Benim sadece EEM den bahsetmedim. Aynı zaman da İnşaat, Makine ve Endüstri dedim sırasıyla. Şöyleki Endüstri Mühendisliği için kıyaslama yapacak olursak;
1-İstanbul Teknik Üniversitesi - 21 Öğr. Üyesi
2-Ortadoğu Teknik Üniversitesi - 21 Öğr. Üyesi
3-Gazi Üniversitesi - 19 Öğr. Üyesi
4-Sakarya Üniversitesi - 19 Öğretim Üyesi
5-Boğaziçi Üniversitesi - 15 Öğretim Üyesi
Diğerleri Bilkent hariç 14'ün hatta 10'un altında öğretim üyesine sahip, hepsini yazmıştım aslında ama siteye yeniden gir deyince saolsun bu verimli forum sayfası tüm yazdıklarım gitti.
Hatırladıklarım; Marmara Ü. - 14, Dokuz Eylül Ü. - 13, Galatasaray Ü. - 12, Yıldız Teknik - 11, Kocaeli Ü. - 10 Öğr. Üyesiydi.
Yani demeye çalıştığım öle köhne bir Anadolu Üniversitesi değil SA.Ü. hatta kanaatimce Mühendislik bazında en iyi 10 Üniversiteden birisi bence. İsteyen dilediği gibi düşünebilir. Kriterler çok genişletilebilir. Ayrıca SA.Ü. 'den mezun olanlar artık 5 yıl öncesine göre daha rahat iş bulabilmektedirler. Ayrıca Seneye Endüstri Mühendisliği tıpkı abisi İTÜ'de olduğu gibi %30 İngilizce oluyor. Yani hazırlık zorunlu olacak.

2007-2008'de

ayrıca 4-5 Araştırma Görevlisi de Doktoralarını veriyor muhtemel 4-5 yeni Yrd. Doç. Dr. daha olacak bölümde böylelikle İTÜ ve ODTÜ'yü geride bırakabiliriz ama tabi Prof. Dr. oranımız İTÜ'ye göre çok az. Bu da nesnel bir gerçek.