hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 05:53:01 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: teknık resım neden makınaya abartılı gosterılıyor ?  (Okunma Sayısı 1012 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Boeing
B738NG Pilot
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 1

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

If it is not Boeing i am not going

« Yanıtla #20 : Ağustos 02, 2008, 10:37:17 am »

Bence teknik resim bilmeden  en azından bir staj yapmayı deneyin o zaman önemini anlarsınız o 30 günlük sürede..Makine mühendisi bir kişi teknik resim bilmeli ve okuyabilmeli. (Ben de çok ağır diyordum ama aslında uygulaması Teknik Resim dersinden daha ağır ondan emin olun )
Ayrıca programlar konusunda da şunu düşünüyorum.Kesit almayı bilmiyorsan o program sana ne yapsın ? Smiley

Yesilkoy Tower , Tango Charlie Bravo Romeo Kilo , ILS established runway 06 ,with you.

Bravo Romeo Kilo , This is Yesilkoy Tower good evening , wind calm Cleared to land runway 06.Happy landings
fabulous
individuality
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 345

Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

« Yanıtla #21 : Ağustos 02, 2008, 10:39:17 am »

Bence teknik resim bilmeden  en azından bir staj yapmayı deneyin o zaman önemini anlarsınız o 30 günlük sürede..Makine mühendisi bir kişi teknik resim bilmeli ve okuyabilmeli. (Ben de çok ağır diyordum ama aslında uygulaması Teknik Resim dersinden daha ağır ondan emin olun )
Ayrıca programlar konusunda da şunu düşünüyorum.Kesit almayı bilmiyorsan o program sana ne yapsın ? Smiley

+++

bakmakla görmek ayni şeymidir? hayır;

canon bakar, nikon görür.
engineer_kok
Deniz Piyade Asteğmen
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 32

Mezuniyet Yılı: 2008

Senin O gözlerin varya ....

« Yanıtla #22 : Ağustos 02, 2008, 06:26:07 pm »

Bir makine mühendisi teknik resim, termodinamik, statik, dnamik bilecek yoksa makine müh olamaz....

Boeing
B738NG Pilot
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 1

Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009

If it is not Boeing i am not going

« Yanıtla #23 : Ağustos 03, 2008, 12:06:38 am »

Bir makine mühendisi teknik resim, termodinamik, statik, dnamik bilecek yoksa makine müh olamaz....

+ akışkanlar mekaniği ve makine elemanları temellerini de eklemek istiyorum ama dedikleriniz temel dersler tabiki katılıyorum

Yesilkoy Tower , Tango Charlie Bravo Romeo Kilo , ILS established runway 06 ,with you.

Bravo Romeo Kilo , This is Yesilkoy Tower good evening , wind calm Cleared to land runway 06.Happy landings
engineer_kok
Deniz Piyade Asteğmen
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 32

Mezuniyet Yılı: 2008

Senin O gözlerin varya ....

« Yanıtla #24 : Ağustos 03, 2008, 10:29:07 pm »

+ akışkanlar mekaniği ve makine elemanları temellerini de eklemek istiyorum ama dedikleriniz temel dersler tabiki katılıyorum

doğru
belli başlı bir kaç ders varki kendisini direk belli ediyor...
akışkanlar mekaniğini ama Tahsin ENGİN hocadan almak şartıyla...
ben alamadım benden sonrakilere nasip olur inşallah.

fabulous
individuality
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 345

Mezuniyet Yılı: 2007

« Yanıtla #25 : Ağustos 04, 2008, 10:19:44 am »

bende zamandında termo 1 den kalmıştım ama sonra konuyu öğrenmek için çalışınca yeri geliyor dünyayı tanıyorsun ne demek olduğunu anlıyorsun gayet zevkli ve yararlı bir ders.
ilerisi içinde çok işe yarıyor.
inş 2. dönem ileri termo yu da alacağım mustafa hoca saolsun bitirme hocamdı zaten çok şey ögrendim ondan.

bakmakla görmek ayni şeymidir? hayır;

canon bakar, nikon görür.
oemre
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

« Yanıtla #26 : Ağustos 16, 2008, 12:48:09 am »

endüstri mühendisliğinde de teknik resim elle çizim olarak yapılıyor.İlk senemde resimin r sinden anlamayan biri olarak beni oldukça zorlamıştı.Makina mühendisliğinde teknik resim bence çok önemli olmalı diğer mühendisliklere göre...Tabii ki elle çizim yapmanın günümüzde pek de bir anlamı kaldı.Artık bütün dökümanlar,kayıtlar bilgisayar ortamı üzerinden gerçekleşiyor.Aslında okulda AutoCad programı ile teknik resim dersinin işlenmesi gerekir.Bazı hocalar AutoCad le işlerken bazıları da elle çizim yaptırmayı tercih ediyor, belki bir bildikleri vardır...
yavuz
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ekim 20, 2008, 12:50:36 pm »

teknik resimide bilmeyeceksinde neyi bileceksin. bitirince makine mühendisi olacaksınız. sonra teknikerler dalga geçerler haberiniz ola.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Loans | Child Trust Funds | Mortgages | Problem Mortgage | Mortgage
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!