|
the answer
Ziyaretçi
|
 |
« : Şubat 22, 2007, 04:10:05 am » |
|
Yurtdışında lisan öğrenmekse amacın,
O zaman Türk arkadaşlara “takılmayacaksın”...
Aileni ikna ettin, yurtdışına yabancı dil öğrenmeye gideceksin!!! Ooh... Ne güzel...!!!
Ama ailen bu kadar para harcayıp, “çocuğumuz lisan öğrenecek” diye büyük umutlar bağlamışken, oralara gidip Türk arkadaşlarla buluşup, Türkçe konuşarak, gününü gün edersen, pratik yapmazsan, vay ailenin emeklerine...
Aileni hayal kırıklığına uğratmaman için, sana altın öğütler:
Herşeyden önce, yurtdışındaki eğitim ile bizim eğitimimiz, sistem olarak çok farklı. Orada; bizde olduğu gibi “öğretme” yerine, “kendi kendine öğrenmesini sağlama” vardır. Bu farklı sistemi görünce, moralini bozup, geri dönmeye kalkma... Kal ve çalış!!! Mutlaka başarırsın...
Konaklama olayına gelince; lisanı ana dili gibi konuşan biriyle aynı evi paylaşmak... Ya da, o ülkede bir aile yanında konaklamak... Öğrenci yurtlarını tercih etmesen iyi olur, çünkü oradakiler de senin gibi dili iyi konuşamayan yabancılardır. Senin için en ideali; 24 saat pratik yapabileceğin ve hızla dili öğreneceğin “aile yanı” dır. Ailenin yanında kalmaktan çekinme, çünkü onlar bu iş için para aldıklarından, seni bir misafir olarak değil, bir müşteri olarak görürler ve memnun etmeye çalışırlar.
Yabancı ülkede dil eğitimi alırken, sana en az altı ay gereklidir. Dil eğitiminde; alacağın eğitimden çok, yapacağın uzun süreli pratik önemlidir.
Eğitim İçin Yurtdışına Gideceğim...
“Yurtdışında eğitim güzel,
Ama nasıl gideceğimi bilmemek, beni üzer...” diyorsan,
Sana yurtdışındaki okullar ile bağlantı kurulmasında aracılık yapabilecek “yurtdışı eğitim danışmanlığı” firmalarını öneririz, ama bu firmaların profesyonel olanlarını tercih etmen şartıyla!!!
Bu firmalar, okul ile ilgili bütün yazışmalarını yapar, vize evraklarını hazırlar. Onlar yurtdışındaki okulların Türkiye'deki temsilciliklerini de yaptıklarından, “doğru ülke”, “doğru okul ve doğru programlar” konusunda maksimum hizmet verirler.
Sadece okul değil, konaklama yeri bulmanda da yardımcı olurlar.
Ayrıca gideceğin ülke, şehir ve okulla ilgili oryantasyon hizmeti de alabilirsin.
Ayrıca okullar, danışmanlık firmalarına özel indirimler sunmaktadırlar. Danışman firma ile bu işi yaparsan, kayıt için hiçbir ekstra ücret ödemeden, okulların yayınlanan liste fiyatlarını ödeyerek, kaliteli hizmet alabilirsin.
Ancaak... Eğer ailenin maddi durumu müsait değil ve yurtdışına gidemiyorsan, bu dil öğrenemeyeceğin anlamına gelmez. Bugüne kadar birçok kişi, yurtdışına gitmeden de lisan öğrendi. Gayret edersen, seninde öğreneceğin kesin
"alıntıdır"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sahra34
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2007, 02:11:29 pm » |
|
paylaşımın için sağol,benim için çok iyi oldu bu bilgiler  Allah izin verirse okul bitince bende yükseği yurtdışında yapmak istiyorum ama dili burda öğrenip orda daha iyi olucam
|
|
|
|
|
|
sil baştan başlamak gerek bazen,hayatı sıfırlamak,sil baştan sevmek gerek bazen,her şeyi UNUTMAK...
|
|
|