hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 05, 2008, 06:03:44 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sakarya Nereye Gidiyor? Sakarya'daki Fahiş Ekmek Fiyatları..  (Okunma Sayısı 914 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iskocya
İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasın..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 402

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam

« : Nisan 10, 2008, 03:18:04 pm »

O sabahında diğer sabahlardan bir farkı olmayacağını düşünüyorduk ta ki ev arkadaşım markete gidene kadar..
Arkadaş markete gitmiş ve 4 ekmek almıştı,her zamanki gibi 2 ytl para uzatmıştı
Arkadaş:Buyrun 2 ytl
Marketçi:Gülümseme içinde hayır 4 ytl
Arkadaş:Ne 4 mü(Bir şaşkınlık içinde)?
Marketçi:Evet ekmeğe zam geldi,250 gram ekmek 50 ykr idi,şimdi ekmeği 400 gr yaptılar ve fiyatı 1 ytlye çektiler
Arkadaş:Daha ucuza ekmek yok mu,en ucuzu 1 ytl mi?
Marketçi:Evet en ucuzu 1 ytl…

Arkadaş söylene söylene marketten çıkmış ve eve gelerek durumu anlatmıştı,bunun üzerine bende küfretmeye başladım.
Neden mi küfrettim?
Ben Kırıkkaleliyim,şu anda vizeler sonrası kırıkkaleye geldim,burada ekmek fiyatlarını sordum 200 gr ekmek 300 ykr,halk ekmeğide 200 ykr,yani burada fırın ekmeğinin kilosu 1,5 ytl iken metropol büyükşehrimiz Sakaryada ekmeğin kilosu 2,5 ytl :S (Muzun kilosu 2 ytl yahu )
Diyorlar ki kuraklık oldu,buğday fiyatları arttı o yüzden ekmek fiyatları arttı,neden özellikle Sakaryayı vurdu bu kuraklık :S
Ekmek temel bir gıda ve her zaman alınıp yenmesi lazım,bu alma öğrenci için zor olduğu gibi güç bela geçinen kalabalık aileler içinde daha zor olsa gerek,düşünsenize günde 6-7 ekmek alan bir aileyi,ayda 200 ytlden fazla sırf ekmeğe para verecek,peki bu insanlar nasıl geçinecek?

Burasıda Türkiyenin bir ili(Sakarya), Kırıkkale de, peki o zaman neden böyle fiyatta bir uçurum var?Ben 400 gr ekmeği burada 60 ykr den alırken neden Sakaryadan 1 ytlye alıyorum?(Kırıkkale derken aslında genel olarak bütün illeri genellemiş oluyorum)
Neden mi?
Şehir geçimini öğrenci üzerine inşa etmiş durumda,öğrenciden nasıl nemalanabilirim,nasıl kazıklayabilirim hesabı içinde.
Ev kirası fiyatlarına bakıyorum uçmuş durumda.Camili-karaman gibi şehre ve kampüse bi hayli uzak yerde ev kiraları 400 ytlden başlıyor,merkezde 600 ytl civarı evler biz zavallı öğrencilerin tutulması için önümüze sunulmuş durumda.Öğrenciye farklı aileye farklı fiyat söz konusu,eğer sorun gürültü ise ben evde kalıyorum valla yanda oturan komşular daha çok ses yapıyor eve zarar konusa gelince ise gelin bakın hiçbir zarar vermedik neden verelim?Peki neden farklı tarifeler var?
Pazara çıkıyorsun,meyve sebze alacaksın,bildiğimiz kadarıyla Sakarya suyu toprağı bereketli yer,meyve sebze açısından bir sıkıntı olmadığı gibi bir bollukta söz konusu,ama nedense sebze meyve fiyatları da pahalı?
Ucuz olan tek şey var bu şehirde,o da belediye otobüsleri,onlarında ne kadar kalabalık olduğunu biliyorsunuz :S
Okuyoruz,okumaya çalışıyoruz,kimisinin parası yok,kimisi güç bela okuyor ama para olup olmaması Sakarya esnafını pek ilgilendirmiyo, sanırım insanda biraz vicdan olması gerekir ne dersiniz?

Bu şehrin biz öğrencilere hayat pahalılığı,elimdeki parayla nasıl geçineceğim derdi,1.8 sıkıntısı,öğrencileri eğlendirebilecek ortam yoksunluğu ve birazda edinilmiş dostluktan başka neler verdiğini biri bana açıklayabilir mi?
                                                                                                                                                                   “İSKOCYA”

İskocyadan Sakarya yazıları dizisi

1-Sakarya halkının sık kullandığı bir kelime”HAFIZ” TIKLA
2-Sakaryadaki fahiş ekmek fiyatları

bahar
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 235

Fakülte: Diğer
Mezuniyet Yılı: 2008

« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2008, 03:25:07 pm »

halinize şükredin yaw ala ala Cheesy fırıncılar birliği fiyatları yükselttiyse Sakarya'mın ne suçu var.. kötü olmuş tabii heleki öğrenci milleti için yazık...

Beni bırakın Kendi halimE
Çok bitkin ve de YorgunuM..!
Terapi ordularınızı Geri çekin artıK
Son günler de DurgunuM!..
iskocya
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2008, 03:27:41 pm »

halinize şükredin yaw ala ala Cheesy fırıncılar birliği fiyatları yükselttiyse Sakarya'mın ne suçu var.. kötü olmuş tabii heleki öğrenci milleti için yazık...
Neden sadece Sakarya da yükseltiyor fırıncılar birliği  Huh?

celloh
chale-psase ;)
Katılan Üye

Site puanı: 21

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

___gurbet çocuklarıyız___

« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2008, 03:36:34 pm »

sadece sakarya'da yükselmiyor ki.1aydır haberler bas bas bağırıyor ekmek fiyatları yükselcek diye.uygulamayı ilk başlatan illerden biri olabilir ama 1aya kalmaz her ilde durum aynı olacak.

ayrıca olaya bir de onların tarafından bakmak lazım.bütün herşeye zam gelirken neredeyse 2yıldır aynı fiyatla satılıyor ekmek.e bu da emek sonuçta.hakettiler bu kadar zamı Wink

Yine en güzel giysilerini giymiş sürgün çocukları,
ya pşinenin ezgisiyle ölümüne dansedecek
ya da savaşa gidecekler besbelli...
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2008, 03:44:44 pm »

tabi sadece kendini düşünmek olmaz ama 50 yktan 1 ytlye çıkarmak da yürek ister.İnsanların ahını alabilme cesaretini gösterebilmek gibi tih.

Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Cool  Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim... tih.
celloh
chale-psase ;)
Katılan Üye

« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2008, 03:49:24 pm »

tabi sadece kendini düşünmek olmaz ama 50 yktan 1 ytlye çıkarmak da yürek ister.İnsanların ahını alabilme cesaretini gösterebilmek gibi tih.
buğday'a gelen %200lük zam düşünülünce  ekmeğe gelen zam o kadar da yürek istemiyor aslında Wink

meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2008, 03:56:44 pm »

işte o zamların kaynagına sözüm...Bizi nasıl geçiniriz telaşına kaptıranlara...

Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Cool  Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim... tih.
iskocya
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2008, 04:02:15 pm »

Diğer illerdede çok arttı her yerde artıyor diyenlere şu anki ekmek fiyatları,kocaeliyle aynı Sakarya birde diğerlerine buyrun bakın:

SİNOP

Sinop'ta halen 300 gram buğday ekmeği 50 YKr'den satılırken, il genelinde tek tip ekmek üretiliyor.

Halk ekmek uygulaması olmayan Sinop'ta ekmek zammıyla ilgili şu anda bir girişim olmadığını belirten fırıncılar odası yetkilileri, son zammın geçen yıl Ocak ayında gerçekleştiğini söylediler.

AMASYA

Amasya'da halen 200 gram buğday ekmeği 25 YKr, 400 gram ise 50 YKr'den satılıyor.Fırıncılar Odası Başkanı Ali Kaya Keleş, şu an için bir zam talepleri olmadığını söyledi.Halk ekmek uygulaması bulunmayan Amasya'da belediyenin de bu konuda bir çalışması yok.

ORDU

Ordu'da 250 gram ekmek 50 YKr'den, 500 gram ekmek 1 YTL'den satılırken, Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı, yakın bir tarihte ekmek fiyatlarında yeni zam istemediklerini belirtti.Ordu'da belediyenin halk ekmek uygulaması bulunmuyor.

KOCAELİ

Kocaeli'de halen 40 YKr olan 200 gram ağırlığındaki ekmek, 8 Mart Cumartesi gününden itibaren 160 grama düşürüldü ve 40 YKr'den satılıyor.

Kocaeli Fırıncılar Odası Yönetim Kurulu, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği tarafından geçen hafta onaylanan ekmek zammını, 8 Mart Cumartesi gününden itibaren uygulama kararı aldı.Kocaeli'de belediyenin halk ekmek çalışması bulunmuyor.

ADANA

Adana'da, özel fırınlarda 150 gram olarak üretilen ekmek 30 YKr, 200 gramlık halk ekmeğin fiyatı ise 15 YKr'den tüketiciye sunuluyor.

ANTAKYA

200 gramlık ekmekn 20 YKr

MERSİN

Mersin'de özel fırınlarda 150 gram olarak üretilen ekmek 30 YKr'den satışa sunuluyor. Bazı fırınlar ise ''Çift ekmek'' olarak 300 gramlık üretim gerçekleştirerek 60 YKr'den satış yapıyor.

OSMANİYE

Osmaniye'de, 200 gram ekmek 35 YKr'den satılıyor.Osmaniye Belediyesi ise anlaşmalı fırınlarda ürettirdiği aynı gramajlı halk ekmekleri 30 YKr'den satıyor. Bir büfeden günde ortalama 2 bin ekmek satışı yapıldığı bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta 230 gram ekmek 40 YKr'den satılıyor.Yöreye özgü 200 gram ağırlığındaki pide ekmeği 400 YKr, 230 gram Parmak Çörek ekmeği 400 YKr'den vatandaşa sunuluyor.230 gramlık Erdemler Özel Halk Ekmeği ise 375 YKr'den satılıyor.

KAYSERİ

Kayseri'de 200 gram ekmeğin satış fiyatı 35 YKr. Ancak, son dönemde üreticiler arasında yaşanan rekabet, ekmek fiyatlarını düşürdü. Günlük ortalama 700 bin civarında ekmeğin tüketildiği Kayseri'de, rekabet nedeniyle 200 gram ekmeğin fiyatı bazı fırınlarda ve marketlerde 20 YKr'ye kadar düştü.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de 200 gram ağırlığındaki ekmek 30 YKr'dan satılıyor.Son dönemde üreticiler arasındaki rekabet nedeniyle ekmeğin fiyatı bazı fırınlarda 20 YKr'ye kadar düştü

NİĞDE

Niğde'de 200 gram ekmek 35 YKr'den satılıyor. Günde ortalama 70-100 bin ekmek üretimi yapılan Niğde'de, ekmeğe yaklaşık 1 ay önce 5 YKr zam yapıldı

KIRŞEHİR

Günde ortalama 100 bin ekmeğin üretildiği Kırşehir'de, 200 gram ekmeğin satış fiyatı 30 YKr.Kırşehir Belediyesinin ürettiği 180 gramlık halk ekmeği ise 15 YKr'den satılıyor. Ayrıca, Kırşehir Yarıaçık Cezaevi'nde üretilen 200 gram ekmek de 25 YKr'den satışa sunuluyor.

BİTLİS

Bitlis'te 200 gram ekmek, 35 YKr'den satılıyor.ilde satışa sunulan somun, pide ve kepekli ekmek çeşitleri, 200 gram ağırlığında halka sunuluyor.Belediye yetkilileri, kentte ekmek fiyatını belirleyen Rayiç Komisyonunun, 200 gram ekmeğin 35 YKr'den satılmasını uygun gördüğünü ifade etti.

MALATYA

Malatya'daki 300 fırıncı, 150 gram ekmeği 30 YKr'ye, Malatya Belediyesine bağlı Malatya Ekmek Ve Gıda San Tic A.Ş. (MEGSAŞ) ise 200 gram ekmeği 30 YKr'ye satıyor.

ERZURUM
Erzurum'da, 150 gram ekmek 30 YKr'den, Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından üretilen 150 gram ekmek ise 20 YKr'den tüketiciye sunuluyor. Halk Ekmek Fabrikası günde 10 bin ekmek üretiyor.

DENİZLİ
Denizli'de 200 gram ekmeK 35 YKR

SİVAS

Sivas'ta 250 gram ağırlığındaki somun ekmek 40 YKr'den satışa sunuluyor

ISPARTA

Isparta'da 250 gramlık ekmeği 45 YKr, 800 gramlık ekmeği de 1 YTL 20 YKr'den sattıklarını açıkladı.

BURSA-ÇANAKKALE-YALOVA-İZMİR

200 gram ekmeK 40 YKr

SAKARYA

400 gr 1 ytl

Alanında teksin Sakarya  Wink

celloh
chale-psase ;)
Katılan Üye

« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2008, 04:08:23 pm »

evet her alanda tektir sakarya Wink

nahsettiğin bu illere 1hafta sonra tekrar bakmanı öneriyorum Wink

iskocya
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2008, 04:11:09 pm »

evet her alanda tektir sakarya Wink

nahsettiğin bu illere 1hafta sonra tekrar bakmanı öneriyorum Wink

Onlar güncel son fiyatlar,sakaryanın 1 ytl olduğunuda aynı yerden yazdım  Wink

Şehrinizi sevebilrisniz,laf söylenmesini istemeyebilirsiniz ama eleştirilecek bir yanı varsa da bunu yapmalısınız,bu fiyatlar beni olduğu gibi seni de başkasınıda herkesi etkiliyor  Wink Sonuçta ekmek bu temel gıda başka bir şey değil..
Sahiplenmekte bir yere kadar dostum  Wink

Fırıncı mı baban senin ?

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Free San Diego Real Estate Guide | Loans | Cricket Events and News | Loans | Buy Anything On eBay
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!