aylinizm
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 310
Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2007
Mєℓαñкøℓíк
|
 |
« : Ağustos 07, 2007, 04:46:35 pm » |
|
MYO'lulara lisans imkanı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi'' açma kararı aldı. Buna göre, Meslek Lisesi çıkışlılar, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı, önlisans düzeyinde eğitim yapan Meslek Yüksek Okulu (MYO) çıkışlılar da lisans tamamlama fırsatı elde edebilecek.
Temmuz ayında yapılan YÖK Genel Kurulu'nda, ''Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri''nin açılmasına karar verildi. Karara göre, Afyon Kocatepe, Batman, Cumhuriyet, Dumlupınar, Düzce, Fırat, Karabük, Karadeniz Teknik, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Pamukkale, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel Üniversiteleri ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesinde bulunan Teknik Eğitim Fakülteleri, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesine dönüştürülecek.
Çankırı Karatekin, Ege, Gaziantep ve Uludağ Üniversiteleri bünyesinde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri kurulacak. Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversiteleri bünyesinde yer alan Teknik Eğitim Fakülteleri, meslek liselerinin öğretmen ihtiyacını karşılamak üzere eğitimine devam edecek ve bu iki üniversitede, Teknik Eğitim Fakültelerinin yanında, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri açılacak. Böylece, 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verildi.
Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007'de yayımlanan ''Türkiye'nin Yükseköğretim Stratejisi'' raporunda açıklanan çalışmanın, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğindeki 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara da 2 2 ( lisans tamamlama) fırsatı getireceği öğrenildi. AA
kaynak :mynet
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2007, 04:48:35 pm Gönderen: aylinizm »
|
|
|
|
|
norris
Hayat Biriktiriyo..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 428
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2008
Rakı şişesinde balık olsam...
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 07, 2007, 04:50:22 pm » |
|
şimdi biz buraya sınavlamı girecez yoksa sınavsız mı.. ama dgs die bişey olduğuna göre buda sınaladır.. neyse bi karar çıksında hayırlısıylan teşekkürler aylin 
|
|
|
|
|
|
Dört duvar arası kapanmazki sendeki özgür ruh. Ölünce parçalanmazki bendeki özgür ruh. Sevişe sevişe azalmazki tendeki özgür ruh. Kopyalayarak çoğalmazki gendeki özgür ruh...
|
|
|
ada_quit
AMYO'nun veliahtı
Harbi GencSau lu

Site puanı: 20
Mezuniyet Yılı: 2007
YoLCuLuĞuN TaDı !!!
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2007, 04:55:01 pm » |
|
nan tamda daha yeni mezun olmuştum DGS den bişey çıkmaz diye de seviniyodum  neyse yaa bi denerim artık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
neslişş
neslişş
Katılan Üye

Site puanı: 7
Fakülte: Başka Üniversite
Mezuniyet Yılı: Devam
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2007, 06:23:42 pm » |
|
bu nasıl oluyo bilen varsa söylesin ya internette sadece myo 4 yıllık oluyo diyor ama nasıl oluyoo,hangi bölümler olabiliyo bi şey yazmıyor???
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orcun
İstanbul Aşığı
Harbi GencSau lu

Site puanı: 24
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: Devam
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2007, 10:42:33 pm » |
|
Herhalde myo'da bitirilen bölümün devamını okuyabileceksin. DGS'nin hafifletilmişi şeklinde bir sınav yaparlar büyük ihtimal...
|
|
|
|
|
|
 Koyamadım kimseyi yerine sen gibi, Sevemedim kimseyi içimdeki sen gibi...
|
|
|
|
angel faced devil
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2007, 10:57:44 pm » |
|
valla kararı hala anlamış değilim ya adam akıllı açıklama yapılmadı ya bi belli olsa kesin ne olduğu
biz de ona gore hareket etsek te ne zmn olcak acaba bu olayy??
|
|
|
|
|
|
zorla tutamam..GİDENE YOL YAKIŞIR!!!!
|
|
|
ahmet09
Tanrı Misafiri
Site puanı: 1
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2007, 08:54:42 pm » |
|
arkadaşlar bende myo dan bu sene mezun oldum sadece stajım var onuda verecem ama bu kanun dikkatli incelendiğinde bize yani myo lu çıkışlılara bir faydası yok daha öncede dgs ile geçiş yapıyorduk yine dgs ile geçiş yapıyoruz değişen tekşey bundan sonra myo artık uygulamalı teknik eğitim fakülesi oluyor yani bizim için herşey aynı tas aynı hamam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pent4gr4m
Katılan Üye

Site puanı: 6
Fakülte: Sakarya MYO
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2009
ﻮเשє ๓є ร๏๓єtђเภﻮ t๏ кเll tђє קคเภ
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2007, 06:08:46 pm » |
|
Hazırlığı 2 yıldan beri devam eden ve gerekçesi, YÖK tarafından Şubat 2007’de yayımlanan “Türkiye’nin Yükseköğretim Stratejisi” raporunda açıklanan çalışma, meslek lisesi çıkışlılara, alanlarının devamı niteliğinde 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı vereceği gibi, önlisans düzeyinde eğitim yapan MYO çıkışlılara, DİKEY GEÇİŞ SINAVI yoluyla, 2+2 (lisans tamamlama) fırsatı da getirmektedir.
Raporun aslı budur arkadaşlar yani MYO çıkışlılar yine DGS ile girebiliyor ancak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bekir54
Tanrı Misafiri
Site puanı: 1