hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 01:06:46 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Felçlilere Yürüme Umudu  (Okunma Sayısı 51 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
numberbir
Hurricane's Cries
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 189

Fakülte: Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« : Ağustos 27, 2008, 12:27:57 pm »

Felçlilere yürüme umudu

İsrail’de geliştirilen aygıt yürümelerine imkan sağlıyor.

İSTANBUL - İsrail’de belden aşağısı felç olanların yürümesine imkan veren yeni bir aygıt geliştirildi. Bacaklara takılan motorize iki aygıt, alıcılar ve bir bilgisiyar aracılığıyla çalışan sistem sayesinde felçli hastalar yürüyebiliyor, hatta merdiven çıkabiliyor.

Haberin devamı 

Radi Kaiof, Hayfa sokaklarında dolaşmanın keyfini çıkarıyor. 20 yıl önce belden aşağası felç olan Kaiof’a yürümenin keyfini yeniden tattıran İsrailli tıbbi teknolojiler şirketinin geliştirdiği elektronik aygıt.

Bacaklara takılan motorize iki aygıt, alıcılar ve bir bilgisayar aracılığıyla çalışan sistemi, kendisi de felçli olan doktor Amit Goffer geliştirmiş.

Ancak Goffer, kolları yarı felçli olduğu için ReWalk yani “yeniden yürümek” adı verilen aygıtı kullanamıyor.

2010’da satışa sunulması beklenen cihazın fiyatının en az 20 bin doları bulacağı tahmin ediliyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Myspace Image Hosting | Loan | Cheap Loan | Internet Advertising | Per Insurance
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!