beraatzamanın mafya babalarından birisi idam cezasıyla yargılanıyormuş. mafya babasının adamları jüri üyelerinden olan temeli sıkıştırır;
- ne yap et,babanın cezasını muebbet hapise çevirt.
temel bu olaydan çok korkar ve mahkeme günü gelir çatar sanıklar dinlenir. jüri karar vemek için bir odaya girer.daha sonra karar açıklanır
- müeebet hapis,
babanın adamları sevinçten havaya uçarlar ve temelin yanına gelerek
- bunu nasıl becerdin.aferin sana aferin derler.
temel babanın adamlarına döner ve şöyle der
- valla uşaklar millet beraat beraat diye tutturdu,müebbet hapise çevirene kadar akla karayı seçtim
Tren Kondöktörü Temel ailesi ile birlikte Hollandada yasamaktadir.
Delikanli çağına gelince bir gün konsolosluğa müracaat eder
- Pen asçere citmek isteyrum.
Görevli sorar
- 18 ay mı, yoksa bedelli mi?
Temel hemen cevabi verir
- Tabiici bedelli da
Neyse zamani gelince askerlik için Burdur'a gider ve teslim olur
yemin töreninden sonra çarşı iznine çıkar, arkadasları ile dolaşırken önlerinden gelen bir zata herkes selam çakmaktadır.
Tabiiki Temelde tık yok
Bu durum karşıdan gelen zatin dikkatini çekmiştir,
- Asker buraya gel.
Temel gider
- Buyurun efendum bir arzuniz mu var?
Bu durum karşısında zat(komutan) şaşırır ve sorar
- Herkes selam çaktı sen neden çakmadın
Temel bu ya cevap hazırdır
- Ula saa ne oliy bu cüne bu cün asçer oldiysek tren kondöktörüne de mi selam vereceyuz da...
Otobus temel ile dursun trabzon'a gideceklermis ama ceplerinde hic para kalmamis. neyse trabzon'a dogru yurumeye baslamislar. yolun kenarinda giderken otobus garaji gormusler. etrafa bakmislar kimseler yok, temel dursun'a demis ki
- ula dursun trabzon'a kadar yurumekttense gel surdan bir Otobus calalim onla gidelim.
dursun hemen
- tamam demis.
temel iceri girmis, dursun ise disardi etrafi kontrol ediyormus.
aradan 10 dakka gecmis temel yok. tam o sirada icerden motor sesi gelmis ve temel otobusle disari cikmis. dursun hemen atlamis otobuse ve temel'e sormus
- neden bu kadar gec kaldin diye.
temel
- ula trabzon'a giden otobusu en arkaya koymuslar.
Temel ile Dursun Lokanta Temel ile Dursun lokantaya gitmişler. Garson;
-Buyurun efendim.
Dursun;
-Bana bir pilav, üstüne de et.
Temel hemen atılmış;
-Bana da bir pilav ama üstüne etme!
itfaiyeciTemel çok çekingendi. İstanbul'a geldiğinde büyük otellerin birinin yedinci katında bir oda tutmuştu. Derken, gecenin ilerlemiş bir saatinde deli gibi birinci kata inmiş, danışma memurundan bir bardak su istemiş ve aynı hızla yukarıya çıkmıştı. Beş dakika sonra aynı sahne tekrarlanmış... Üçüncü kez yinelendiğini gören resepsiyon memuru merakla sormuş:
- Ne o beyim, çok mu susadınız?
Temel mahçup bir eda ile 'yok efendim' demiş:
- Kendim için değil, odamda yangın çıktı da!..
üç deliÜç deli oturmuş hastahaneden kaçış planı yapıyorlarmış.
Demişler ki; duvar yüksekse altını kazıpta geçicez, alçaksa üstünden atlıycaz demişler.
Bir deli gitmiş bakmış, sonra üzülerek geri dönmüş. Arkadaşları sormuş ne oldu deli de demiş ki 'kaçamayacağız' neden diye sormuşlar deli de; 'duvar yokta ondan' demiş.
şekerbir deli bara gidip 4 şeker ve çay istemiş aradan 1 dakika geçmiş yine 4 şeker istemiş.barmen sormuş;
-bey efendi neden çok şeker atıyorsunuz?
deli;
-görmüyon mu salak hepsi eriyor.
deliiAkıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir hastanın oturmuş, birşeyler yazdığını gördü.
Doktor:
-Kolay gelsin, ne yazıyorsun?
Deli:
-Mektup yazıyorum efendim.
Doktor:
-Yaaa...Kime yazıyorsun?
Deli:
-Kendime...
Doktor:
-Peki, ne yazılı mektupta?
Deli:
-İlahi doktor bey, deli misiniz siz?Mektubu daha almadım ki...İçinde ne yazdığını bileyim.
Armutİki deliden biri ağacın aşağısında diğeri yukarısında oturuyormuş.
Doktor gelmiş aşağıdaki deliye sormuş:
- O yukarıda ne yapıyor?.
Deli:
- O kendini armut zannediyor
doktor:
- Peki sen ne yapıyorsun burda?
- Onun olgunlaşması bekliyorum düşünce yiyeceğim.