hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 07:56:04 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yök Başkanı Myo'ları İçin Kısa Dönem Askerlik İçin Çalışmalara Başladı!  (Okunma Sayısı 901 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Analyser
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« : Ocak 21, 2008, 03:46:37 am »

YÖK Başkanı MYO'ları için kısa dönem askerlik için Genel Kurmay'la görüşmelere başladı!

Haberi okumak için tıklayın :
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8066650.asp?m=1

Sitemizi mutlaka ziyaret edin 
http://www.myoteknikerler.com
« Son Düzenleme: Ocak 21, 2008, 04:04:43 am Gönderen: Analyser » Logged
montana
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Fakülte: Diğer

« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2008, 04:02:35 am »

Gündem

Önceki Haber      Sonraki Haber 

MYO öğrencileri icin ’kısa dönem’ askerlik teklifi 21 Ocak 2008

Esra KAYA/ANKARA

YÖK Başkanı Prof. Özcan, kısa dönem askerlik hakkının meslek yüksekokulu (MYO) mezunlarına da tanınması için Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’tan randevu talep etmeye hazırlanıyor. Özcan’ın üniversitelerdeki yığılmayı önleyeceğini, meslek yüksekokullarını tercih edilir hale getireceğini savunduğu teklif, yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite mezunlarına tanınan kısa dönem askerlik hakkının meslek yüksekokullarına (MYO) da tanınması için Genelkurmay Başkanlığı’na teklif götürecek. Hürriyet’in, Prof. Özcan’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre; bu yolla meslek yüksekokullarının daha cazip hale getirilmesini isteyen YÖKBaşkanı Özcan, teklifini öncelikle, yakın zamanda randevu talep ederek, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’a sunacak. Özcan, Büyükanıt’tan olumlu yanıt alırsa, teklifi 2005 yılında bu konuda çalışma yapan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e götürecek.

SON SÖZ MECLİS’İN Çelik’in de onayını alan teklif, yasal düzenleme yapılması için TBMM’ye gönderilecek. YÖK Başkanlığı’na atandığı günden bu yana tartışma yaratan birçok açıklamaya imza atan Özcan’ın, yine gündem yaratacak olan konuya ilişkin teklifini şu gerekçelere dayandırarak ortaya atacağı öğrenildi: "Birçok öğrenci sadece kısa dönem askerlik uygulamasından yararlanmak için üniversite okuyor. Açıköğretim Fakültesi’ni tercih edenlerin büyük çoğunluğu da kısa dönem askerlik uygulaması nedeniyle tercihte bulunuyor. Üniversitelerdeki yığılmanın önlenmesi için bu ayrıcalık kaldırılmalı. Meslek yüksekokullarına da kısa dönem askerlik hakkı tanınmalı. Bu okullar cazip hale getirilmeli, öğrenciler özendirilmeli. Öğrenciler bu okullara severek gidip gelmeli, öncelikli tercihleri arasında yer almalı. Bu okullardan mezun olanlar düz lise mezunlarına göre daha avantajlı hale getirilmeli. YÖK bu okullara teşviği arttırmalı." Yürürlükteki uygulamada fakülte mezunları 6 ay askerlik yaparken, meslek yüksekokulları başta olmak üzere lise ve ilköğretim mezunları 15 ay askerlik yapıyor.

İLAHİYATÇILAR NE OLUR Meslek yüksekokullarında halen 482 bin öğrenci okuyor. Bu okulları tercih edebilecek 1 milyon 250 bin öğrenci ise, meslek liselerinde öğrenim görüyor. Bu kararın yüz binlerce erkek öğrencinin yaşamını etkilemesi bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesi durumunda, bundan iki yıllık ilahiyat yüksek okul mezunlarının yararlanıp yararlanmayacağı ise henüz belli değil. Halen imam hatip liselerinde yaklaşık 120 bin öğrenci okuyor ve bunların 20 bini son sınıf öğrencisi. 

Scorpion
Katılan Üye

Site puanı: 7

Fakülte: Sakarya MYO
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2010

« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2008, 03:43:59 pm »

Biz Mezun Olmadan İnş Çıkar Böyle Bi Yasa =)

Rüyamda Mevlana'yı Gördüm. 'Sen Gelmesende Olur' Dedi...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Myspace Layouts | Bad Credit Mortgages | Loans | Cash ISA | Mortgage
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!