bu kısımda yaşadığım komik yada dram niteliği taşıyan birkaç birşey zırvalayacağım...

Sakarya günlüğüm de diyebilirim bir nevi...
Sene 2001 de üniversiteye geldim neyse kaydı falan tamamladık ve okul başladı dediler geldik okula...
2 ay ev aradım ve sonunda sakaryada sağlam kalan birkaç binanın da kapıldığını fark ettiğimde arkadaşımın evine çöreklenmeye karar vermiştim...
Tabi bu arada ev aramaya devam ediyorum.
Arkadaşımla birlikte bir evin önünde durduk ama ev bildiğiniz piza kulesi misali Muazallah evin içinde dengenizi kaybederseniz serbest uçuşa geçebilirsiniz...
Neyse çaresizlik bizi birkaç gün de osla bu evde kalabilir miyiz düşüncesini kabullendirdi ve bulduk ev sahibini konuşacağız...
Adam yamuk duran eve küçük çaplı bir servet istemişti hele yanımdaki arkadaşımın tavrı çok güzeldi adamın her saydığı maddede Ali sakin ol ali aman gözünü seveyim bir taraftan da omzumdan tutuyor...
Sanırsınız sahilden villa kiralıyoruz

))
Arkadaşımın evinde kalırken o binada da gözle görülür bir yamukluk olmasına rağmen nispeten idare ediyordu...
yalnız tam karşımızdaki bina gerçekten korku filmlik mekan misali ha yan yattı ha yatacak...
Neyse gittik apartmanın yöneticisi ile konuştuk dedik bu ne olacak ?
Dedi yaptıracağız...
iyi dedik bir gün eve geldim gözlerime inanamadım...
Adamlar koca binayı (ki binanın iki girişi vardı oldukça büyük bir bina yani) yan yatmasın diye 2 tane büyük kütükle tutmaya çalışıyorlardı

Hayatımda ben böyle birşey görmedim...
Yurdum insanı işte...
Neyse bu arada gecici kaldığım evde sorunlu ısıtma tertibatı arızalı ve 2001 kışı gerçekten çok kötü idi...
Bir gün bir geldim 1 kişi hariç diğer çocuklar evden kaçıp başka yere gitmişler

Gittim devlet yurduna boş valizimin içine kağıt doldurdum 1-2 de kitap tam idareye geldim ahh dedim kalacak yerim yok 1429 uncu yedeğim ama kalacak yerim yok kış ortasında

Dediler müdürle konuş gittim odasına dedim böyle iken böyle

müdür bana 20 gün sonra gel dediğinde sinirimden nerde kalacağım 15 gün bankta mı yatayım demiştim

Neyse eve geldim hava çok soğuk ev dışarıdan da daha soğuk evin altı inşaat ve ısıtma tertibatı da çalışmıyor

Ramazan dolayısı ile oruç tutuyoruz banyo yapmaya karar verdim ve girdim banyoya sıcak su ile banyoyu temizledim girdim banyoya sabunlandım falan derken
küt tüp bitti ama nasıl bağırıyorum

tüpü sağa cevirip 10 sn sola cevirip 10 sn kazanıp duşumu aldım...
Tam duştan çıktım dişlerimin takırdısından duramıyorum tabi ve o arada babam aradı

1-2 meşgule verdim falan derken açtım telefonu ama cümle kuramıyorum titremekten

Babam diyor hayırdır o ne hal ?
Dedim baba dışarıdan geldim ından üşüdüm baya şimdi ısınıyorum

))
Külliyen yalan...
Eve soba kurmaya karar verdik neyse baktık ettik evde baca yok... neyse ev sahibi geldi arıyoruz sadece tuvaletin önünde baca var ve adam bize heryeri kapayın tuvaletin önünde oturun demişti... sonrasında da çok hızlıca kaçmıştı benden

))
Zaten evden çıkarken okula 2 türlü gidebiliyoruz ve sabah hesaplama yapıyoruz hangi yoldan gidersek daha az çamurla karşılaşırız diye

Evimin önünde dev gibi 3 kaya var onlardan sekerek gidiyoruz kurbağa misali...
bir kez düşmüştüm heryerim çamur olmuştu

daha neler neler valla sizler şanslısınız

Kıymetini bilin...