4+2'lik derse 5 kredi diyorlar ama derse yazılırken 6 krediden sayıyıorlar. Nasıl bir iştir anlamadım ya.
Onu 6 ders saati sayıyorlardır kredi değil,bizim teknik eğitimde ve uygulamalı olan diğer bölümlerde 6 ders saati olan bir ders 5 kredi olabiliyor ama iibf gibi fakültelerde her ders saati krediye karşılık geliyor ve yaz okulunda kredi hesabı değil ders saati hesabı yapılıyor yani orada bir yanlışlık yok.
Saçma sapan işleri var ya. Size birşey sormak istiyorum arkadaşar. Tolamı 10 kredi olan 2 ders mi daha fazla ortalama yaptırır yoksa toplamı 10 kredi olan 3 ders mi? Hepsinin CC geleceğini varsayarsak... Öğrenemedim şu not hesaplamalarını daha...
Normalde aynı gibi görünse de o dönemin toplamda kaç kredi olduğu önemli,mesela bir dönemde 20 kredi ders var diğer dönemde 25 kredi ders varsa 20 kredi olan bir yerden aldığın ders sana daha fazla ortalama yaptırır onun için az olan yerden seçmek daha mantıklı.
sağol ama bazıları dilekçe verip başka bölümden alabiliyorsun falan diyor
ama tam olarak bilen yok..
tam olarak bilen,başından geçen birisi var mı ?
Yaz okulu esasları madde 5e göre başka bölümden ders içeriği tamamen aynıysa alabilirsin deniliyor ama nasıl alınacak ben de bilmiyorum