hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 03:23:59 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Komünizm Mi, Kemalizm Mi?  (Okunma Sayısı 139 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Esed-ül Esved
UZLET
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 371

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2009
Mezuniyet Yılı: 2004

Piyonluktan Şahlığa...

« : Ağustos 14, 2008, 08:42:25 pm »

Biri çıksa da "Ankara’ya deniz getireceğim" dese ne dersiniz? Romanya’nın komünist diktatörü N. Çavuşesku denizi taşıyan adam olarak tarihe geçse yeridir. Sakarya’dan daha büyük, onlarca kilometre uzunluğunda bir kanal. İçinde büyük tonajlı gemiler seyrü sefer yapabiliyor. İnsan gücüyle yapıldığına kişinin inanası gelmiyor. Kanaldan çıkan toprak kanala paralel bir dağ gibi uzayıp gidiyor. Yani el yapımı bir ırmak ve yine el yapımı bir sıra dağ.
Çavuşesku bu rüya projeyi inşa etmek adına yüz bin Romen’in kanına girmiş. Rehberim o yapma dağın altında binlerce ceset yattığını söylediğinde, gayr-ı ihtiyari "Tıpkı Firavun gibi" demişim. Çünkü Firavunlar da Ehramları yaptırmak için binlerce insanı köle-işçi olarak çalıştırmış ve bunun sonucunda on binlerce insan canından olmuştu. Misafirimize Ehramları gezdirdiğimiz bir sırada yeni yetme bir delikanlının "Allahu yahrib beytek ya Fir’avn!" diye ilenişi geldi aklıma. Ben de "Yuvan yıkılsın Çavuşesku!" dedim.
Kanal projesi bitmeye ramak kalmış. Bükreş’in varoşlarına kadar gelmiş. Çavuşesku’nun marifetleri bununla sınırlı değil. Bükreş’in içinde 4 adet suni göl yaptırmış ki, Ankara gençlik parkındaki sözüm ona yapma göl onlardan bir tekinin zekatı bile etmez. İçinde boğazdaki gibi seyahat gemileri turist gezdiriyor. İnsan gücüyle bunları yapmak gerçekten aklın zor alacağı iş. Neden diye sordum. Romenlere Romanya’yı gezdirecek kadar buraları iyi bilen rehberim, "Milleti oyalamak için" dedi. Bizim bazı Kemalistleri hatırladım. Zaten başka bir amacı da olamaz. Romanya sulak ve yemyeşil bir ülke. Osmanlı’nın Eflak ve Boğdan vilayetleri üzerine Osmanlı-Rus savaşının ardından Batılılarca kurdurulan suni bir ülke olan bu toprakların yarısı 400x200 kilometrekare alanında bir tarla. Osmanlı buraya "altın tepsi" dermiş. Osmanlı ordusunun tahıl ihtiyacını bura karşılarmış. Böyle bir yere suni ırmak ve göl yapmanın en geçerli sebebi, Kemalist yönetim anlayışındaki "Ali topu at-yat yat uyu-uyu uyu yat" yerine "Stefan kazmayı salla-kaz kaz kaz"ı geçirmek olsa gerek.
Çavuşesku Bükreş’i "mabetsiz şehir" yapmak için çok çaba sarf etmiş. Tıpkı Tek Parti dönemindeki Ankara’nın "mabetsiz şehir" yapılmak istenmesi gibi. Bükreş’i gezerken "Neden çoğunlukla kiliseler geri planda?" diye sordum, meğer tam isabet kaydetmişim, Çavuşesku "Mabed görmek istemiyorum" demiş. Hatta altına kızak yaparak arka sokağa taşınmış küçük bir kilise bile gördüm. Ve yine bizim bazı Kemalistleri ’hayır’ ile andım.
Çavuşesku’nun hakkını yemeyelim. Taraftarlarına, yakın yıllarda moda olduğu üzere "on yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan" diye koro tutturmak yerine, son demlerinde kapitalist dünya ile dişe diş bir mücadeleye girişmiş. 1986’da dış borç almama gibi radikal bir karar vermiş. 1989’un sonunda mahkemeye bile çıkarılmadan linç edilmesinin hikmetini ABD’ye sormak lazım. Ama, onu bu hazin sona götüren süreç işbu borç almama kararıyla başlamış gibi. Gerçekten de Çavuş-zade öldüğünde Romanya, dünyanın dış borcu olmayan ender ülkelerinden biridir. Fakat Çavuşesku’nun asıl suçu, bu radikal kararın ardından ipinin dünya egemenleri tarafından çekileceğini görünce İran’la girdiği stratejik ilişkidir.
İran, Çavuşesku’nun alternatif arayışlarına "evet" deyip Karadeniz sahilindeki Köstence’de 50 milyar dolarlık astronomik bir yatırım yapar. Bu yatırım içinde petro-kimya tesisleri, depolama tesisleri vs. vardır. Yani İran petrolünü ve gazını Avrupa’ya ulaştırmak için Romanya’yı istasyon olarak seçmiştir. İşte bu dünya egemen sistemi tarafından kabul edilemez ve Çavuşesku’nun idam fermanı onaylanır. 87’de Braşov’da halk gösterisi şeklinde ortaya çıkan süreç 89 Aralık’ında yargısız infazla son bulur.
Diktatör bir çalışma sarayı yaptırmış. Dünyanın ikinci büyük binası (2000 odalı). Altına yeni bulunan bir sığınak yaptırmış, fakat işe yaramadı. Aklıma şu ayet geldi: "Nerede olursanız olun, ölüm gelip sizi orada bulur; isterseniz sarsılmaz kalelerde olun!"
Bazıları bu ülkedeki rejime "Son komünist rejim" diyor. Ama Engin Ardıç gibi diğer bazıları buna katılmıyor ve tam tersine rejimin "Faşist" karakterine dikkat çekiyor. Benim kafam karıştı. Sahi, sizce ne giyeceğimizden neye inanacağımıza kadar her şeyimize karışma yetkisini kendinde gören bu rejimin adı ne? Merak bu ya!

UZLET [ Uzlet-i Gâh ] [ Uzlet-i Güzin ] [ Uzlet-i Nişin ] [ İltizam-ı Sükut ]

SummerWinter
I can be your dreams but being your dreams isn't my dream...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 214

Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2007

What makes trouble makes you stronger !

« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2008, 08:44:17 pm »

bu ulkede insanlar konu$maktan korkudulduklari icin daha cok ceneler kapali kalir cogu $eye kar$i...

COMMANDOS
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 160

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007

« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2008, 08:14:22 am »

Hacı her zaman diyorum.. No Kemalizm (ne demekse artık), No Komünizm, No Faşizm, No Sosyalizm, No Satanizm (ama bu Yes'te olabilir), Yes Sexsualizm (yok bu şimdilik No olsun çünkü bir sonraki ile uyuşmuyor) Yes Müslümanizm

Yaaa anlamadığım ulan Müslümanlık varken bu Kemalist yok bilmem tıntırix şeylere ne ihtiyaç var?

Smiley tih. Wink Cheesy Grin Angry Sad Shocked Cool Huh? Roll Eyes Tongue Embarrassed Lips Sealed Undecided Kiss :'(  pörtlek  Evil sarıl Afro alkış hınk hmm selam sevgi pıtırcıkları polis Deli tih. Şirin kız Şirin hıh dişlek sopa
Explode_Jrr
ZıpÇıkTı Üye :P
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 85

Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2011

Herkesi Dostu Bilen Herkesten Kopuk Bir Ben

« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2008, 11:49:35 am »

Hacı her zaman diyorum.. No Kemalizm (ne demekse artık), No Komünizm, No Faşizm, No Sosyalizm, No Satanizm (ama bu Yes'te olabilir), Yes Sexsualizm (yok bu şimdilik No olsun çünkü bir sonraki ile uyuşmuyor) Yes Müslümanizm

Yaaa anlamadığım ulan Müslümanlık varken bu Kemalist yok bilmem tıntırix şeylere ne ihtiyaç var?

Yuahhaha Moruk Cheesy Senin devreler karıştı heralde Cheesy

serkan_rap
Artık Kimlik bilgisinde'Okumuyorum'yazan Üye :(
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 451

Fakülte: Okumuyorum
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2006

Sen yakın ben uzak ve sen yakınlarımda ben ırak.

« Yanıtla #4 : Dün 02:07:42 pm »

Serkanizm.Herkesi  tanıtım toplantıma çagırıyorum.Yeni bir düşünce yeni bir hareket.Bek-le-yin.

^^^^ Muhabbet Fedaisi ^^^^
arjinson
Her sözümüz dudaklarda gülüş oldu.Dönmek ihtimali yok artık,o gülüşler düş oldu" By>>> iLyAs...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 50

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2006

« Yanıtla #5 : Dün 03:34:47 pm »

Esed Dikkatle Okudum Helal Olsun Bu N. Çavuşesku ya...
Yahu adam neler yapmış...
Bu olaya İllaki Bir isim Bulmak Zorunda Değiliz..
Ne sosyalızm Ne kominzm nede başka Bir şey adama kafasında Bir şey Kurmuş ne yaptıysada gelecek İçin yapmış ama  o Ölümler falan gerçekse yazık olmuş bir düşünce için Okadar insanın canı  alınamaz...
Eğer Yoksa Helal Olsun adama...

Açılır ellerin
Beni düşündüğün an
Dokunur gözlerin bana
Ağladığın an
Ateşlere düşer bedenim
Aşktır aldatan
Aldatıpta ayıran
Gökten yere vurduran
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Debt | Mortgage Loans | Online Advertising | Company Reports | Panama Property
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!