Tuğçe Baran da kimmiş

Ben bugüne gelene kadar mesleğini severek yapan öğretmenlerle büyüdüm.Yok muydu aralarında sevmeyen,bilmeden bilmediğini öğretmeye kalkan?Vardı elbet.Bütün sınıfın ortasında kendini bilmez bir Türkçe Öğretmeni tarafından hakarete uğradım.Üstelik 13 yaşımda.Onunla meslektaş oldum şimdi.Kim iddia edebilr onun gibi olduğumu?Sadece onlar yüzünden bütün öğretmenlerimi,bütün öğretmenleri ve bu mesleği nasıl karalayabilirim?Bu kız ya da kadın her kimse artık tanımıyorum;üniversitedeki hocalarından her şeyi öğrenmiş olduğunu söylüyor.Onun üniversite hocaları da önce o sıralardan geçmedi mi?Ya da kendisi?Üniversiteye nasıl girmiş?Okumayı da konuşmayı da orda mı öğretmişler ona?Madem üniversite hocalarına o kadar güveniyor,eğitim fakültesi öğrencilerini uzaydan mı gelip eğitmişler!
Önce kendi mesleğini,o mesleği yapanları ve kendisini eleştirsin o.Mükemmelse geçip öğretmenlerine diklensin.Psikoloji
de buna savunma mekanizmasını kullanmak derler.Yansıtma yapıyor belli.Kendi durumunda gördüğü birçok eksikliğin sebebini,sorumlusunu arıyor.