hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 05:37:11 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Loreena Mckennitt  (Okunma Sayısı 829 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kurbaa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 150

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004

ölüm gözyaşlarını döküyor!!

« Yanıtla #10 : Haziran 30, 2008, 12:44:39 am »

çok severim müziğini.. tavsiye ederim herkese.. özellikle kafa dinlemek istediimde süper oluyo Smiley

Explode_Jrr
ZıpÇıkTı Üye :P
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 85

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2011

Herkesi Dostu Bilen Herkesten Kopuk Bir Ben

« Yanıtla #11 : Haziran 30, 2008, 03:03:33 pm »

merakk ettim laa bu kadar övdünüz ama Kota meselesi varr yarın söz dinlicem Yorumumu da kondurcam buraya. Cheesy

kurbaa
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2008, 09:18:57 pm »

Loreena McKennitt (d. 17 Şubat 1957)

Kanadalı vokalist, arpist ve piyanisttir. Özellikle güçlü ve duygulu sesiyle yorumladığı Kelt şarkılarıyla ve ünlü şiirleri Kelt müziğinin yapısına uygun bir biçimde besteleyip seslendirmesiyle tanınır. Ayrıca birçok unutulmuş anonim halk müziğini modern bir anlayışla yeniden diriltmiştir. Kanada’da Manitoba’ya bağlı küçük bir kırsal yerleşim olan Morden’de doğup büyüyen McKennitt, 1978’de Dumaurier yetenek taramasını kazandı, ülkesini aynı yıl UNESCO’nun Paris merkezinde ve yeniden 1985’te Japonya’daki Expo’da temsil etti. 1980’lerde Kanada’nın ünlü Shakespeare Festivaline ev sahipliği yapan Stratford’a (Ontario) taşındı; «The Tempest» (1982) ve «The Two Gentlemen Of Verona» (1984) dahil, çeşitli festival prodüksiyonlarında oyuncu, şarkıcı ve besteci olarak yer aldı. 2001 ilkbaharında festivale Richard Monette’in «The Merchant Of Venice» prodüksiyonunun bestecisi olarak döndü.

1985’te McKennitt, «Elemental» adli ilk albümünü kaydederek çiftlik evinin önünden geçen köy yolunun adini taşıyan, çiçeği burnunda «Quinland Road» etiketi ile piyasaya sürdü. 1987 ve 1989’daki iki yeni albüm ve başarılı canlı performansları artan bir ilgi çekerek 1991’de Warner Music Canada ile yeni bir başlangıç oluşturacak nitelikte bir dağıtım anlaşması imzaladı; bunun ilk meyvesi olan «The Visit», uluslararası bir başarı kazanarak altın ve platin ödülleri listesinde ancak sanatçının diğer albümleri olan 1994’te «The Mask and Mirror» ve hatta daha da ötesi, dünya çapında hit olan «The Book of Secrets» geçebildi.

Peter Gabriel’in Wiltshire’daki Real World stüdyolarında kaydedilen «The Book of Secrets» Billboard Top 20 single olurken MTV video hiti «The Mummers’ Dance» gerek ABD radyosunda gerek dünya çapında büyük bir başarı kazandı. Albüm dünya çapında dört milyonu aşan satış rakamlarını yakaladı. Önceki iki albüm gibi Billboard World Music listelerini tırmanarak listenin şimdiye dek en basarili «crossover» albümü oldu. Ayrıca Yunanistan ve Türkiye’nin albüm listelerine ilk kez girip 1 numaraya yerleşirken Kanada’da 3 numara olmanın yanı sıra, İtalya, Yeni Zelanda ve Almanya listelerinde ilk 10, ABD, İspanya ve Fransa listelerinde ise ilk 20 arasına girdi.

McKennitt, Kanada müzik endüstrisinin yıllık ödülü olan Juno’yu iki kez kazandı. Ayrıca kendisine 1997’de Billboard’un uluslararası başarı ödülü verildi. Bugüne dek ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Brezilya, Fransa, İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’de altın, platin ve çoklu platin sertifikaları elde etti.

Loreena McKennitt’in son albümü An Ancient Muse’da (Eski Bir İlham Kaynağı)ağırlıklı olarak Osmanlı coğrafyasından sesler duyuluyor. Kâtibim şarkısının müziğini yeniden düzenleyen sanatçı, ‘Kervansaray’ ve ‘İstanbul’un Kapıları’ şarkılarıyla Türk müzikseverlerin özellikle gönlüne hitap ediyor.Bir modern zaman gezgini olan Loreena McKennitt, An Ancient Muse’da bizi 1453’e Fatih Sultan Mehmet dönemine götürüyor. The Gates of İstanbul’u (İstanbul’un Kapıları) dinlerken, sanatın ve dinî toleransın geliştiği şehre, ümitlerini ve ilhamlarını da beraberinde getiren insanları yerleşmeye davet eden bir hoşgörünün ritmiyle karşılaşıyorsunuz ve bu sevgi müziği bizi ‘eve çağırıyor’. McKennitt, Caravanserai’de (Kervansaray) dinleyicisini bir yolculuğa çıkarıyor. Bir devenin veya bir atın üstünde bir hoşgörü coğrafyasını dolaşıyoruz. Onlarca dilin konuşulduğu bir ticaret yolu olmanın ötesinde kültürlerin harman olduğu İpek Yolu’nun duraklarına uğruyoruz onunla birlikte. ‘Üsküdar’a giderken (Katibim)’in esas alındığı ‘Sacred Shabbat’, bizi Sadabat yokuşunda filizlenen yeni aşkların ilhamıyla buluşturuyor.

hastasıyım bu kadının şarkılarının.. huzur veriyolar insana..dinleyin inanın pişman olmazsınız...
burdan bazı şarkıları hakkında azıcık fikir edinebilirsiniz  Wink

http://www.lastfm.com.tr/music/Loreena+McKennitt/+tracks

iskocya
İnsanlarla öyle iyi geçininiz ki düşmanlarınız bile ölümünüze ağlasın..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 402

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam

« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2008, 09:20:37 pm »

Bu kadının adını duyunca direk aklıma "santiago"şarkısı geliyor,çok dinlemiştim o şarkısını,başarılı sevdiğim birisi,huzur verici ve etkileyici sesi var  Şirin

numberbir
Hurricane's Cries
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 189

Fakülte: Eğitim Fakültesi

« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2008, 09:21:02 pm »

Bende hastasıyım hele de Tango to Evora ve Celtic Lullaby müzikleri olağanüstü (: Müthiş bir sese sahip bir bayan Wink Çok güzel paylaşım teşekkürler kurbaa Cheesy Cheesy

aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344

Fakülte: Başka Üniversite

~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~

« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2008, 09:22:39 pm »

hiç dinlemedim... dişlek

müzik kültürümle gurur duyuyorum.... alkış

neyse bir insan herşei bilcek die birşey yokk.. hınk yabancı müzikden hazetmiorum.. tih.

~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
numberbir
Hurricane's Cries
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 189

Fakülte: Eğitim Fakültesi

« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2008, 09:24:06 pm »

Nilüfer'in Caddelerde Rüzgar şarkısının müziği bu sanatçıya ait.Onu kendi de seslendiriyor dinlemenizi öneririm Wink (Tango To Evora)

kurbaa
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2008, 09:25:21 pm »

Bu kadının adını duyunca direk aklıma "santiago"şarkısı geliyor,çok dinlemiştim o şarkısını,başarılı sevdiğim birisi,huzur verici ve etkileyici sesi var  Şirin

en sevdiğim parçalarındandır valla Smiley

Bende hastasıyım hele de Tango to Evora ve Celtic Lullaby müzikleri olağanüstü (: Müthiş bir sese sahip bir bayan Wink Çok güzel paylaşım teşekkürler kurbaa Cheesy Cheesy
zevkliymişsin sen de 1 numara Smiley bişey değil bu arada Smiley

hiç dinlemedim... dişlek

müzik kültürümle gurur duyuyorum.... alkış

neyse bir insan herşei bilcek die birşey yokk.. hınk yabancı müzikden hazetmiorum.. tih.
atlantisim canım benim Smiley dinle bence mutlaka.. bi çok türk sanatçısı loreena'dan almıştır müziklerini..   Wink bi dene bak valla pişman olmıcaksın Cheesy

aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344

Fakülte: Başka Üniversite

~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~

« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2008, 09:27:22 pm »

hımm tamam canım bu ay kota eminim doldu taştı ama bir dahaki ay değerlendircem inşş önerini... Cheesy Şirin

~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
bilgebilge
Takılan Üye

Site puanı: 1

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012

fall of a hero

« Yanıtla #19 : Ekim 04, 2008, 08:55:08 pm »

erkek arkadaşımın vazgeçilmezi:)güzel sesli kadın
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Xbox Mod Chips | Loan | Electricity Suppliers | Credit Reports | Mortgage Calculator
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!