hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 02, 2008, 10:17:48 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ERASMUS PROGRAMI  (Okunma Sayısı 368 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fabulous
individuality
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 345

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

« : Kasım 13, 2006, 04:10:26 pm »

ERASMUS NEDİR?

Zaman zaman "Socrates-Erasmus" olarak da adlandırılan Erasmus programı, Socrates programının altında yer alan sekiz alt programdan biri olup tamamen yükseköğretimle ilgili uygulamalarını kapsamaktadır. Bu alt programın adı 1469-1536 yılları arasında yaşamış ve yaşamı boyunca Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde bulunan üniversitelerde dersler vererek bir bakıma bugünkü Erasmus öğrencilerinin ilki olarak görülen hümanist düşünür Desiderius Erasmus'dan gelmektedir. Erasmus adı aynı zamanda programın resmi adına karşılık gelen şu ifadenin de kısaltmasıdır: European Community Action Scheme for the Mobility of University Students.

Programın amacı Avrupa Birliği ülkeleriyle aday ülkelerin yüksek öğretim kurumları arasındaki işbirliğini teşvik edip geliştirerek yükseköğretimde Avrupa boyutunu ön plana çıkarmaktır. Bu amaçla Erasmus programı kapsamında her yıl binlerce öğrenciye ve öğretim görevlisine eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bir kısmını yurtdışında geçirme imkanı tanınmakta, bunun yanında ortak araştırma projeleri, yoğun programlar, müfredat geliştirme çalışmaları, ve Avrupa çapında Tematik Ağların finansmanı sağlanmaktadır.

Sakarya Universitesi kaynak: http://www.erasmus.sakarya.edu.tr/index.htm
Erasmus Programı daha fazla bilgi için: http://ec.europa.eu/

-------------------------------------

Evet arkadaslar okulumuzun da uygulamakta oldugu Erasmus adlı bir program bulunmaktadır.Bircok arkadasımızın bundan haberi var.Sizlerinde yoksa ıncelemesını arastırmasını ve elıne gecen fırsatları degerlendırmesını ısterım.Bırkac arkadasım gecen sene bu programla yurdısında bır donem ogrenımlerıne dewam edıp gerı donduler bır o kadar arkadasımda gıdecek.

Sizlerden de boyle bır program ile gitmiş olanlar, gitmeyi dusunenler burada goruslerını paylasabılır ve birbirine destek olabılırler ve tecrubelerden yararlanabılırler.

not: Gecen yıl okulumuz Turkıye genelınde 8. olarak cok buyuk bır basarı kazanmıs(ODTU, Bilkent gibi Universiteleri geride bırakmıstır) Bu yıl bu sayede cok fazla kısıyı yurdısına gonderıyor ve 2. donemde gondermeye dewam edecektır.

bakmakla görmek ayni şeymidir? hayır;

canon bakar, nikon görür.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Fast Loans | Loans | Debt Management | Mortgage Calculator | Loans
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!