son cümlelerini okuyun

Vesselam

Çiğ adamı eleştir, düşman olur; olgun insanı eleştir dost olur.
lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 102

Fakülte: Diğer

HaYaT eLi SoPaLı BiR ÖğReTmEn

« Yanıtla #136 : Ağustos 19, 2008, 06:56:29 pm »

Şaka bi yana bu sorudaki cevaplar üniversite öğrencilerinin görücü usulu hakkındaki bilgisizliğini, önyargısını ortaya koyuyor..

Bu soruya cevap vermeden önce şu soruları zihnimizde cevaplandıralım..

Görücü usulü ile evlilik ne demektir nasıl olur?
Zorla, baskıyla evlendirmeler neden görücü usulü olarak algılanıyor??
Sevmediğimle evlenmek sözü ile görücü uslulü evlenmeyi neden müsavi görüyoruz??
Asıl sorun burdan kaynaklanıyor yani bilgizilikten..

Görücü demek çiftlerin tanıştırılması, görüştürülmesi onların rızası ile hareket etmektir, gelenek ve göreneklerimiz inançlarımız bunu tasvip etmektedir..

Tanıdıklarının vesilesi ile tanışmak, görüşmek, birilerinin çevresini, akrabalarını, arkadaşlarını tanıyarak evlenmek görüsü usulüdür..

Zorla, aile baskısıyla, sevmeden, rastgele... evlendirmek görücü usulü değildir böyle algılamayalım gençler..

DOĞRU kişi sokakta bulunmaz elbetteki güvenilir ortamların oluşturulması gerekir..!

Bazıları şanslıdır güzel tesadüflerle tanışmış, sevmiş evlenmiş, mutlu olmuş olabilir lakin herkez bu şansa sahip olmaz..

İstatikler, anketlerde böyle göstermiyor mu zaten, flört ile evlenenlerde boşanma oranın çok daha fazla değil mi? Bunları düşünelim biraz ön yargılı yaklaşımlarla değil gerçekler ile, gerçek anlamda araştırıp öğrenip mevzuya vakıf olarak görücü usulün faydalarını, flörtün zararlarını, dinimiz açısında yerini düşünelim, üniversiteye gelmiş hala görücü usulünü savunuyor gibi boş lakırtılar etmeyelim...

alkış alkış alkış

_lal_
Katılan Üye

Site puanı: 16

Fakülte: Başka Üniversite

« Yanıtla #137 : Ağustos 20, 2008, 10:48:32 am »

Niye çok mu bağnaz bir düşünce görücü usulü evlilik. Görücü usülü evlenenler birbirlerinin yüzünü gerdek gecesi mi görüyor zannediyorsun sen hâlâ?

tabii ki hayır.. ama sen sanırım görücü usulü evliliklerin eskilerde olduğu gibi uzun soluklu olduğunu düşünüyosun  hala.. tamam ailen bulur,biri bulur sizi yakıştırır tanışırsınız bilmem ne.. ama ortada sonuçta aile vardır başkaları vardır.. her zaman onlar sizin aranızdadır.. geçenlerde halam bana gelip sana süper birini buldum hem de avukat çok zengin bilmem ne diyince kafam nasıl attı anlatamam! herkess oo ne güzel falan hemen tanıştıralım demeye başladı ama kimse gelip de kızım gönlünde başkası var mı demedi, demeye yanaşmadı kimse... ben tamam desem bi bakalım desem dünden razılar.. ya... off...

ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır!!
..AsLı..
Harbi GencSau lu

Site puanı: 107

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi

''muhattabın taş ise sen kesek ol ''

« Yanıtla #138 : Ağustos 20, 2008, 11:06:28 am »

senin bu dediğin o zamn zorbalığa mı giriyor. onlar snin için en iisini istemişlerdir sen istemiyosan istemiyorum diyceksin...

görücü usulü zorbalık değil.. yukarda esed çok güzel bahsetmiş zaten..

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki yakınımız yoktur Allah'tan gayrı...[b/]
orcun
İstanbul Aşığı
Harbi GencSau lu

Site puanı: 24

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #139 : Ağustos 20, 2008, 10:17:43 pm »

tabii ki hayır.. ama sen sanırım görücü usulü evliliklerin eskilerde olduğu gibi uzun soluklu olduğunu düşünüyosun  hala.. tamam ailen bulur,biri bulur sizi yakıştırır tanışırsınız bilmem ne.. ama ortada sonuçta aile vardır başkaları vardır.. her zaman onlar sizin aranızdadır.. geçenlerde halam bana gelip sana süper birini buldum hem de avukat çok zengin bilmem ne diyince kafam nasıl attı anlatamam! herkess oo ne güzel falan hemen tanıştıralım demeye başladı ama kimse gelip de kızım gönlünde başkası var mı demedi, demeye yanaşmadı kimse... ben tamam desem bi bakalım desem dünden razılar.. ya... off...

Evliliklerin uzun sürmesinin bana göre dediğinle alakası yok. İster kendin bulayım birisini evleneyim, ister yakınlarım sayesinde tanıştığım birisiyle evleneyim ne farkeder. Görücü usülü evliliklerde arada ailen vardır veya başkaları vardır. Tanışmaya vesile olan o başkalarının görevi orada biter. Sevdiğinle evlendiğin zaman iki tarafında ailesi arada olmayacak mı? Her zaman olacak... Değişen ne?

Koyamadım kimseyi yerine sen gibi,
Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
Sayfa: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Debt Help | Loans | Facebook Proxy | Time Warner Cable | Credit Card
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!