hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 04:57:20 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: gıda mühendisliği tanıtımı  (Okunma Sayısı 732 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eko
EKO
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 267

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

gülücük koymaya üşenen insan idare edin

« : Ağustos 03, 2007, 10:38:55 am »

İşin Doğası

Gıda hammaddelerinin besin değerlerini kaybetmeden, standartlara uygun olarak verimli bir şekilde işlenmesini, korunmasını ve depolanmasını planlar, uygulamasını yürütür ve atıklarından yeni besin oluşturulması, hammaddelerden çok yönlü yararlanılması ve böylece sağlıklı gıda çeşitlerinin artırılması konusunda yeni sistemler geliştirir.
Üretim sırasında çıkabilecek sorunları giderir, işlemlerin aksamadan devamını sağlar.
En az maliyetle en iyi ürünün üretilmesi konusunda çalışmalar yapar.
Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarda denetler, karşılaşılan sorunların giderilmesiyle uğraşır, kalite kontrolünü yapar, işletme bünyesindeki ünitelerde ara aşamalarda işlenmiş madde kontrollerini yapar, tüketime sunulmuş gıdaların denetimi ile ilgilenir.
Gıda Mühendisi şu dallara ayrılır:
Gıda Bilimi alanında;
Gıdaların kimyası, biyokimya, enzim bilimi, gıda mikrobiyolojisi, kalite kontrolü vb. konularla ilgilenilir.
Gıda Teknolojisi alanında ise;
Gıda mühendisliği temel işlemleri, tüm bitkisel ve hayvansal gıdaların işlenmesi ve biyoteknoloji konuları ile ilgilenilir.
Kariyer Olanakları

Gıda Mühendisleri "Gıda Bilimleri ve Gıda Teknolojisi" alanlarında yüksek lisans ve doktora yapabilirler.
İstihdam

Kamu sektöründe Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve belediyelerde çalışabilirler.
Özel sektörde gıdayla ilgili işletmelerde, proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak görev alabilirler. Gıda Mühendisleri özel (et, süt, vb) konularda uzmanlaşmış gıda teknologlarından farklı olarak bu unvanlarla kendi mühendislik alanlarının tamamını kapsayan konularda çalışabilirler.
Gereken Kişilik Özellikleri

Gıda mühendisi olmak isteyenlerin fizik, biyoloji, matematik, özellikle kimya ve ekonomi ile ilgili, okumayı seven, inceleme ve araştırma yapmaya meraklı, insanlarla iyi ilişkiler kurabilen, yenilikleri izleyebilen, uzun süre çalışabilecek, dikkatini bir konuda yoğunlaştırabilen, sabırlı kimseler olmaları beklenir.
Benzer Meslekler

Kimya Mühendisi, Ziraat Mühendisi
Eğitim

Mesleğin temel eğitim süresi 4 yıldır.
Okutulan dersler ; matematik, fizik, kimya, gıda mühendisliğine giriş, teknik resim, bilgisayar ve programlamaya giriş, madde ve enerji dengesi, gıda mühendisliğinin temel işlemleri, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, gıda işleme, gıda mühendisliği matematiği, gıda işleme laboratuvarı, kimya mühendisliği ekonomisi, uygulamalı kinetik ve gıda mühendisliği, fabrika tasarımı gibi dersler okutulur. Besin işletmelerinde staj yaptırılır.

şimdi öle uzakki geldiğim yollar yanlış bir öyküdeyim beni yeniden yaz
LiLyum
Görünen Adım Derken??? :D
Bakınan Üye
**

Site puanı: 18

Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: Devam

Simit + Labne peynir + Çay gibi bir KişiLik :D

« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2008, 10:09:48 am »

teşekkür ederim. ama bu biraz yüzeysel olmuş Smiley

gıda hayattır:P

Ancak YARADAN Dener Kulunu,,,
İnsan İnsanı Denerse KALP Hüküm Giyer!..
huriye
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2008, 12:58:56 pm »

HİÇ Mİ GIDA MÜHENDİSİ YOK YA BURDA YALNIZ MI KALDIM YANİ:(((
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Loans | Debt Help | Encyclopaedia | Bad Credit Credit Cards | Power Rangers
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!