hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 06:42:58 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Uyku Pozisyonuna Göre Kişiliğiniz  (Okunma Sayısı 1130 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
death_live
Katılan Üye

Site puanı: 2

« : Temmuz 09, 2007, 04:45:22 pm »

"Uyku Pozisyonuna Göre Kişiliğiniz"

Yatış pozisyonu uykuya dalma ve sağlıklı uyku üzerinde oldukça etkili.. Uyku üzerine araştırma ve analizler yapan uzmanlara göre, 6 ortak uyku pozisyonu ile farklı kişiliklerle ilişkili..

İşte uyurken yatış pozisyonunuzun anlamları..

Fetus / cenin yatışı..
Cenin şeklinde yani anne karnındaymış gibi kıvrılarak yatmak, dışa dönük ancak duygusal, hassas bir kalbe sahip olduğunuzu gösteriyor. Bu tür kişiler birisiyle ilk buluşmalarında utangaç olabilir ancak kısa sürede rahatlarlar. Araştırmalarda 1000 kişiden % 41'i bu şekilde uyuduğu belirlenmiş. Kadınların erkeklerden 2 kat daha fazla bu poziyonda uyuduğu da tespit edilen diğer bir bulgu..

Kollar yanda dik yatış..
Çoğu kişi kollarını her iki tarafa sarkıtıp dik şekilde uyuyamaz. Bu şekilde uyuyunlar rahat, kalabalığa alışkın, yabancılara güvenen, sosyal insanlardır.. Buna rağmen, bazen kolay aldanabilirler..

Yaşlı duruşunda yatış..
Her iki kolunu kıvırarak ellerini yastığın yanına veya omuz hizasına koyan kişiler doğal insanlardır. Şüpheci, kuşkucu, iyiliğe şüpheyle bakan özellikler taşıyabilirler. Düşünceleri zor veya yavaş değişir. Bir karar aldıklarında, bunu değiştirmekten hiç çok hoşlanmazlar.

Asker yatışı..
Kollar vücudun yanlarında rahat bırakılmış yüz yukarı şekilde, sadece baş sağa sola dönecek şekilde yatanlar, sakin, sessiz, vakur, ağzı sıkı kişilerdir. Gereksiz yere konuşanlardan, ortalığı velveleye veren insanlardan hoşlanmazlar. Kendilerini diğer kişilerden yüksek olarak konumlandırırlar.

Yüzü koyun (serbest düşüş) yatış..
Yüzü koyun yani bacaklarınız aralık ve düz, kollar baş hizasında yastığın üzerinde olacak şekilde, başını sağa-sola çevirerek yatanlar, topluluk, sürü halinde yaşamayı sever. Başkalarından çok kendilerini önemserler.. Bunun yanında sinirli, huzursuz ve içli, kolay incinen kişilerdir. Eleştirilmeyi veya uç durumları sevmezler.

Deniz yıldızı yatışı..
Yüz yukarı, kollar başın her iki yanına yastığa konulmuş açık, bacakları sağa ve sola açık biçimde yatanlar iyi arkadaş olurlar. Bu tür kişiler her zaman başkalarını dinlemeye hazırdır ve yardım istediğinizde yardımcı olurlar. Genellikle ilgi odağı olmaktan hoşlanmazlar.

Hangi pozisyon sağlıklı?
Sağlık açısından yüzü koyun yatmak sindirimi durdurur, deniz yıldızı ve asker pozisyonlarında horlama ile sıkça karşılaşılır, kötü uyunmasına neden olur. Midenin baskılanmadığı, kolay nefes alınan düz bir yatış gece boyunca sağlıklıdır. Rahat uyku sağlar, horlamayı azaltır. Uyuyan kişiler nasıl yattığının farkında olmadığı için, bu şekilde yattıklarında bile çok iyi yku uyumaları her zaman mümkün olmayabilir. Bu tür araştırmalarda ayrıca, çoğu insanın uyku pozisyonunu değiştirmekten hoşlanmadığını da ortaya koyuyor. Buna göre insanların sadece % 5'i her gece farklı bir pozisyonda uyuduğunu belirtiyor.

alıntıdır...
resmi koyamadığım için linki koydum Smiley

« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2007, 05:03:59 pm Gönderen: SeKuLi_53 » Logged

Basımı yastığa koyduğumda hayatın tüm karışıklıkları arasında seni hiç düşünmemek seni sevmekse; ben seni hiç sevmiyorum…
hako
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 51

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

Frantick-tick-tick-tick-tick-tick-tock!...

« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2007, 04:48:08 pm »

Yüzü koyun yani bacaklarınız aralık ve düz, kollar baş hizasında yastığın üzerinde olacak şekilde, başını sağa-sola çevirerek yatanlar, topluluk, sürü halinde yaşamayı sever. Başkalarından çok kendilerini önemserler.. Bunun yanında sinirli, huzursuz ve içli, kolay incinen kişilerdir. Eleştirilmeyi veya uç durumları sevmezler

Kesinlikle doğru.....!!!

dortyaprakliyonca
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 76

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2007, 04:57:15 pm »

Fetus / cenin yatışı..

en rahat uyuma durumu bence...
SeKuLi_53
"Seni Çaldığın Kalbime Gömüyorum..."
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 316

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: Devam

"Yıllar Gecse de Ustunden Bu Kalp Seni Unutur mu?"

« Yanıtla #3 : Temmuz 09, 2007, 05:05:53 pm »

Yaf bende bunların hepsi var :S ne olacak şimdi Grin
uyuyana kadar her türlü yatışları deniyorum Grin uyuduktan sonrasını bilemem Cheesy

Paylaşım için saol hocam...

Link sorunu çözüldü Wink

death_live
Katılan Üye

« Yanıtla #4 : Temmuz 09, 2007, 05:09:51 pm »

Yaf bende bunların hepsi var :S ne olacak şimdi Grin
uyuyana kadar her türlü yatışları deniyorum Grin uyuduktan sonrasını bilemem Cheesy

Paylaşım için saol hocam...

Link sorunu çözüldü Wink

çok saol Smiley Cheesy
buarada bende

Yüzü koyun yani bacaklarınız aralık ve düz, kollar baş hizasında yastığın üzerinde olacak şekilde, başını sağa-sola çevirerek yatanlar, topluluk, sürü halinde yaşamayı sever. Başkalarından çok kendilerini önemserler.. Bunun yanında sinirli, huzursuz ve içli, kolay incinen kişilerdir. Eleştirilmeyi veya uç durumları sevmezler.
 bayası doğru Wink

Basımı yastığa koyduğumda hayatın tüm karışıklıkları arasında seni hiç düşünmemek seni sevmekse; ben seni hiç sevmiyorum…
blue sword
Sword of God...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 87

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: Devam

Hayat zor ve ben zor olana Bayılırım:)

« Yanıtla #5 : Temmuz 09, 2007, 05:25:33 pm »

Asker yatışı..
Kollar vücudun yanlarında rahat bırakılmış yüz yukarı şekilde, sadece baş sağa sola dönecek şekilde yatanlar, sakin, sessiz, vakur, ağzı sıkı kişilerdir. Gereksiz yere konuşanlardan, ortalığı velveleye veren insanlardan hoşlanmazlar. Kendilerini diğer kişilerden yüksek olarak konumlandırırlar.

Deniz yıldızı yatışı..
Yüz yukarı, kollar başın her iki yanına yastığa konulmuş açık, bacakları sağa ve sola açık biçimde yatanlar iyi arkadaş olurlar. Bu tür kişiler her zaman başkalarını dinlemeye hazırdır ve yardım istediğinizde yardımcı olurlar. Genellikle ilgi odağı olmaktan hoşlanmazlar.

en çok bu iki şekilde yattığımı sanıyorum....

"Her mevsim uyansın diye sevdamı bahara verdim,
Dört yana savursun diye kokunu rüzgara verdim" 
marcel
Bakınan Üye
**

Site puanı: 0

« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2007, 02:15:55 am »

ilginç,kimle yapıyolar böyle denemeleri bilmem Cheesy
weyss
^_^
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -34

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2007, 02:51:27 am »

ya ben yastığın altıno sokuyom kafayı öle uyuyom sorasını bilemem o noluyo burda yok ?

death_live
Katılan Üye

« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2007, 10:58:56 am »

ya ben yastığın altıno sokuyom kafayı öle uyuyom sorasını bilemem o noluyo burda yok ?

maalesef ona bi cevap veremicem bu genel olarak uyuma şekillerine göre yapılmış bir araştırmaymış Cheesy

Seaside
2 dakikada değişir herşey
Katılan Üye

Site puanı: 8

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2009

« Yanıtla #9 : Temmuz 11, 2007, 01:44:37 pm »

Asker yatışı..

böyle yatıyorum..
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Pink Ranger | English-Polish dictionary | Loan | Online Advertising | Loan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!