hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 07:21:00 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: metalürji mühendisliği tanıtımı  (Okunma Sayısı 884 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eko
EKO
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 267

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

gülücük koymaya üşenen insan idare edin

« : Ağustos 03, 2007, 10:42:42 am »

İşin Doğası

Bileşiminde metal bulunan maden filizlerinden metal ve alaşımların elde edilmesi ve bunların belli işlemlerden geçirilerek endüstrinin istediği hammadde haline getirilmesi, plastik, seramik gibi metal olmayan maddelerin elde edilmesi ve işlenmesi ile ilgili çalışır.
Maden cevherlerini çeşitli yöntemlerle temizler.
Konsantre olmuş cevherin saflaştırılması işlemlerine gözcülük eder.
Metal karışımlardan çeşitli alaşımlar elde edilmesi işlemini yürütür.
Cevherin yarı mamul ürün haline getirilmesini sağlar.
Sıvı cevherin, istenilen şekilde ve biçimde kalıplara dökülmesini ve mekanik yöntemlerle şekillendirilmesini sağlar.
Alaşımların iletkenliğini, sertliğini ve dayanıklılığını ölçen deneyler yapar.
Metallerde yumuşaklık, hafiflik ve sağlamlık gibi istenilen özellikleri elde etmek için haddeleme ve tavlama işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlar.
Kariyer Olanakları

Yüksek lisans ve doktora yapabilirler. Metalürji Mühendisliğinde yüksek lisans yapabilecekleri gibi diğer mühendislik dallarında özellikle Malzeme Mühendisliği veya İşletmecilik alanlarını da seçebilirler.
İşyerlerinde yönetici kadrolarda görev yapabilirler.
İstihdam

Metalürji Mühendisleri kamu veya özel sektöre ait demir, çelik, alüminyum ve döküm fabrikalarında, metal dış malzeme üreten işletmelerde, araştırma-geliştirme alanlarında, laboratuvarlarda, standartlar, tasarımlar vb. konularla ilgili olarak bürolarda, bakır ve ferro alaşım üretim sektörlerinde, özel dökümhanelerde, haddehanelerde, ısıl işlem ve metal işleme fabrikalarında, kimya, petrokimya, petrol, maden sektöründe, seramik ve cam sektöründe, askeri amaçlı endüstrilerde, hammadde alımı ve mühendislik firmalarında, ürünlerin pazarlanması alanlarında çalışabilirler.
Gereken Kişilik Özellikleri

Metalürji Mühendisi olmak isteyenlerin kimya, fizik, matematik ve yerbilimlerine ilgili, sayısal düşünme yeteneğine sahip, şekil uzay ilişkilerini görebilen, tasarım ve plan yapabilen, bu tasarımları uygulayabilen, işbirliği halinde çalışabilen, araştırmacı, yaratıcı ve uzun süre ayakta durabilecek kadar bendence sağlam kimseler olmaları gerekir.
Benzer Meslekler

Kimya Mühendisliği, Fizik Mühendisliği
Eğitim

Mesleğin temel eğitim süresi 4 yıldır.
Okutulan dersler ; bütün mühendislik dallarında olduğu gibi fizik, kimya ve matematik gibi temel bilimlere ilişkin dersler okutulur. Diğer yıllarda demir-çelik ve demirden metal üretimi, toz metalürjisi malzeme muayeneleri, ışıl işlemler, alaşımlar gibi dersler kuramsal ve uygulamalı olarak verilir

şimdi öle uzakki geldiğim yollar yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz
Alien Life Form
Metalci Değil METAL MÜZİK DİNLEYİCİSİ
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 338

Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004

O 1 İlham Kaynağı,O 1 İdol,O Sevilen Yaratık,O ALF

« Yanıtla #1 : Ağustos 03, 2007, 11:16:16 am »

Genellikle kimya ağırlıklı olan bölümümüzde kimya bölümü hocalarını çok iyi tanıma fırsatı buluyorsunuz.4 sene boyunca çeşitli bıranşlarda kimya hocaları derslerinize gelmektedir. Ancak kimya bölümü ile kıyaslamayın çünkü bizim temelimiz kimya olabilir ama birçok dersimizde farklıdır.İçeriklerde genelde kimya bölümü ile aynı olmasına karşın farklılıklarda içermektedir.

8  7  6  5  4 ...

RaistlinMajere
Raşitsel Üye
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 272

Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

...

« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2008, 03:45:14 pm »

Zor bölüm yav Smiley Smiley Smiley

Cool Cool
Teşekkür ederiz eko..

I was afraid...
Love is a four letter word and never spoken here...
darkdream
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 1

« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2008, 04:27:41 am »

Ben son sınıf olarak kimya ağrlıklı olduğnu düşünmüyorum. Bu genelde yanılgı ve yanlış yönlendirmeden ibaret. Kimyayla alakası var ama kesinlikle "ağırlıklı" değil.

Malzeme bilimi temelde fiziği konu alır, katı hal fiziğinden beslenen bir bilim dalıdır. fiziksel metalurji, malzeme analiz teknikleri keza atom yapısıyla ilgili konulardır. Bence şöyle bir tanım yapılabilir, ağırlıklı katı-hal fiziği temeline oturmuş kimya desteği gören ve mühendislik formasyonuyla bunları birleştiren bir bölümdür.

Şimdiye kadar kimya adına az biraz birşeyleri üretim lab.ları, ekstraktif metalurji bide eşşek gibi ezber içeren demir-dışı metal üretiminde vardı. Onlarda kimyadan çok kimyadan türetilmiş teknolojik derslerdi. Çok iyi hatırlıyorum zamanında basit bir log-asit denklemini 2 araştırma görevlisi yanıtlayamamıştı, madem süper kimya biliyoruz, niye cevaplayamadılar, hemde bu insanlar bilimsel çalışmayı seçmişken?
Hangi metalurji mühendisi düzgün analitik kimya veya organik kimya bilir? Ya da kimya mühendisliğinin alanına giren kütle geçişi, ısı geçişi gibi konuları?
Hangimiz hakkıyla fizikokimya öğrendik?

Yani dökümdü, demir-çelik üretimiydi demir-dışıydı bilmemneydi geniş çapta üretime yakın teknolojik konular. Kuralları kimya belirlemiş ama biz o kuralların çıkarılışını değil teknolojisini öğreniyoruz. Bunları öğrenip kimya biliyorum denilemez.
Makinacılar da farklı derslerde, çok geniş görmeseler de benzer konuları görüyorlar, eğer biz kimya ağrlıklıysak onlar da kimya ağırlıklı denebilir sanırım.
« Son Düzenleme: Şubat 20, 2008, 04:35:08 am Gönderen: darkdream » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Homeowner Loans | Loans | Fast Loans | Free phpBB forum | Personal Loans
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!