hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 03:33:48 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kısmet Kapalı Olur Mu?  (Okunma Sayısı 261 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
..AsLı..
Harbi GencSau lu

Site puanı: 121

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004

''muhattabın taş ise sen kesek ol ''

« : Ağustos 19, 2008, 04:47:15 pm »

Kendini içine attığı bunalımdan kurtarması zorca görünüyordu. Titrek sesle derdini anlattı:
- Kızımın kısmeti kapalıymış. Bir türlü beklediğim nasip çıkmıyor. Bazan çıktı gibi oluyor, yine kapanıyor, iş hemen bozuluyor.

Söze karışıyorum.

- Nereden biliyorsun kızının kısmetinin kapalı olduğunu?

- Falan yerdeki bakıcıya götürdüm, durumu anlattım. O da baktı kısmetinin kapalı olduğunu söyledi!

- Bu kadar mı? Bakıcı başka şeyler de söylemesi lâzım. Onu söylemedi mi?

- Nereden biliyorsunuz başka şeyler de söylemesi gerektiğini?

- Bunu bilmeye keramet gerekmez de ondan. Sana kısmeti kapalı diye önce bir ümitsizlik verecek. Sonra da ilave edecek: Gerçi görünürde imkân yok gibi ama ben şunu, şunu yaparsam kısmetini açabilirim! Ancak şu kadar masraf gerekir. Bu parayı verirseniz işiniz olur, kızınızın kısmetini açabilirim!

Zaten kısmet kapatmanın hedefi de budur. Muhatabım biraz durakladı, sonra derinden bir nefes alarak ekledi:

- Aynen söylediğiniz gibi oldu. Demek bu büyü işini siz de biliyorsunuz?

- Hayır. Ben böyle bir şey bilmiyorum. Bildiğim sadece kısmeti kapayanların açmak için gösterecekleri çare! Bunu bilmek için büyücü olmaya gerek yoktur.

Muhatabım burada dikleşir gibi sesini yükseltti:

- Yani siz kısmet kapalılığına inanmıyor musunuz?

- Hayır. Ben kısmet açıklığına inanıyorum. Ancak, bunu zamanı gelince anlarsınız. Zamanı gelmeden kısmetin açıklığını anlamanız da mümkün olmaz.

- Ne demek?

- Arzedeyim. Erzurum'un büyük velisi İbrahim Fakirullah Hazretleri talebesinin eline bir testi verip çeşmeye gönderir. Ne var ki kuşluk vakti çeşmeye giden öğrenci ancak ikindi üzeri medreseye döner. Buna şiddetle kızan diğer öğrenciler çocuğun üzerine yürüyünce Fakirullah Hazretleri müdahale eder.

- Çocuklar der, arkadaşınıza haksızlık etmeyin. Onun bir suçu yok?

- Nasıl suçu yok hocam? Kuşluk vakti gönderdiniz, oyuna dalıp ancak ikindi üzeri suyumuzu getirdi. Suçsuz olur mu?

Şöyle izah eder büyük veli:

- Çocuklar, sizin içeceğiniz su henüz çeşmeye gelmemişti. Uzaklarda, hem de kilometrelerce uzaklardaydı. Ancak ikindi üzeri kurnaya geldi. Arkadaşınız da işte o anda testiyi uzatıp suyu doldurdu. Daha açığı, gelmeyen kısmetinizi getiremezdi. Anladınız mı şimdi gecikmenin sebebini?..

İşte benim de okuyucuma arzedeceğim kısmet olayı bundan ibarettir. Henüz gelmeyen kısmeti getirmeye kimsenin gücü yetmez. Ama gelmekte olanı da kimse geri çeviremez.

Öyle ise acele etmemeli, ümit kesmemeli, kaderin yazdığı kısmetin kimse tarafından engellenemeyeceği bilinerek ümitle beklenmelidir. Benim bildiğim bundan ibarettir. Yoksa ben büyücü filân değilim elbette.

Bu arada küçük bir notumu arzetmeme izin vermenizi de rica edeyim.

Bu bekleme sırasında kendi kendimizi birtakım maharet ve vasıflarla kıymetlendirmeli, aranan bir kıymet haline gelmeliyiz. Bu husus dikkatten uzak tutulmamalıdır.

AHMAED ŞAHİN

İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı
Belli ki yakınımız yoktur Allah'tan gayrı...[b/]
aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~

« Yanıtla #1 : Ağustos 19, 2008, 04:51:46 pm »

Öyle ise acele etmemeli, ümit kesmemeli, kaderin yazdığı kısmetin kimse tarafından engellenemeyeceği bilinerek ümitle beklenmelidir. Benim bildiğim bundan ibarettir. Yoksa ben büyücü filân değilim elbette.

Bu arada küçük bir notumu arzetmeme izin vermenizi de rica edeyim.

Bu bekleme sırasında kendi kendimizi birtakım maharet ve vasıflarla kıymetlendirmeli, aranan bir kıymet haline gelmeliyiz. Bu husus dikkatten uzak tutulmamalıdır

ewt bu kısım anlatılmak isteneni gayet güsel anlatmış sanırımmmm... teşekkürler... +1 olsun hadi... Şirin

kısmetimi bekliyorum bende.. Cheesy yanlış olmasın; hani iş güç falan.. dişlek

~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 451

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2008, 04:54:20 pm »

ALLAH bilir,isterse kapatıyor,isterse açıyor,ben bunu bilirim tih.

^^^^ Muhabbet Fedaisi ^^^^
Okyanus_87
merve
Harbi GencSau lu

Site puanı: 28

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011

« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2008, 04:59:17 pm »

Çok doğru ,güzel konu tşkler.

Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Ârif onu seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Sen hakk a tevekkül kıl
Tefviz et ve rahat bul
Sabreyle ve razı ol
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler
...
(Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz)
loUdNeSS
Do you know the relation between your two eyes? They blink together, they move together, they cry together, They see things together and they sleep together. Even though they never see each other.... Friendship should be just like that!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 226

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2014

« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2008, 08:43:32 pm »

Kısmette bu yazıyı okuyup  beğenmekte varmış Smiley Teşekkürler

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Loans | Loans | Apartment Budapest | Budapest hotels | Loans
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!