kurbaa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 150
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2004
ölüm gözyaşlarını döküyor!!
|
 |
« : Eylül 20, 2008, 09:10:17 pm » |
|
Şimdilik sadece bir maket olan bu görüntü birkaç sene sonra gerçeğe dönecek.
Uzay filmlerinden kopup gelmiş hayâlî bir şehri andıran görüntünün sağ alt tarafında, diğer yandaki gökdelenlerin yanında minnacık kalan minarelerin çevrelediği alanın tam ortasında siyah bir nokta göreceksiniz.

Burası, Kâbe'dir... İslâm'ın kıblesi Kâbe-i Muazzama...
Şimdilik sadece bir maket olan bu görüntü birkaç sene sonra gerçeğe dönecek ve temellerini Hazreti İbrahim'in attığı Beytullah, yani Kâbe, gökdelen bloklarının çevrelediği devâsa bir alanın ötesinde unutulmuş, terkedilmiş ufacık bir noktaya dönüşecek.
Gazetelerde son haftalarda Mekke ile ilgili olarak çıkan haberler bilmem dikkatinizi çekti mi? Suudi yönetiminin Kâbe'nin çevresindeki binaları ve beş yıldızlı büyük otelleri yıkmaya karar verdiği ve kutsal yapının etrafının genişletileceği söyleniyor, yıkımların başladığı anlatılıyordu.
Bütün bu yıkımlar Kâbe'nin çevresini boşaltıp hacılara çok daha fazla kolaylık sağlamak için değil, Suudi Arabistan'ın hâkimi olan El-Suud ailesinin damgasını taşıyacak maketini gördüğünüz uçuk bir Mekke için yapılıyor...
Atlantis benzeri hayalî uygarlıkların bilim-kurgu yazarlarının rüyalarındaki başkentini andıracak olan bu yeni Mekke'nin siluetini gökdelen azmanı binalar çizecek, meydanlar uzay filmlerinden fırlamış mekânları andıracak ve bu garip manzaranın en ucunda da tepeden bakılan ama noktadan bile küçük kalan bir yapı bulunacak: Kâbe-i Muazzama...
Göğe yükselen ve artık gökdelen değil, "uzaydelen" denmesi gereken binalar hem otel, hem de alışveriş merkezi olacaklar; en arkadaki daha da yüksek kuleler ise, iş merkezleri!
Mekke'nin bizde, yani Türk yönetiminde olduğu yıllarda şehirde Kâbe'den yüksek bina inşa edilmesinin kesinlikle yasak olduğunu ve Beytullah'a hürmetten kaynaklanan bu yasağın 400 seneye yakın istisnasız uygulandı.
Murat Bardakçı-Habertürk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aTLaNTis
....bir varmış bir yokmuş....
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 344
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
~ ...KiŞiSeL DeLü.... ~
|
 |
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2008, 09:14:58 pm » |
|
iyice ticarete döktüler işi..... Allah sonumusu hayretsin!! 
|
|
|
|
|
|
~...... уαℓиızℓığıмı нєя нιѕѕєттιğιм∂є ∂υу∂υğυм нυzυя, єℓ∂є є∂євιℓє¢єккєи ωαzgєçтιкℓєяιмє вιя кαяşıℓıк∂ıя вєℓкι ∂є ......~
|
|
|
SummerWinter
I can be your dreams but being your dreams isn't my dream...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 214
Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2007
What makes trouble makes you stronger !
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2008, 09:29:08 pm » |
|
Korkmayin Kabe'yi koruyan Allah'tir... Bir gun kafalarina taslar yagarsa bunlarin $a$mam acikcasi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
enis_karaca
...:::enis_karaca:::... Her lafa verilecek cevabım ,elbette vardır...Lakin suskunluğum korkumdan değil,asaletimdendir...
Harbi GencSau lu

Site puanı: 35
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Mezuniyet Yılı: 2011
rahat ol. ben ayarlıcam...
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2008, 09:35:43 pm » |
|
adamların yaptığını hiç de yadırgamıyorum ben. bulundukları konumdan maksimum kazanç sağlamaya çalışıyorlar. hanginiz hacca veya umreye gittiğinizde kabe manzaralı oda da kalmak istemez ki. hem haberde çok acıtasyon yapmışlar. "Kâbe, gökdelen bloklarının çevrelediği devâsa bir alanın ötesinde unutulmuş, terkedilmiş ufacık bir noktaya dönüşecek." resmen saçma bi cümle. o devasa yapıların hepsi ufacık nokta dediği kabe için yapılıyor. her yıl artan talebi nasıl karşılamalarını bekliyorlar ki?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 20, 2008, 09:41:09 pm Gönderen: enis_karaca »
|
|
 ne olursa olsun; ama o hep ekranda dursun...
|
|
|
|
|
kurbaa
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 150
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
ölüm gözyaşlarını döküyor!!
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2008, 12:11:38 am » |
|
adamların yaptığını hiç de yadırgamıyorum ben. bulundukları konumdan maksimum kazanç sağlamaya çalışıyorlar. hanginiz hacca veya umreye gittiğinizde kabe manzaralı oda da kalmak istemez ki. hem haberde çok acıtasyon yapmışlar. "Kâbe, gökdelen bloklarının çevrelediği devâsa bir alanın ötesinde unutulmuş, terkedilmiş ufacık bir noktaya dönüşecek." resmen saçma bi cümle. o devasa yapıların hepsi ufacık nokta dediği kabe için yapılıyor. her yıl artan talebi nasıl karşılamalarını bekliyorlar ki?
artan talebi karşılamak için illa ki koca koca gökdelenlerin mi yapılması gerek ve insanlar oraya kabe manzarasını seyretmeye değil ibadet etmeye gidiyorlar.. gezmeye eğlenmeye değil, kutsal topraklarda dinlerinin gereğini yapmaya gidiyorlar.. tabii ki olmalı oteller falan var da zaten.. fakat bunların kabeden gösterişli olması kimse kusura bakmasın ama bana ters..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mike_c
maykiii
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 566
Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
Gencsau "Muhtar"ı (:
|
 |
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2008, 12:21:50 am » |
|
kimse osmanlı devleti gibi yapamaz. talebi karşılamak için yapılıo o9labilir, eğer ileride kabenin de etrafına böyle şeyler yapılmayacaksa tabi 
|
|
|
|
|
|
Tanrı'nın elinden yazılan bir mektubum ben____
Saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir tekmesi kaderin____
Gelip geçen, nedense kalıcı olamamış bir düş benimki____
|
|
|
mihmandar
Harbi GencSau lu

Site puanı: 94
Fakülte: İlahiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2008
|
 |
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2008, 12:27:16 am » |
|
üff!.. yok artık... bunlar bilmiyo en sağlamın sağlamı, bir depreme dayanamıyor ... kabeyi sönük bırakacak her fiilin teşebbüsüne dahi şiddetle karşıyım... o ruhun sılası... özlemi.... kabe.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shambala34
Site Polisi

Site puanı: 1355
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2009
We're In The Services Of Great Turkish Nation_
|
 |
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2008, 12:47:03 am » |
|
Yanlış hatırlamıyorsam Kabe'nin etrafına ondan yüksek bina yapılması yasaklanmış. Bir yerde okumuştum sanırım.üff!.. yok artık... bunlar bilmiyo en sağlamın sağlamı, bir depreme dayanamıyor ... kabeyi sönük bırakacak her fiilin teşebbüsüne dahi şiddetle karşıyım... o ruhun sılası... özlemi.... kabe.....
Kabe'nin bulunduğu Hicaz bölgesinin yaşayacağı en büyük felaket belki kum fırtınası olabilir... Arabistan yarımadasında fay hattı bulunmaz esem yeridir. Orta şiddetli bir deprem olasılığı yoktur. Hicaz bölgesi, yarımadanın en fazla yağış alan yeri olmasına rağmen sel ihtimali yok denecek kadar azdır. Tsunami vb. durumlar da asla görülemez. O binalar da doğal bir afetle yıkılamaz. Gökten taş yağarsa olabilir belki. (:
|
|
|
|
|
|
 "Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart"
|
|
|
BaRBiE54
..::DeRyA::..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 241
Fakülte: Diğer
Mezuniyet Yılı: 2010
!!!..TeK a$k SaKaRya a$kI..!!!
|
 |
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2008, 01:20:48 am » |
|
10 Yil icinde bu maket cidden gercek olckmis.. Haberlerde dinlemistim...
|
|
|
|
|
|
Tek çare bu diyorsan, hadi..bir daha öldürelim Beni! Merak etme sensizlikten zor degil bu! Bilmiyorsun Beni en çok neyin kirdigini!
|
|
|
|