pshashe_54
adigepşaşe&adigechale
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 137
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2011
|
 |
« : Mayıs 10, 2008, 03:54:35 pm » |
|
"Bütün öğretmenler dava açıyormuş bana!
Vız gelir tırıs gider. Protestolar umurumda olmayacak dedim, hakikaten umurumda değil. Görüşümde fena halde ısrarlıyım. Öğretmenleri eleştirmek bu ülkede tabudur. “Ay ama çok az para alıyorlar, hayat şartları çok zor, ama çocuklar da çok haşarı, ay ama bak ne büyük “sittres” altındalar, kafayı yemek üzereler, sen hiç bin tane çocukla başa çıkmak zorunda kaldın mı...” Bir kere bu çocuklar son beş yıl içinde bu kadar çoğalmadı. Öğretmenlere iyi para verilmediği de yeni bir haber değil. Son 50 yıldır bu böyle. Sistem ortada. Yani eğitim fakültesine başlarken durum başka değildi. İşlerinin ÇOCUK ile ilgili olacağını biliyorlardı. Hiçbir şey sürpriz değil. Sen başka bir yeri tutturamayıp ancak oraya kapağı atmışsan ve de “işsiz kalma tehlikesi yok” diye memurluğa talim ediyorsan bu niye benim suçum oluyor? Niye ben senin sıkıntına ve “çocuk nefretine” anlayış göstermek ve çocuğuma eğitim, sevgi ve bilgi veremeyişini sineye çekmek durumunda oluyorum? Artık yeter! Genelleme yapamazsın diyorlar pekala da yaparım. Ben bu ülkede okudum. Bu ülkenin devlet lisesine gittim. Bu ülkenin devlet öğretmenleri tarafından yetiştirile(me)dim. Bu ülkenin müdürleri tarafından idare edil(eme)dim. Bu ülkenin öğretmenlerinden dayak ve azar işittim. Bu ülkenin öğretmenleri tarafından baş belası sümüklü muamelesi gördüm ve bu ülkenin öğretmenlerinden hiçbir şey öğrenemedim.. Fena halde tecrübeliyim. Bütün cahil ve ruh hastaları da benim lisemde toplaşmadı ya! “Yazık ki sizi de yetiştiren bir öğretmen” diye sitemde bulunmuş çoğunluk. HAYIR efendim. Beni lise öğretmenlerim yetiştirmedi. Lise öğretmenlerimden bir tanesi de “senin halin nicedir” demedi. Ben ne öğrendiysem dünya, memleket ve kendim hakkında üniversitedeki hocalarımdan öğrendim. Hepsi dünya harikası insanlardı. Sezar’ın hakkını Sezar’a da vermesini biliriz. Robert, Galatasaray, Amerikan veya Alman liseleri dışında okullarda okumuş kimseden de “aaa bizim hocalarımız süperdi. Bütün haylazlıklarımıza rağmen gülümserlerdi, her derste ilgimizi çekmeyi başarırlardı, hep anlayış gösterirlerdi, çok şey öğrendim, mesleğimi seçmemde büyük katkısı vardır” diyene rastlamadım. Beni “pirotesto” eden (evet böyle yazmış) öğretmenler de zaten hakiki öğretmenliğin ne olduğunu bilmeyenler. Zorluk çekmenin öğretmenlik olduğunu sanıyorlar. “Ben oturduğum yerden yeşil dolarlar kazanırken.. onlar neler çekiyormuş haberim yokmuş... Önce benim tedavi olmam gerekiyormuş..” Mektuplarındaki binlerce imla hataları bile öğretmen olamadıklarının kanıtı. Okura boşuna kızıyormuşuz dahi anlamındaki de’leri da’ları, soru eki mısın’ları, musun’ları ayırmadıkları, noktalama işareti kullanmadıkları için.
Kılavuzlar ortada!
Sorumu tekrar ediyorum ey ahali: Bütün ilkokul ve lise hayatınız boyunca severek hatırladığınız kaç öğretmeniniz var? Kaçı için “çocuk ve genç sever” diyebilirsiniz? Dayağını ve azarını işitmediğiniz kaçı var? Kaçı için “dersi öyle bir coşkuyla ve sevgiyle anlatırdı ki sınıfta çıt çıkmazdı” diyebilirsiniz? Hadi bunu da geçtim kaçı için okuttuğu dersi BİLİRDİ diyebilirsiniz? BİLMİYORLAR!!!! Okuttukları dersi bilmiyorlar. Milli Eğitim’in dağıttığı ders kitabını ezberlemiş “papağanlar” ezici çoğunluk. Beni vıdıvıdıvıdı “pirotesto” eden öğretmenler! En son hangi kitabı okudunuz! En son hangi konferansa katıldınız? Kursa gittiniz? Hayatında başka memleket, başka şehir görmemiş coğrafya öğretmenleri, hayatında en son fakültedeyken roman okumuş edebiyat öğretmenleri, Matematik Dünyası dergisini hiç duymamış matematik öğretmenleri, tek bir yeni kelime öğrenmemiş İngilizce öğretmenleri.. Ya bırakın Allah aşkına. Bana Çalıkuşu taklidi yapmayın." ben yapacak yorum bulamadım bu kendini bilmez sözde gazeteci TUĞÇE BARAN'a da bu yazıyı yayımlayan VATAN gazetesine de!!! buyrun yorum sizin... 
|
|
|
|
|
|
KanLı GözyaşLarıma Şahid oL Karadeniz, NaLçik Maykop neye yarar Bizsiz, KaLsakta atsız siLahsız Nefersiz, Sen biLiyorsun Ya Rabb KAFKASYAnın Sahibi Biziz...
|
|
|
Súrion-taSo
Caponya Temsilcisi =)
Beyin Fırtınası
Site puanı: 497
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004
birleşmiş milletler iyi niyet elçisi=)
|
 |
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2008, 04:01:25 pm » |
|
bence yazı tamamen yanlıs degil. doğru yönlerıde var.
|
|
|
|
|
|
Bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı; Bitmeyen işler yüzünden.. ♥ (Siz böyle olsun istemezdiniz ) ♥ Bir bakış bile yeterken; anlatmaya herşeyi ♥ Kalbinizi dolduran duygular; kalbinizde kaldı..!
|
|
|
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009
HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı
|
 |
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2008, 04:04:56 pm » |
|
çoğu yalan degil...
|
|
|
|
|
|
Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim...
|
|
|
pshashe_54
adigepşaşe&adigechale
GencSau Demirbaşı

|
 |
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2008, 04:06:03 pm » |
|
bence yazı tamamen yanlıs degil. doğru yönlerıde var.
çoğu yalan degil...
yalan olmayan yeri neresi pardon,anlayamadım :S 3-5 tane kendini bilmez öğretmen için bütün herkesi aynı kefeye koymak mı doğru olan...
|
|
|
|
|
|
KanLı GözyaşLarıma Şahid oL Karadeniz, NaLçik Maykop neye yarar Bizsiz, KaLsakta atsız siLahsız Nefersiz, Sen biLiyorsun Ya Rabb KAFKASYAnın Sahibi Biziz...
|
|
|
Súrion-taSo
Caponya Temsilcisi =)
Beyin Fırtınası
Site puanı: 497
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004
birleşmiş milletler iyi niyet elçisi=)
|
 |
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2008, 04:11:29 pm » |
|
bizde soyledıgi hersey doğru demedik, yazının doğru yönleride var dedik. ayrıca bence hiçte 3 5 tane değil. benım lıse öğrenımın boyunca hiç bir zaman unutmayacagım tek bir hoca vardır oda Şener ERDEM, kalıtesı ile, bilgisi ile kendıne hayran bırakırdı gercektende onun dersınde kımse konusmazdı, hayran hayran dınlerdi. ben oss de tarıhten full yaptıysam iste Şener ERDEM e borcluyum. buda demektirkı ıstenılırse dersaneye bıle gerek yok egıtım kalıtesı cok dusuk. bir kalıtelı hoca 1 dönemlık ders ile benı tarıh hayranı yapıyorsa bu her bransda olabılır. ama lıseyı bıtırenlerın yuzde 80 i dersaneye gidiyorsa burda bir sorun vardır.
|
|
|
|
|
|
Bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı; Bitmeyen işler yüzünden.. ♥ (Siz böyle olsun istemezdiniz ) ♥ Bir bakış bile yeterken; anlatmaya herşeyi ♥ Kalbinizi dolduran duygular; kalbinizde kaldı..!
|
|
|
loUdNeSS
Do you know the relation between your two eyes? They blink together, they move together, they cry together, They see things together and they sleep together. Even though they never see each other.... Friendship should be just like that!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 226
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2014
|
 |
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2008, 04:20:09 pm » |
|
Öğretmenlik mesleğine karşı bir saygısızlık yok ki yazıda..o mesleği edinen ama donanımıyla o mesleği kaldıracak kapasitede bulunmayan insanlara değinilmiş..gayet doğru bir yazı.. pshashe_54 sen öğretmenlerinden çok mu memnunsun ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2009
HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2008, 04:44:52 pm » |
|
Ögretmenlik meslegini secmedeki etkenlerle kalite dogru orantılı aslında.Yani çoğu ögretmen acaba meslegini hangi sebeplerden seçiyor ki kalitesine ve ögrencisine bunu yansıtsın.Başkalarını egitmek,topluma dogru,karakteri saglam bireyler yetiştirmek mi,yoksa "en garanti meslek memurluk" anlayışı mı hakim?
yazıda dedigi gibi..O kadar cocukla ugrasmak vs vs...bazı ögretmenler var öyle ki çocuklara işkence yapmak için seçmiş bu meslegi sanki...Ve "o kadar çocukla ugrasıyorum" gibi şikayet edemez kimse...Pardon ama bir tercüman olarak ben size "almancadan nefret ediyorum,sevmiyorum,yoruluyorum " desem ," e meslek hayatın boyunca bu dille haşır neşir olmak zorunda oldugunu bilmiyor muydun?" demez misiniz? haklı olarak dersiniz...
çoğunun çocuk/genç psikolojisinden zerre anlamamasına ve "kapağı attık bi kere okula" anlayısına ve kendilerini geliştirme gereği duymamasına deginmiyorum bile.Kapasitesi ,eğitme - ögretme sevgisi ve sabrı olmayan-nitekim anlamayana gerizekalı muamelesi yapan da çok-,kendi içindeki sorunları çözememiş,gözünü maddiyat bürümüş insanlar ögretmen olmasın kardeşim.Ondan sonra hepimiz ögretimli eğitimsizlerden yakınırız.
|
|
|
|
|
|
Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim...
|
|
|
pshashe_54
adigepşaşe&adigechale
GencSau Demirbaşı

|
 |
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2008, 06:26:44 pm » |
|
öğretmenlik mesleğine hakaret yok mu ?? adamın biri çıkmış ben bütün öğetmenleri aynı kefeye koyarım,birtek öğretmen bile benim şimdiye gelmemede etken değildir diyo siz de çıkmışsınız yazı doğru diyorsunuz :S evet ben ilkokul öğretmenimden de ortaokuldaki öğretmenlerimden de lise öğretmenlerimden de çok memnundum. tabi ki içlerinde işini adam gibi yapmayanlar var ama sırf bunlar yüzünden geçmişten bugüne bütün öğretmenler aynı kefeye konulup,bu mesleğin hiç de zor olmayan bi meslek olduğu söylenirse de bu biraz garip oluyo :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 451
Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006
Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.
|
 |
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2008, 06:31:45 pm » |
|
Ben ortaokul ve lise hayatımda ki hocalarımdan zerre kadar bir sey ögrenmedim.Ben x ve ye nin bir matematik sorusunun içinde ne gezdiğini lise 3 te ögrendim.Büyük şehirler dışında(elbette oralarda da vardır)adanadoluda ki bütün yerlerde ögretmen ögrencileri dövmekte,bende dayak yemişimdir elbette,çok dayak yiyen arkdaşlarımız vardı.Madalyonun öteki yüzüne bakacak olursak,bende ki mevcut bazı artı özelliklerimi bana imkan vererek ortaya çıkaran hocalarımda var onları da unutmamak gerek. Bizi ilkokulda çiçek gibi olun,sesiniz çıkmasın,uslu durun diye uyaran ögretmenlerimiz,üniversite de ODUN olmamızı başarıyla tamamladılar. Son olarak yeni nesil(akranlarım) ögretmen arkdaşlardan çok umutluyum.Ve bu millete faydalı olacaklarını düşünüyorum.İyi ögretmen olabilmeniz dilegiyle
|
|
|
|
|
|
 ^^^^ Muhabbet Fedaisi ^^^^
|
|
|
HeBeLeHuBeLe
DeLiHoCa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 123
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2008
is HeBeLeHuBeLe
|
 |
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2008, 07:06:19 pm » |
|
ben ne öğrendiysem üniversitedeki hocalarımdan öğrendim diyo ya ona üniversiteyi manav ömer kazandırdı heralde. toronto'da mankenlik yapıp türkiye'de gazetecilik yapan canlının aklı bu kadar olur işte....
|
|
|
|
|
|
is HeBeLeHuBeLe
|
|
|
|