hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 07:26:42 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Nedir Bu Anksiyete  (Okunma Sayısı 536 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alien Life Form
Metalci Değil METAL MÜZİK DİNLEYİCİSİ
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 338

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF

« : Temmuz 09, 2008, 11:56:55 pm »

Kaygı Bozukluğu / Bunaltı Bozukluğu

Anksiyete bozuklukları her biri kendine özgü nitelikler taşıyan bir çok hastalığı içeren bir tanı kümesidir. Bu kümede bulunan hastalıklar arasında yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, agorafobi, özgül fobi, sosyal fobi, obsesif kompulsif bozukluk, posttravmatik stres bozukluğu, akut stres bozukluğu, bedensel hastalıklara bağlı anksiyete bozuklukları, madde/ilaç kullanımına bağlı anksiyete bozuklukları bulunmaktadır.

Yaygın anksiyete bozukluğu’nun temel belirtisi kişinin sürekli aşırı kaygılı olması ve bir çok konuda yersiz biçimde kötü bir şey olacağı endişesi (endişeli beklenti) içinde olmasıdır. Yaygın anksiyete bozukluğu olan hastalarda aşırı kaygı ve endişeli beklenti dışında, huzursuzluk, kolay yorulma, konsantrasyon güçlüğü, kolay parlama, kas gerginliği, uyku bozuklukları da görülmektedir.

Panik bozukluğunda zaman zaman tekrarlayan anksiyete atakları söz konusudur. Panik atağı olarak adlandırılan bu anksiyete atağı sırasında hastada çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, baş dönmesi gibi şiddetli bedensel belirtiler görülür; hastalar panik atağı sırasında bu belirtiler yanında ölüm korkusu ya da kontrolünü kaybedeceği (“delireceği”) korkusu da yaşar. Bu anksiyete atakları dışında hastaların çoğunda atağın yineleyebileceği korkusundan başka belirti bulunmaz. Bazı hastalarda ise atağın yineleyebileceği korkusu nedeniyle yalnız başına kalmaktan ya da bir yere gitmekten kaçınma da görülür.

Agorafobi, panik atağı ya da panik atağında görülen belirtilere benzer belirtilerin ortaya çıkacağı korkusu nedeniyle bazı yerlerden ve durumlardan kaçınmadır. Tek başına evde kalamama, tek başına dışarı çıkamama, bir araçla yolculuğa çıkamama bu hastalığa örnek olarak verilebilir.

Özgül fobi, belli bir nesne ya da durumla karşılaşıldığında yaşanan mantıkdışı korkudur. Kişi yaşadığı korkunun saçma olduğunu bilir, fakat bu nesneyle ya da durumla karşılaşmaktan kaçınır. Kedi-köpek gibi hayvanlardan korkma ve asansör korkusu bu hastalığa örnek olarak verilebilir.

Sosyal fobide, bir topluluk içinde diğer insanların gözünün üzerinde olabileceği durumlarda çeşitli etkinliklerde (konuşma, yemek yeme gibi) bulunmaktan ya da bir etkinlikte bulunduğunda küçük düşeceği ya da utanacağı davranışlar yapmaktan korkma söz konusudur. Sosyal fobisi olan kişiler bu nedenle topluluk içinde konuşmaktan kaçınırlar. Bir topluluk içinde bulunmak ya da konuşmak zorunda kaldıklarında da büyük sıkıntı yaşarlar.

Obsesif-kompulsif bozuklukta kişide obsesyon ve/veya kompulsiyon bulunur. Obsesyon (saplantı) kişinin isteği dışında aklından geçen, saçma olduğunu bildiği halde bilinçli çaba ile kovulamayan, yineleyeci düşüncelerdir. Kompulsiyon (zorlantı) ise kişinin yapmak istemediği halde kendisini yapmaktan alıkoyamadığı yinelenen hareketlerdir. Hem obsesyon hem kompulsiyon, mantıkdışı olduğu bilindiği ve çaba harcandığı halde engellenemez.

Post-travmatik stres bozukluğu ve akut stres bozukluğu ise herkes için ciddi zorlanmalar yaratabilecek kaza, doğal afet, işkence, savaş gibi koşullar sonrasında ortaya çıkan ve kişinin yaşadıklarının yeniden canlanması sonucu yoğun anksiyetenin yaşandığı klinik bir tablodur.

Bedensel hastalıklara bağlı anksiyete bozukluklarında bedensel hastalığın doğrudan beyini etkilemesi sonucunda her türlü anksiyete belirtisinin (anksiyete, endişeli beklenti, panik atağı, obsesyon ve kompulsiyon) ortaya çıkması söz konusudur.

Madde/ilaç kullanımına bağlı anksiyete bozukluklarında bir madde ya da ilacın kullanımı sırasında ya da bırakılmasından sonra her türlü anksiyete belirtisinin (anksiyete, endişeli beklenti, panik atağı, obsesyon ve kompulsiyon) ortaya çıkması söz konusudur.

Prof. Dr. Erol Özmen'in yazısıdır.

Anksiyete nedir diye soruyordunuz işte cevabı.

8  7  6  5  4 ...

mike_c
maykiii
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 567

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

Gencsau "Muhtar"ı (:

« Yanıtla #1 : Temmuz 10, 2008, 12:01:35 am »

bilgi için saol Wink

bu hastalık bende de mi var acaba Huh? tih.

Tanrı'nın elinden yazılan bir mektubum ben____

Saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir tekmesi kaderin____

Gelip geçen, nedense kalıcı olamamış bir düş benimki____
Son Nefes
Takılan Üye

Site puanı: 13

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2000

« Yanıtla #2 : Temmuz 10, 2008, 12:03:07 am »

Hastalık mıydı bu  Huh? Ben neler düşünmüştüm yahu  Embarrassed  Cheesy  Cheesy

Saol bilgiler için  Wink alkış

DURGUN SULAR AYNALAR BIRAK YALAN SÖYLESİN, İNAN Kİ GÖZLERİMDE BİR BAŞKA BİÇİMDESİN...
Alien Life Form
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2008, 12:06:45 am »

Hastalık mıydı bu  Huh? Ben neler düşünmüştüm yahu  Embarrassed  Cheesy  Cheesy

Saol bilgiler için  Wink alkış

Evet hastalık hıhı.
Bu hastaların kullandığı ilaçları yazıcak olursak[İçlerinde bir zamanlar benimde kullandığım ilaçlar vardır]:

Benzodiazepinler; Propranolol; İmipramin (tofranil); amitriptilin (laroxyl) ;Melerettes ;Enlafaksin ve SSRI grubu ilaçlar En çok kullanılanlarıdır.

8  7  6  5  4 ...

maAsSaLL
şimdi daha çok DENGESİZ ve GELGİTLİYİM ... fazla yaklaşma ne olur ... can yakar HİSSİZLİĞİM ...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 352

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2010

sevmemen önemli değil,sevseydin önemli olurdu...

« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2008, 12:49:15 am »

Panik bozukluğunda zaman zaman tekrarlayan anksiyete atakları söz konusudur. Panik atağı olarak adlandırılan bu anksiyete atağı sırasında hastada çarpıntı, terleme, titreme, nefes darlığı, baş dönmesi gibi şiddetli bedensel belirtiler görülür; hastalar panik atağı sırasında bu belirtiler yanında ölüm korkusu ya da kontrolünü kaybedeceği (“delireceği”) korkusu da yaşar. Bu anksiyete atakları dışında hastaların çoğunda atağın yineleyebileceği korkusundan başka belirti bulunmaz. Bazı hastalarda ise atağın yineleyebileceği korkusu nedeniyle yalnız başına kalmaktan ya da bir yere gitmekten kaçınma da görülür.

son bir haftamı özetleyen paragraf Cry yakın zamnda bir psikolaga ucmam gerek galiba Huh? pfff

tesekkürler anksiyete...

biri sana "git" dediğinde "kalmak istiyorum" diyebilmekmiş sevmek,
git dediklerinde gittiğimde anladım...
UnS
Site Admin

Site puanı: 503

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2011

Kalpten düştü yaşama sevincim inan...

« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2008, 12:51:59 am »

anksiyetenin bir anlamı daha vardı diye biliyorum ama bulamadım (:

Umutlar kalıyor ben gidiyorum

biz biR aiLeyiz
Alien Life Form
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2008, 12:55:10 am »

Rica ederim maAsSaLL.Önemli değil.
Yunus abi benim bildiğim bir tek bu var başka da yok malesefki. Eğer başka bir anlamı daha varsa bulduğunda bizimle paylaşırsan sevinirim.

8  7  6  5  4 ...

loUdNeSS
Do you know the relation between your two eyes? They blink together, they move together, they cry together, They see things together and they sleep together. Even though they never see each other.... Friendship should be just like that!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 226

Mezuniyet Yılı: 2014

« Yanıtla #7 : Ağustos 13, 2008, 09:55:17 pm »

Halk dilinde evhamın bilimsel karşılığı yani anksiyete Smiley Bende de var sanırım :S

Teşekkürler hemşo Smiley

orcun
İstanbul Aşığı
Harbi GencSau lu

Site puanı: 24

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2008, 10:05:13 pm »

Bu yaz okulunu bana zehir eden ve derslerden kalmamı sağlayan hastalık. Öyle illet birşey ki, insanı çileden çıkartıyor. Ansızın yükselen tansiyon, 150'ye yaklaşan kalp atışları. Daralma, sanki kötü birşey olacakmış gibi bir sıkıntı, uyuyamama, 2 kat merdiven çıktığımda bile sanki saatlerce yük taşımışım gibi yorulma. Allahtan geçti, inşallah bir daha olmaz.

Koyamadım kimseyi yerine sen gibi,
Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
Shambala34
Site Polisi

Site puanı: 1358

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

We're In The Services Of Great Turkish Nation_

« Yanıtla #9 : Ağustos 13, 2008, 10:41:08 pm »

Toplumsal Psikoloji dersi geldi aklıma. pörtlek

Osmaniyeli bir asistan geliyordu. ADamın ders anlatışı bir ömür boyu aklımdan çıkmaz. Ve o zihinlerimize kazınan repliği ; Bende bir oğlan var, ellerinizde öper ..." diye başlıyordu oğlunu anlatmaya.  dişlek

Serkan ile tanıştırmak lazım toprağını. Cheesy

"Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart"
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Myspace Image Hosting | Loan | Personal Car Finance | Farming | Loan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!