hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 02, 2008, 06:48:13 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: neden saü lü olunmaz?
hayır saül ü olunur
şehir i sevmedim
okulumu sevmedim
eğitimi iyi değil
hasbel kader geldim hedefim başka üniversiteydi
sosyal ortamı zayıf
olunmaz dediysek olunmaz

Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: neden SAÜ ' lü olmalılar ?  (Okunma Sayısı 1325 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
be_one
Sosyal Demokrat
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

SA.Ü. Endüstri Mühendisliği - 4

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2007, 01:53:07 pm »

SA.Ü. Öğrencisi olmak birkaç zaman içinde bir ayrıcalık olacaktır. Hatta şuan Mühendislik Fakültesi öğrencisi olmak bir ayrıcalıktır. Örneğin SAÜ İnşaat, Makine, Endüstri ve Elektrik-Eloktronik Mühendislikleri gerek Öğretim Üyesi sayısı açısından gerekse de Tecrübe açısından birçok Üniversiteden hatta üç büyük şehirdeki üniversitelerin adı geçen bölümlerinden daha iyi durumdadırlar. Diğer Fakülteler için konuşamam ama Teknik Eğitim Fakültesi'nin de iyi olduğunu biliyorum. Örnek verecek olursak SA.Ü. Endüstri Mühendisliği 1977 yılında kurularak, Türkiye'deki ilk 3 Endüstri Mühendisliği arasındadır. Şuan Öğretim Üye sayısı açısından da Türkiye'de 18 Öğretim Üyesi ile ODTÜ (21)'nün hemen ardından gelmektedir. Ayrıca SA.Ü. End. Müh. Öğretim Üyelerinin Bilimsel Disiplin Geçmişinde büyük bir çoğunluğu End. Müh. kökenli. Geri kalanlar da End. Müh. ile alakalı bölümlerden lisans eğitimini almışlar, Örneğin Makine Müh., İşletme Müh., İşletme gibi. Birçok hocamız da Doktora ve Yüksek Lisanslarını Yurtdışında tamamlamış değerli bilim insanlarıdır. Ancak bugün örnek Uludağ End. Müh. 5 Öğretim Üyesi var ve biri Kimya Müh. Disiplininden biri Ziraat Müh. Disiplininden falan falan. Yani arkadaşlar ÖSS yerleştirmesinde her ne kadar en gerilerde olsa da SAÜ Mühendislik iyi yerlerde, Değerini bilene tabi Wink

BaRBiE54
..::DeRyA::..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 241

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2010

!!!..TeK a$k SaKaRya a$kI..!!!

« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2007, 01:57:58 pm »

Sakaryamizi begenmeyenleri cidden bende anlamiyorum... belki istanbul gibi fazla gelismis bir sehir degil ama sakaryada cok guzel bir sehir...

Tek çare bu diyorsan, hadi..bir daha öldürelim Beni!
Merak etme sensizlikten zor degil bu!
Bilmiyorsun Beni en çok neyin kirdigini!
nisann
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -203

İnsanı ezen hayat değil, düşüncedir!

« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2007, 02:01:57 pm »

Almanca mütercim tercümanlık bölümlerinde de en iyi bölüm bizim ünideki yani en iyi eğitim sakarya ünide veriliyormş hocalarmz öyle dedi İstanbul üniden sonra.. Wink  Cheesy
dinceri
alparslan x
Moderated
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -115

dinceri

« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2007, 02:06:00 pm »

odtü den sonra en iyi egitim bu üniveristede ondan

Minareler süngü
Kubbeler miğfer
Cami kışlamızdır
Müminler asker

Hatta ben olsaydım: Kürd, Arap, Çerkes;
İlk gayem olurdu Türk milliyeti
Çünkü Türk kuvvetli olursa, mutlak,
Kurtarır her İslam olan milleti!
Türklük hadimine 'Türk değil! ' diyen
Soyca Türk olsa da 'piçtir', Türk degil
e.s.o.s
FİLEYİ KOPARAN EFSANE VOLEYBOLCU :D
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 347

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2007

Bilge Kral Alija İzzetbegoviç__

« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2007, 02:07:29 pm »

Bolumumden vede bulunduğum ünversite ortamından oldukça memnunum

Nesine yar nesine ölürüm ben sesine
Bir daha vursa idi nefesim nefesine__
çernobil
;.?*^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 208

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2007, 02:13:48 pm »

turkıyedekı en yuksek ogretım kurumu olan unıversıtelerın ne hale geldıgını gormek ıcın

hesaba cekılmeden hesaba cekelım kendımızı

be_one
Sosyal Demokrat
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2007, 02:14:57 pm »

Sakarya cidden çok güzel bir şehir, İstanbul ile kıyaslama yapmak tamamen abeste iştigal etmek olur. Gerek konumu gerekse sanayisi ile güzel bir İL SAKARYA. Sapanca Gölü, Poyrazlar Gölü, çeşit çeşit Yaylaları, Doğa Sporları için ideal yerler vs. Dedik ya kıymetini bilene Sakarya güzel.

Problemleri yok mu ? Var elbetteki, Deprem görmüş bir il burası ve hala toparlanıyor. Ben Sakarya'lı değilim. Ben İstanbul'a çok yakın bir ilçedenim. GEBZE. Sakarya ile Gebze'yi dahi kıyaslamak yanlış olur. Her yerin kendine has özellikleri var. Sakarya'nın tek sıkıntısı bence geri kalmış zihniyette insanların varlığı, yani üniversite halk bütünleşmesinin gerçekleşememesi. Örneğin bir ESKİŞEHİR bir ISPARTA gibi öğrenci ile bütünleşemiyor birtürlü Sakarya. Öğrenci Ev tutarken kazıklanıyor, Dolmuşa binerken kazıklanıyor. Öğrenciye 5 Üniversiteliye 10 Lira herşey. Sosyal açıdan sıkıntıları var mesela Öğrencilerin gidip birlikte eğlenebilecekleri bir yer yok ! İki üç yer haricinde ki bu yerleri ben sevmedim. Sadece Müzisyenler Derneği var hani güzel diyebileceğimiz o da Tuvaleti ile bir rezalet. Neyse işte Eğitim Açısından, İmkanlar Açısından çok güzel ama Gece Hayatı yok. Sosyal Yaşam açısından sıkıntılı bir yer ama yavaş yavaş bu alanlarda da kendini geliştirmeye başladı Sakarya ve inşallah biraz zihniyet değişimi ve modernleşme ile birlikte çok daha güzel bir yer olacak bir 5 yıl sonra. Ama bu durum tüm Türkiye için geçerli, hala gelişmekte olan bir ülke olduğumuzu lütfen unutmayalım ve ona göre yorum yapalım Wink

selluka
selluka
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -8

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2007, 02:17:45 pm »

Elektrik-Eloktronik Mühendislikleri gerek Öğretim Üyesi sayısı açısından gerekse de Tecrübe açısından birçok Üniversiteden hatta üç büyük şehirdeki üniversitelerin adı geçen bölümlerinden daha iyi durumdadırlar.

alla alla ben im niye haberim yok bundan !! valla bunları diyosunuz ama bizim kendi bölüm hocalarımız bile bunu sölemio !! örneğin odtü de 50 60 tane bölüm hocası varken bizde 10 15 taneyle sınırlıymış..üstelik ikinci öğretim gibi sırf para kırmaya yönelik bir uygulama neden  üç büyük şehirde yok da burda var!! onlar sabah derslerine girip öğleden sonralarını teknoparklarında araştırmaya ayırıyolarmış..(alıntıdır by benim olasılık hocası)ben elk elektro müh te okuyorum ama hala bölüm hakında doğru dürüst bişi bilmiom..hala matematikte ispat yapmakla oyalanıyoruz(mat bölümü öğrencisiyiz sanki)..:=((

Kalbim sevda kuyusu hergün yoldan çikarim 
Sen unut geçmisini ben aklimda tutarim 
Adamim bu küçük islere ben bakarim ((((:
be_one
Sosyal Demokrat
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2007, 03:58:25 pm »

Benim sadece EEM den bahsetmedim. Aynı zaman da İnşaat, Makine ve Endüstri dedim sırasıyla. Şöyleki Endüstri Mühendisliği için kıyaslama yapacak olursak;

1-İstanbul Teknik Üniversitesi - 21 Öğr. Üyesi
2-Ortadoğu Teknik Üniversitesi - 21 Öğr. Üyesi
3-Gazi Üniversitesi - 19 Öğr. Üyesi
4-Sakarya Üniversitesi - 19 Öğretim Üyesi
5-Boğaziçi Üniversitesi - 15 Öğretim Üyesi

Diğerleri Bilkent hariç 14'ün hatta 10'un altında öğretim üyesine sahip, hepsini yazmıştım aslında ama siteye yeniden gir deyince saolsun bu verimli forum sayfası tüm yazdıklarım gitti.

Hatırladıklarım; Marmara Ü. - 14, Dokuz Eylül Ü. - 13, Galatasaray Ü. - 12, Yıldız Teknik - 11, Kocaeli Ü. - 10 Öğr. Üyesiydi.

Yani demeye çalıştığım öle köhne bir Anadolu Üniversitesi değil SA.Ü. hatta kanaatimce Mühendislik bazında en iyi 10 Üniversiteden birisi bence. İsteyen dilediği gibi düşünebilir. Kriterler çok genişletilebilir. Ayrıca SA.Ü. 'den mezun olanlar artık 5 yıl öncesine göre daha rahat iş bulabilmektedirler. Ayrıca Seneye Endüstri Mühendisliği tıpkı abisi İTÜ'de olduğu gibi %30 İngilizce oluyor. Yani hazırlık zorunlu olacak. Wink 2007-2008'de  Smiley ayrıca 4-5 Araştırma Görevlisi de Doktoralarını veriyor muhtemel 4-5 yeni Yrd. Doç. Dr. daha olacak bölümde böylelikle İTÜ ve ODTÜ'yü geride bırakabiliriz ama tabi Prof. Dr. oranımız İTÜ'ye göre çok az. Bu da nesnel bir gerçek.

desantos
...Te Mucho Anhelar...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 70

Bienvenido Soledad

« Yanıtla #29 : Nisan 15, 2007, 11:57:31 am »

benim bölümüm çoğu üniversiteye nazaran güzel ve kaliteli. insanlar Sakaryayı neden beğenmiyorlar anlamış değilim ... Sad

CoolHallowed Be Thy NameCool
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

vBulletin | Loan | Remortgages | Loans | Loans
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!