s_tuba'dan;

meliSa'dan

Doncarlos'dan

gülden'den;

Sakarya Üniversitesi 2007-2008 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni 13 Haziran Cuma günü saat 20.00’da Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen bir törenle yapıldı. Mezun olan öğrenciler, aileleri, öğretim elemanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı törene Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durman da katıldı. Tören öncesi Pop Müzik Sanatçısı Mirkelam bir konser verdi.
Rektör Durman; “Yolunuz Açık, Geleceğiniz Aydınlık Olsun”
Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve ‘Mezuniyet Meşalesi’nin yakılması ile başlayan Mezuniyet Töreni’nin açılışında Rektör Prof.Dr.Mehmet Durman bir konuşma yaptı. Rektör Durman konuşmasında, Sakarya Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin öğrenim süresince edindikleri bilgi ve sosyal gelişimleri ile dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar başarılı olacaklarını belirterek, “Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık ve her şey gönlünüzce olsun” dedi.(SAÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durman’ın konuşmasının tamamını görmek için Rektörün Konuşması.doc dosyasını açınız)
Diploma ve Ödül Töreni
Yapılan konuşmaların ardından mezun olacak öğrencilerin alkışlar arasında tören alanına girmeleriyle ‘Diploma Töreni’ne geçildi. Sakarya Üniversitesi’ni dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve ödülleri Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durman, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İrfan Sezer, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Adapazarı Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Erol Öztürk,Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı SAÜ.Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve Enstitü,Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri tarafından verildi.
Üniversite Birincisi Diplomasını Vali Atak’ın Elinden Aldı
Sakarya Üniversitesi 2007-2008 Öğretim Yılı’nı birincilikle bitirme başarısını, İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Ravza Cihan adlı öğrenci elde etti. Cihan’ın diploma ve hediyesini Sakarya Valisi Hüseyin Atak ile Fakülte Dekanı Prof.Dr.Ali Erbaş verdi. Ravza Cihan daha sonra üniversite ‘Yaş Kütüğü’ne ismini çaktı. Üniversite birincisi Ravza Cihan, mezunlar adına yaptığı konuşmada Sakarya Üniversitesi’nden mezun olmanın sevinç ve gururunu yaşadığını belirtti. Ravza Cihan konuşmasının ardından ’ ‘Mezuniyet Yemini’ yapıldı.
Başarılı Sporcularımız ve Önemli Projelere İmza Atan Öğrencilerimiz de Ödüllendirildi
Törende ayrıca üniversitemizi ve ülkemizi çeşitli spor dallarında başarı ile temsil eden öğrencilerimiz ile Güneş Arabası(SAGUAR), Hidrojen Arabası(SAHİMO), Hidrokartal ve Güneş Teknesi(SAÜTEK) gibi önemli ve başarılı projelere imza atan öğrencilerimiz de ödüllendirildi. Büyük coşku içerisinde geçen Sakarya Üniversitesi 2007-2008 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni keplerin havaya fırlatılması ile sona erdi.