hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 02, 2008, 01:56:29 pm *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Gözünüzü Kaşımadan Önce Tekrar Düşünün  (Okunma Sayısı 94 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
liligumm
**LaZrail :D**
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 120

Fakülte: Sapanca MYO
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2009

H@yat b£kl3m£z ;)

« : Ağustos 29, 2008, 04:45:53 pm »

Memorial Göz Merkezi’nden Op. Dr. Mustafa Temel, “Göz kaşıntısı ve gözleri sürekli ovuşturmanın zararlı etkileri” hakkında bilgi verdi. Gün içerisinde gözleri kaşımak pek çoğumuz için masum bir hareket olsa da, gözleri sık sık kaşımak ve ovuşturmak pek çok hastalığa davetiye çıkarabilmektedir. Bu hareket bazen doğrudan, yani mekanik etkiyle; bazen de dolaylı olarak hastalık etmenlerinin ortama ulaşmasını sağlayarak, çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir.

Görme bozukluğuna yol açıyor
Gözleri sürekli kaşımak diğer birçok faktörle birlikte; yüksek ve düzensiz astigmatizma gelişmesine,  uzağı görmekte zorluğa yol açan “keratokonüs hastalığı”nın oluşmasına neden olmaktadır. Bu hastalık, genellikle ergenlik çağında başlamakta, erişkin yaşlara kadar ilerlemesini sürdürebilmektedir. Bazen ileri derecede görme bozukluğuna yol açabilmekte, sonuçta bazen keratoplasti (halk arasındaki adıyla göz nakli) ameliyatı dahi gerekebilmektedir. Bu nedenle kaşıntıya neden olan, özellikle alerji gibi hastalıklar olduğunda, derhal tedavi yoluna gidilmelidir.

Göz dokularına zarar veriyor
Gözleri kaşıma, mekanik olarak ayrıca göz dokularında zedelenmeye yol açabilir. Kaşınma hissine yol açan şey örneğin; kirpik ya da bir yabancı cisim olduğunda bunlar göz dokularına ilave zararlar da verebilir.

Gözleri kaşımanın bir başka önemli olumsuz etkisi de, göz çevresinde ya da ellerdeki mikrobik ajanların göze bulaşmasına neden olabilmesidir. Günlük hayatta gün içinde belirli aralıklarla yıkanan ellerin temiz olduğunu düşünülebilir ancak; eller kirli pek çok madde ile temas edebilmektedir. Ayrıca, bir gözdeki mikrop –tedavi altında olsa bile- kaşıma ile diğer göze de geçebilir. Bunlardan kaçınmak için elleri gerektikçe temizlemek çok önemlidir.

serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 450

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2008, 04:50:09 pm »

Eee ne yapacagız Arzu şimdi biz,sabahın köründe staj'a geliyoruz,6 da kalmak zorunda kalıyorum.

Firmaya gelince habire gözümü ovalıyorum,gözüm çıkana kadar Grin Eğer öyle yapmazsam uykum

geliyor,Personel müdürü yakalıyor. Grin  Zararlı ama güzel bir şey bu göz kaşıma..

Teşekkürler Smiley

^^^^ Muhabbet Fedaisi ^^^^
liligumm
**LaZrail :D**
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 120

Fakülte: Sapanca MYO
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2009

H@yat b£kl3m£z ;)

« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2008, 04:53:48 pm »

ne yapacaksın Serkan buz gibi suyla yüzünü yıkayıp, demli bir çay içeceksin Cheesy  : ))

melekk
((: мєяνєє :))
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 322

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2010

Dikkat..! Melekk Var... :))

« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2008, 04:55:08 pm »

Sabah kalkınca ister istemez ovuşturuyorum yoksa gözlerimi hayatta açamam Cheesy Cheesy bu kadar zararlı olduğunu bilmiyodum ama tih.

Bilgilendirme için teşekkürler canım Şirin kız

ѕöуℓєѕєм тєѕιяι уσк, ѕυѕѕαм göηüℓ яαzı ∂єğιℓ...

Ŧยzยlเ

Hayatıma Giren Herkese Yaşanmış Herşeye Teşekkürler..Büyüyorum Sizinle Smiley ...
serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 450

Fakülte: Okumuyorum
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2008, 04:55:32 pm »

ne yapacaksın Serkan buz gibi suyla yüzünü yıkayıp, demli bir çay içeceksin Cheesy  : ))

Çay içe içe bir hal oldum,utanıyorum Çay getiren kadından. Utana sıkıla alıyorum. Grin

^^^^ Muhabbet Fedaisi ^^^^
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Agencia de turismo | Advertising | Funny videos | Ringtones | Electricity Suppliers
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!