meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126
Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009
HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı
|
 |
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2008, 01:27:22 am » |
|
Meltem bende teşekkür ediyorum,bende çok merak ettim ve çok araştırdım bu konuyu,konuyla alakalı videoları da ben koyarım inşallah ,emegine saglık.
Sagolasın..merakla bekliyorum videoları da 
|
|
|
|
|
|
Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim...
|
|
|
delimavi
delimavi
Katılan Üye

Site puanı: 23
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007
aşk herkezi kırar biraz...
|
 |
« Yanıtla #11 : Haziran 03, 2008, 10:44:11 am » |
|
gerçektenden faydalandım teşekkürler eline emeğine sağlık.
+
|
|
|
|
|
|
Senden başka herşeyi unutacak kadar seviyorum seni... Hep Bir Elif Miktarı gülümse ne olur Çünkü; gülmek sana yakışıyor Gülümse ne olur... Gülümsediğin, Bende Yaşadığın, Beni " Sende" yaşattığın için "
|
|
|
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126
HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 22, 2008, 01:20:18 am » |
|
Aslında bu konuyu Antisemitizm başlığıyla açmak daha yararlı olurdu diye düşündüm. Daha geniş anlamda bakarsak Yahudilere karşı düşmanlık ve nefret duyguları besleyen bu antisemitizm tutumu/ görüşü Mısır'da firavunlar, Yunanda site devletleri, Roma Imparatorlugu ve orta çağda degişik biçimlerde görülmüş, en şiddetlisi fotograflarla anlatmaya çalıştıgım yerlerde 20 yy'da yaşanmıştır.
18. ve 19. yy'da Yahudileri eşit konuma getiren yasayla (emansipasyon) yahudiler ticarette ve siyasette önemli konuma geliyorlar. Bu da Fransa, Avusturya, Rusya ve Almanya'da tekrar düşmanlığı başlatıyor. Hatta çarlık Rusyasında kırıma dönüşüyor. En şiddetli kırım( jenosid) Almanya'da yaşanıyor. Bu antisemitizm Almanya'da siyasi slogan olarak kullanılıp, bazı kuramcılarca da öğreti haline getirilmeye çalışılıyor. Bu çalışmalar Hitler'e bilimsel dayanak oluyor. Hitler özgün ismi Yalan,Aptallık ve Korkaklığa Karşı Dörtbuçuk Yıllık Kavgam olan Kavgam(mein Kampf) da şöyle der: " Irklar kurucu, koruyucu ve yıkıcı olarak 3 'e ayrılır. Aryan(nordik) kurucu ve koruyucu, yahudiler ise yıkıcı gruptandır. Tarih, Nordik ırkın, yahudilerle karıştıgında bozuldugunu gösterir. Bu yüzden almanlar bu ırkla ölüm kalım savaşına girmelidir."
Sadece Auschwitz degil, Buchenwald, Dora, Maidenek, Belsen, Mauthausen, Treblinez gibi kamplarda 6 milyon Avrupalı yahudi bilimsel yöntemlerle katledildi. Bu jenosid uygulamasında öldürülenlerin Almanya'nın ekonomik kalkınmasında katkıda bulunması amacıyla işe yarar elbise, ayakkabı, kadın saçları, yağlı cesetler hurdacılara satıldı.
1945lerden sonra BM'nin insan hakları çalışmaları ve ülkelerin köken, ırk, inanç, soy ya da siyasal görüşler nedeniyle yapılan her türlü ayrıcalıklı davranışa karşı koydugu yasaklar, yahudi düşmanlığını ortadan kaldırmayı amaçlar...
|
|
|
|
|
|
Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim...
|
|
|
UnS
Site Admin

Site puanı: 503
Fakülte: Teknik Eğitim Fakültesi
Giriş Yılı: 2000
Mezuniyet Yılı: 2011
Kalpten düştü yaşama sevincim inan...
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 22, 2008, 01:30:16 am » |
|
Çok güzel ve bilgilendirici bir konu olmuş, teşekkür ederim emeklerin için 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pent4gr4m
Katılan Üye

Site puanı: 6
Fakülte: Sakarya MYO
Giriş Yılı: 2007
ﻮเשє ๓є ร๏๓єtђเภﻮ t๏ кเll tђє קคเภ
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 22, 2008, 03:36:31 am » |
|
Ne kadar güzel bir deneyim senin için orda bulunman.Konuyu okuyunca ve resimlere bakınca bende hissetmeliyim dedim kendi kendime meltem gibi. Teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
BaSKaNYoNe
BASKANYONE
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 204
Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2007
@Onur Savaşcısı@
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 22, 2008, 10:13:26 am » |
|
Süpersin Meltem... bir emekle hazırladıgın kareler ve yorumlarda çok iyi..+
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lale
*Leyla isteyen mecnun olmalı*
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 107
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2010
HaYaT eLi SoPaLı BiR ÖğReTmEn
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 22, 2008, 10:42:48 am » |
|
Gerçekten çok emek harcamşsın:) Bu konuyu çok merak ediyordum,epey kitap karıştırıp film seyrettim... Orada bulunup birebir tecrübe etmen çok faydalı olmuştur senin için bizleri de bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim:) Emeğine sağlık,çok güzel bir paylaşım...+
|
|
|
|
|
|
|
|
|
norris
Herşeyden Umudum Kesilir Anadolu Toprağından Umudum Kesilmez.. N.G.
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 445
Fakülte: Okumuyorum
Mezuniyet Yılı: 2008
Renk Körü Bukalemun..!
|
 |
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2008, 07:21:22 am » |
|
bu tip konular her zaman ilgimi çekmiştir.. bahsettiğin koşullara göre gerçekten çok iyi hazırlamışsın.. tebrik ederim seni  +1 ..seni her gördüğümde veririm artık 
|
|
|
|
|
|
Dört duvar arası kapanmazki sendeki özgür ruh. Ölünce parçalanmazki bendeki özgür ruh. Sevişe sevişe azalmazki tendeki özgür ruh. Kopyalayarak çoğalmazki gendeki özgür ruh...
|
|
|
arjinson
Her sözümüz dudaklarda gülüş oldu.Dönmek ihtimali yok artık,o gülüşler düş oldu" By>>> iLyAs...
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 50
Giriş Yılı: 2006
Mezuniyet Yılı: 2004
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2008, 08:49:09 am » |
|
Güzel çalışma olmuş emeğine salık...
|
|
|
|
|
|
Parmak Uçlarım Tanımak iStiyor Seni,Dokunmak isTiyor çocuKlar giBi
|
|
|
aRmAgEdOr
--->> by eRtaN
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 106
Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2008
Mezuniyet Yılı: 2010
geL aRtık vakit geLdi canıma yetti.. özLedim çoook
|
 |
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2008, 11:22:25 am » |
|
haRika meLtemm çok güseL eLLerine sağLık
|
|
|
|
|
|
kokunu özLedim.. sana sımsıkı saRıLmayı özLedim.. biteR mi bu özLem? dön aRtık..
ne oLur dön...
|
|
|
|