hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 04:51:11 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Çevre Mühendisliği Öğrencileri..  (Okunma Sayısı 6206 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
akhn
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Fakülte: Mühendislik Fakültesi

« Yanıtla #110 : Aralık 26, 2007, 06:37:15 pm »

aynen.. çmg .. kaldım.. Embarrassed fizik nazlı biraz ama..
doç.dr...
Bakınan Üye
**

Site puanı: 4

Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2012

« Yanıtla #111 : Mayıs 21, 2008, 03:29:58 pm »

slm arkadaslar  bır sey merak ediyorum.çevre mühendisliğinde 3 ve üstü ortalama yaptığında hangi bölümlere çap yapabiliniyor.bılgılendırırsenız sewınırm....

Her gün ayrı bir dert,
Her gün bir ızdırap,
Kurtar beni bu çileden,
Sevgili yarab..
UnS
Site Admin

Site puanı: 503

Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2011

Kalpten düştü yaşama sevincim inan...

« Yanıtla #112 : Mayıs 21, 2008, 03:34:28 pm »

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
ÇİFT ANADAL PROGRAMI (ÇAP) UYGULAMA YÖNERGESİ

Tanımlar :

Madde-1 : Birinci anadal programı ÖSYS ile girdiği bölümdür. İkinci anadal programı, Çift anadal programı çerçevesinde izlediği bölümdür.

Çift Anadal Programı Açılması :

Madde-2 :

a) Çift anadal programları ilgili bölümün önerisi üzerine Fakülte Kurulunun kararı ve Üniversite Senatosunun onayı ile açılır ve ilgili bölümlerin işbirliği ile yürütülür.

b) Bölümlerin , çift anadal ikinci lisans programına kabul edeceği yıllık  öğrenci sayısı ,

o programın o yılki  birinci dönem asli öğrenci sayısının % 10 unu geçemez, bu sayı ikiden az olamaz. Bu kontenjanlar Rektörlükçe ilan edilir.

c) Çift anadal hakkından yararlanabilmek için, ilk iki ya da dört yarıyıldaki derslerin tümünün  başarılmış ve ağırlıklı genel not ortalamasının en az (3.00) olması gerekir.

d) Birinci anadal programında yer alan kredili derslerin ikinci anadal programı ile % 25 oranında benzerlik arz etmesi gerekir.

d) Çift anadal programı aynı Yükseköğretim Kurumunda yürütülen programlar arasında açılabilir.

Başvuru ve Kayıt :

Madde-3 : Bu haktan yararlanmak isteyen öğrencilerin, üçüncü ya da beşinci yarıyılın başlangıç tarihinden dört hafta önce, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurması ve başvuru dilekçesinin bir suretini ilgili Bölüm Başkanlığına vermesi gerekir. İsteyen öğrenciler iki farklı  bölüm için başvurabilirler. Başvurular ilgili Bölüm Başkanlığı tarafından yarıyılın başlangıcından önceki iki hafta içinde değerlendirilir ve sonuçlar Fakülte Yönetim Kurulunda görüşüldükten sonra ilan edilir. Kabul edilen öğrenciler normal kayıt süresi içinde her iki bölüme birden kayıtlarını yaptırır. İkinci anadal öğrenimi için öğrenciden katkı payı alınmaz.
Ancak Çift Anadal (ÇAP) yapan öğrenciler birinci Lisans programından mezun olmaları durumunda ikinci lisans programında devam edenler, devam ettikleri bölüme ait katkı payını birinci lisans programında geçirdikleri toplam yarıyıl sayısı da göz önüne alınarak ödemeye devam ederler.

Çift Anadal Öğretiminin Uygulanması :

Madde-4 :

a)  Öğrencinin ikinci anadal  programındaki sorumluluğu kredili sistemde en az 36 krediden, kredisiz sistemlerde ise eşdeğer sayıda dersten oluşur. Alacağı dersler, ilgili bölüm intibak komisyonu tarafından hazırlanır , ilgili bölümün önerisi üzerine Fakülte Yönetim Kurulunun onayı ile kesinleşir. Öğrenci birinci ve ikinci anadal programlarında benzer ad ve içerikte ancak farklı kredide olan derslerden kredisi fazla olan dersi alır. Diğer bölümdeki aynı adlı dersten muaf sayılır.

b) Çift anadal programına kayıtlı öğrencilere birinci anadal öğrenim belgesi verilir. Ancak bu öğrenim belgesi üzerinde izlediği ikinci anadal belirtilir.

c) Öğrenci ikinci anadal programını kendi isteği ile dilediği anda bırakabilir. Birinci anadal programı ağırlıklı genel not ortalaması (2.00)' ın altına düşen öğrencinin ikinci anadal öğrenimi, ilgili Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile sona erer.

d) Çift anadal öğretiminde hem birinci hem de ikinci anadal la ilgili bitirme çalışması ile değişik türdeki staj çalışmalarının yapılması zorunludur.

Çift Anadal Öğretiminde Mezuniyet :

Madde-5 :

a) Çift anadal öğreniminde birinci anadaldan mezun olmadan yalnızca ikinci anadaldan mezun olunamaz. Birinci anadal programından mezun olan öğrenciye ikinci anadal programını tamamlaması için iki yarıyıl süre verilir. Bu süre çift anadal ikinci lisans programının bulunduğu Fakülte Yönetim Kurulunun gerekçeli kararı ile uzatılabilir.Öğrenciler bu süre içinde ikinci anadal programına nakil yapmış gibi kayıt yaptırırlar. Çift anadal öğretiminde birinci ve ikinci anadal öğrenimi, 2547 Sayılı Kanunun öngördüğü azami süreyi aşamaz.

b) Çift anadal öğrenimini başarıyla tamamlayan öğrenciye, her iki bölümden de mezun olduğunu gösteren iki diploma verilir. Birinci anadal lisans programından mezuniyet hakkını elde eden öğrenci çift anadal ikinci lisans programını bitiremese bile anadal lisans programına ait diplomasını alabilir.

c)  Aynı anda birden fazla çift anadal ikinci lisans programına kayıt yapılamaz.

d) Çift anadal ikinci lisans programındaki öğrenci anadal lisans programında “Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine uygun koşulları sağlamadan çift anadal ikinci lisans programına yatay geçiş yapamaz.

e) Bu Yönergede belirtilmeyen hususlarda Sakarya Üniversitesi Lisans Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Yani aynı fakulteden bir bölümle yapabilirsin ..
« Son Düzenleme: Mayıs 21, 2008, 03:36:12 pm Gönderen: UnS » Logged

Umutlar kalıyor ben gidiyorum

biz biR aiLeyiz
doç.dr...
Bakınan Üye
**

« Yanıtla #113 : Mayıs 21, 2008, 08:57:01 pm »

tesekkurle R.....

Her gün ayrı bir dert,
Her gün bir ızdırap,
Kurtar beni bu çileden,
Sevgili yarab..
faderose
faderose
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #114 : Mayıs 23, 2008, 02:03:16 pm »

merhaba sınav sonucuna nasıl itiraz edebilirim??? Bölüm başkanlığına email yoluyla deniliyor ama hangi adrese email atacağımı bilmiyorum  Huh? bilgilendirirseniz çok sevinirim...
Aikanáro Telperiën
Şiddete Meyyalim Vallahi Dertten.. :)
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 84

Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010

Ben Bir Deli..Ben Bir Gözü Karayım...!

« Yanıtla #115 : Temmuz 14, 2008, 01:56:59 am »

ya yunus bi parazit yapma huleyn ne güzel konusuoz burda sen çap map diyon moralimi bozuyon   böhühühühhüh Cry Grin Grin

Senden Başka AŞK Bilmedim..
Düşmanım, Sırdaşım Şahit;
Hep Ağladım, Hiç Gülmedim;
Döktüğüm Göz Yaşım Şahit;
Efkarlanma Garip Gönlüm;
Kul Bilmezse ALLAH Şahit...
T Ü R K İ Y E...
yasamcc
Tanrı Misafiri
*

Giriş Yılı: 2006

« Yanıtla #116 : Temmuz 26, 2008, 01:33:19 pm »

biz çmg den geçemiyoz millet çap diyo
ya bu füsun hocanın kimya final soruları olan varmı arkadaşlar...
bass_gitaristm
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #117 : Temmuz 26, 2008, 03:51:26 pm »

slm arkadaşlar..bn bu sene kazandım işallah bi aya kadar sivsatayım umarım tanışma fırsatımız olur sabırsızlıkla gelceim güünü bekliorum...
doç.dr...
Bakınan Üye
**

« Yanıtla #118 : Ağustos 13, 2008, 02:45:42 pm »

merhaba arkadaslar ben ıntıbak cevre muh . okuyacagım...herkese basarılar sımdıdden...

Her gün ayrı bir dert,
Her gün bir ızdırap,
Kurtar beni bu çileden,
Sevgili yarab..
korrsan
Berker
Tanrı Misafiri
*

Mezuniyet Yılı: 2013

neyse...

« Yanıtla #119 : Ağustos 29, 2008, 02:27:29 am »

yakında bende geliyorum arkadaşlar şimdiden yeni ders yılımız kutlu mutlu hayırlı vs.. olsun

Şimdi buraya karizmatik birşeyler yazdığımı düşünün...
Sayfa: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Books | Servidores dedicados | Magic the Gathering | Credit Cards UK | Mortgages
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!