hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Ağustos 30, 2008, 11:48:30 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Ağustos

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Meslek Yüksek Okulları Mitingi  (Okunma Sayısı 256 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pyustun
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2004

« : Mart 21, 2008, 01:19:03 pm »

MYO MEZUNU VE ÖĞRENCİ KARDEŞİM!                                                       

Tekder Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve TBMM'ne verilen kanun teklifine göre;

ASKERLİK: 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olanlar; kara, deniz ve hava kuvvetleri ile jandarma genel komutanlığında er ve erbaş olarak askerliklerini 9 ay süreyle yapacak. Bu sürenin, barışta, önce 7.5 aya, sonra 6 aya indirilmesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlar Kurulunca karar verilecek. 

YETKİ: Tekniker ve yüksek tekniker unvanı alanlar, meslek yüksek okullarının iktisadi bölümlerinden meslek elemanı olarak mezun olanlar ve denk eğitimi görmüş olanlar; diğer meslek gruplarının yetki ve sorumluluklarına sahip bulunacaklar.

KADRO: Kamu ve özel sektörde ustabaşı, amir, formen, sorumlu şef statüsünde çalışabilmek için, üniversite ve meslek yüksek okulu diplomasını ibra etmek zorunlu olacak.

SSK İNDİRİMİ: İşverenlere, çalıştırdıkları meslek yüksek okulu mezunlarının yüzde 50'sini geçmemek üzere, sigorta prim muafiyeti tanınacak.

SİGORTA: Meslek yüksek okullarının daha cazip hale getirilmesi amacıyla, ara kalifiye insan gücü yetiştiren bu okullarda okuyan öğrenciler de sigortalı olabilecek.

ÖSS: Meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş kalkacak.

Tüm bu haklarımıza kavuşmamız için hep birlikte bu mücadelede sen de yanımızda ol!

Gelişmeleri günü gününe takip etmek için;

www.myoteknikerler. com forumuna'a üye ol.

BİLGİLEN VE BİLGİLENDİR.!!!

LÜTFEN OKULUNUZDA Kİ ÖĞRENCİLERİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİN.30 MART 2008 SAAT 13:00 DE İSTANBUL-KADIKÖY MEYDANINDA BİR MİTİNG DÜZENLENİYOR. BU YAZIYI OKULUNUZA DUYURU OLARAK ASMANIZ YETERLİ OLACAKTIR.OKUYAN VE MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİNİZİN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR.

Soru ve görüşleriniz için: pyustun@hotmail.com YUNUS ÜSTÜN

serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 269

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak,ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #1 : Mart 21, 2008, 03:24:06 pm »

arkadaşım teşekkür ediyorum öncelikle,bu miting herhangi bir siyasi  gruba ait degildir.ama duyurmaya çalışırız..sagolasın

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!