Alien Life Form
Metalci Değil METAL MÜZİK DİNLEYİCİSİ
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 338
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004
O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF
|
 |
« : Temmuz 09, 2008, 11:48:55 pm » |
|
Depresyona yakalandiysaniz, beyninizde nörotransmitterler [hiperlink] olarak bilinen kimyasal habercilerin miktarinda azalma olacaktir. En önemli nörotransmitterler: Serotonin Noradrenalin Dopamindir. Depresyonu antidepresanlarla tedavi ettigimizde beyinde bu nörotransmitterlerin miktari artar. Bu, ilacin duygudurumunuzun normale dönmesine yardimci oldugu anlamina gelir. Ilaç tedavisindeki ilerlemeler Son 40 yilda depresyonun ilaçla tedavisinde hizli ilerlemeler oldu. Hepsi de son derece etkili birçok tipte antidepresan gelistirildi. Ilacinizi önerildigi sekilde kullanirsaniz, hemen her zaman görece kisa zamanda iyilesirsiniz. Günümüzde, depresyona yakalanmis insanlarin çogu aile hekimleri tarafindan ilaçla tedavi edilmektedir. Avustralya’da depresif epizotlarin yaklasik %97’sinde tani ve tedavi pratisyen hekimler tarafindan yapilmaktadir. Pratisyen hekimlerin %5’ten azi hastalari psikiyatristlere göndermektedir. Daha modern ilaçlarin stünlükleri sunlardir: Depresyona karsi etkilidirler Görece kisa sürede etkileri baslar Genellikle çok az veya çok kisa süren yan etkileri olur Bagimlilik yapmazlar Dozasimi durumunda bile toksik degildirler Kan testleri vs. yaptirmanizi gerektirmezler Antidepresanlarla tedavi daima doktorunuz tarafindan düzenli kontrollerle birlikte yürütülmelidir. Doktorunuz baska seylerin yaninda size sunlari sunar: Depresyona dair ayrintili bilgi Tedavinizin yararlari ve olumsuz yönleri (yan etkileri) üzerine bilgi Doktorunuz tarafindan muayene edilmeniz sart mi? Depresyon belirtileri sergiliyorsaniz bir doktor tarafindan muayene edilmeniz önemlidir. Bu yaslilar oldugu kadar genç insanlar için de önemlidir. Bu muayene ideal olarak sunlarla desteklenmelidir: Fizik muayene ve kan testleri.
Muayenenin amaci doktorunuzun depresyona tiroid sorunu gibi fiziksel bir sorunun yol açmasi olasiligini dislamasidir. Bu olasiligi dislamak elzemdir, çünkü bazi tibbi durumlar depresyonla karisabilir. Durum böyleyse, antidepresanlarla tedavi elbette uygunsuz olacaktir.
Alıntıdır...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 09, 2008, 11:50:39 pm Gönderen: Anksiyete »
|
|
8 7 6 5 4 ...

|
|
|
aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 09, 2008, 11:54:18 pm » |
|
 teşekkürler bilgi içinnnn..
|
|
|
|
|
|
~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
|
|
|
maAsSaLL
şimdi daha çok DENGESİZ ve GELGİTLİYİM ... fazla yaklaşma ne olur ... can yakar HİSSİZLİĞİM ...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 352
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2010
sevmemen önemli değil,sevseydin önemli olurdu...
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 09, 2008, 11:59:55 pm » |
|
bilgiler için tesekkürler...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2008, 10:44:02 pm Gönderen: maAsSaLL »
|
|
 biri sana "git" dediğinde "kalmak istiyorum" diyebilmekmiş sevmek, git dediklerinde gittiğimde anladım...
|
|
|
Shambala34
Site Polisi

Site puanı: 1355
Mezuniyet Yılı: 2009
We're In The Services Of Great Turkish Nation_
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 10, 2008, 12:02:16 am » |
|
Antidepresan kullanan arkadaşlara Allah başka dert vermez inş...
|
|
|
|
|
|
 "Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart"
|
|
|
aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344
~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 10, 2008, 12:03:02 am » |
|
ne guluon atlan lazım oldugunda deli gibi ararsın bu konuyu  bilgiler için tesekkürler... hee sınavdan sonra ihtiyacım olcak buldum hazır bilgiyi ona gülüom ben zaten ne bilion. 
|
|
|
|
|
|
~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
|
|
|
mike_c
maykiii
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 565
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
Gencsau "Muhtar"ı (:
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 10, 2008, 12:05:55 am » |
|
bilgi için teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
Tanrı'nın elinden yazılan bir mektubum ben____
Saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir tekmesi kaderin____
Gelip geçen, nedense kalıcı olamamış bir düş benimki____
|
|
|
SummerWinter
I can be your dreams but being your dreams isn't my dream...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 214
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2007
What makes trouble makes you stronger !
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 10, 2008, 12:14:12 am » |
|
Depresyonu engellemenin diger bir yolu ise Yoga Meditasyon gibi seyler yapabilirsiniz  uuuu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
melekk
((: мєяνєє :))
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 322
Fakülte: Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2010
Dikkat..! Melekk Var... :))
|
 |
« Yanıtla #7 : Temmuz 10, 2008, 01:33:21 am » |
|
bilgiler için teşekkürler  ama depresyon için antidepresan yerine başka tedavi biçimlerinden yanayım ben çünkü antidepresanlar depresyonu tedavi ederken başka sorunlara yol açabiliyor 
|
|
|
|
|
|
 ѕöуℓєѕєм тєѕιяι уσк, ѕυѕѕαм göηüℓ яαzı ∂єğιℓ... Ŧยzยlเ
|
|
|
Alien Life Form
Metalci Değil METAL MÜZİK DİNLEYİCİSİ
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 338
O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF
|
 |
« Yanıtla #8 : Temmuz 10, 2008, 01:40:44 am » |
|
Antidepresanların bir çok yan etkisi bulunmakta. Bazıları mideye bazıları beyin hücrelerine bazıları da kalbe zararlı. Tüm depresanlarda uyku düzenini bozmakta. Bazılarıda başka hastalıklara sebep olmakta. Bu yüzden antidepresanları doktor kontrolunda almak en iisidir.
|
|
|
|
|
|
8 7 6 5 4 ...

|
|
|
|