hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 04, 2008, 04:03:31 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: <<-- Best Of Gencsaü 2008 Production Presents -->>

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: wer möchte in Deutschland studieren ?  (Okunma Sayısı 1797 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
meltemm
Harbi GencSau lu

Site puanı: 126

Fakülte: Fen Edebiyat Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: 2009

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #20 : Mart 18, 2008, 04:13:45 am »

bir konu amacından bu kadar saptırılabilir...
weyss açtıgın konu için teşekkür ederiz..Biz tercüman adayları olarak seni anlıyoruz.burda mesleğimizin inceliklerini anlatmak durumunda da degiliz ki eger burada anlatılabilecek kadar kısa olsaydı 5 yılımızı bu bölüme bu memlekete hizmet için vermezdik..
Tercümanlık demek sözlüğe bakıp kelimelerin karşılıklarını bulmak demek degildir.Gercekten anlamak istediginize ve ciddiye alabileceginize inansam güzelce sohbet edebilirdim mesleğimle ilgili..ama görüyorum ki bölümümüzü "yabancı sevdalılarının klübü" olarak gören bir zihniyet var.Biz ingilizceye ve almancaya ne kadar hakimsek Türkçemize de o kadar hakimiz.Unutmayın ki bir dili iyi öğrenebilmek istiyorsanız önce anadilinize hakim olmalısınız..Bence burda bize konuşmakla vakit kaybedeceğinize "Jon Jon" tabakanın konuşmalarını düzeltin siteye kötü örnek.Bakınız "yapıoooorum,jnm naporsun, slm,mrb,nbr" ...

ben de şu an bir başka ülkedeyim. Buraya bayıldıgımdan degil,ülkemizi,kültürümüzü,insanlarımızı tanıtabilmek için.Mesela birileri kürtleri katletmedigimizi anlatmalı değil mi?Türkçe öğretiyorum,dilimizi öğretiyorum burada ben memleketimden uzak kalarak..Bence yorumlarınızı yaparken insaflı olun.
« Son Düzenleme: Mart 18, 2008, 04:46:10 am Gönderen: meltemm » Logged

Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Cool  Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim... tih.
BaRBiE54
..::DeRyA::..
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 241

Fakülte: Diğer
Giriş Yılı: 2007
Mezuniyet Yılı: 2010

!!!..TeK a$k SaKaRya a$kI..!!!

« Yanıtla #21 : Mart 18, 2008, 04:23:17 am »

Sen neden yurtdışında okuyorsan bizde o sebebten okumak istiyoruz Wink
Ben yurtdi$inda keyfimden okumuyorumm..! Ben burda dogup büyüdügüm icin burda okuyorum... emin ol türkiyede ya$ami$ olsaydim hicde yurtdisinda okumak icin can atmazdim Memleketimdede harika okullar var.. Wink Okumak isteyene tabiki..
Elbette pratik yaparak bir dil daha cabuk ögrenilir ama bunu yurdundada yapabilirsin..!

Tek çare bu diyorsan, hadi..bir daha öldürelim Beni!
Merak etme sensizlikten zor degil bu!
Bilmiyorsun Beni en çok neyin kirdigini!
meltemm
Harbi GencSau lu

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #22 : Mart 18, 2008, 04:39:38 am »

Barbie biz bölümümüz itibariyle yurt dışında belli bir süre okumak istiyoruz.Kurs,yüksek öğrenim ya da sadece orada kısa bir süre yaşamak bile bizim mesleğimiz için çok yararlı olacaktır.Bizim okulda gördügümüz Almanca ile sokakta konuşulan Almanca arasında çok büyük bir fark var.Her bölüm gitmeli oo süpper ah avrupa ah diyormuşuz gibi lanse ediliyor sanki olay ???Türkiye'deki eğitim korkunç kapağı bir an önce Avrupa'ya atmalı da çatır çatır yabancı dil konusmalı dedigimiz de yok..olay oraya geliyor.

Potansiyelimi kullansaydım dişi Polat Alemdar olabilirdim çok rahatça Cool  Ama şu hümanistiliğim yok mu şu hümanistliğim... tih.
BaRBiE54
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #23 : Mart 18, 2008, 04:45:26 am »

Barbie biz bölümümüz itibariyle yurt dışında belli bir süre okumak istiyoruz.Kurs,yüksek öğrenim ya da sadece orada kısa bir süre yaşamak bile bizim mesleğimiz için çok yararlı olacaktır.Bizim okulda gördügümüz Almanca ile sokakta konuşulan Almanca arasında çok büyük bir fark var.Her bölüm gitmeli oo süpper ah avrupa ah diyormuşuz gibi lanse ediliyor sanki olay ???Türkiye'deki eğitim korkunç kapağı bir an önce Avrupa'ya atmalı da çatır çatır yabancı dil konusmalı dedigimiz de yok..olay oraya geliyor.
Sokaktakinle Okuldaki farki biliyorum..
Ah avrupa vah avrupa diyenlerden olmayabilirsin ama geneli o niyetle gidiyor.. ki zaten dedigim gibi ögrenmek isteyene Türkiyede iyi egitimler veriliyor!

meltemm
Harbi GencSau lu

HüR BiR RuhuN RaHaTLıĞı

« Yanıtla #24 : Mart 18, 2008, 04:58:14 am »

Mesela bir yabancı dil bölümü öğrencisi olarak konusuyorum,eger akademik bir kariyer düşünüyorsan o dile hakimiyetin ne olursa olsun Türkiye'deki bütün üniversitelerden gelecek soru yurt dışı tecrüben olup olmadığıdır.Her şeyden önce bir tercüman olarak ülkeni orada ne şekilde temsil edip nasıl sonuçlarla döndüğün önemlidir.Yurt dışı bizim için bir kaçış yolu degil,kocaman bir tecrübedir.Ben bölümüm için konuşuyorum.Yani kendi bölümümden olanlar anlayacaklardır beni en iyi.Aynı şekilde örneğin Polonya'da Türkçe okuyup da Türkiye'ye daha iyi bir dile sahip olmak için giden arkadaşlarım var.Ya da Almanya'da Çekce okudugu için Çek Cumhuriyeti'ne gelen.Oradaki eğitim çok mu kötü?Eminim ki hayır.Ancak bir dilin en iyi o dilin konuşuldugu ülkede öğrenilmesi gibi bir gerçek sadece Türk gençleri tarafından savunulan bir şey degil.Buna tek taraflı bakmamak gerekir diye düşünüyorum.Yurt dışında okumak asimile olmak demek de degildir.Tam tersine Türkiye'de aldıgın kaliteli egitimi pekiştirerek ülkene donanımlı bir vatandaş olarak daha iyi hizmet verebilmek olarak da yorumlanabilmeli bence.

BaRBiE54
GencSau Demirbaşı

« Yanıtla #25 : Mart 18, 2008, 05:01:17 am »

Mesela bir yabancı dil bölümü öğrencisi olarak konusuyorum,eger akademik bir kariyer düşünüyorsan o dile hakimiyetin ne olursa olsun Türkiye'deki bütün üniversitelerden gelecek soru yurt dışı tecrüben olup olmadığıdır.Her şeyden önce bir tercüman olarak ülkeni orada ne şekilde temsil edip nasıl sonuçlarla döndüğün önemlidir.Yurt dışı bizim için bir kaçış yolu degil,kocaman bir tecrübedir.Ben bölümüm için konuşuyorum.Yani kendi bölümümden olanlar anlayacaklardır beni en iyi.Aynı şekilde örneğin Polonya'da Türkçe okuyup da Türkiye'ye daha iyi bir dile sahip olmak için giden arkadaşlarım var.Ya da Almanya'da Çekce okudugu için Çek Cumhuriyeti'ne gelen.Oradaki eğitim çok mu kötü?Eminim ki hayır.Ancak bir dilin en iyi o dilin konuşuldugu ülkede öğrenilmesi gibi bir gerçek sadece Türk gençleri tarafından savunulan bir şey degil.Buna tek taraflı bakmamak gerekir diye düşünüyorum.Yurt dışında okumak asimile olmak demek de degildir.Tam tersine Türkiye'de aldıgın kaliteli egitimi pekiştirerek ülkene donanımlı bir vatandaş olarak daha iyi hizmet verebilmek olarak da yorumlanabilmeli bence.
Dikkat edersen zaten Pratik de cok önemli demi$tim..! Bana yani Yurtdisindan gidenleri gelenleri anlatmanada gerek yok.. hepsini biliyorum.. gelenide gidenide... neyse arkadasim ben zaten sana yazmamistim.. Yazdigim kisi belli... ben beni igneleyene cvp vermistim..
Allah sanada yardim etsin ins okulunu bitirir memlekete dönersin Wink

suqunet
sadece biraz sessizlik..!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 27

Fakülte: Başka Üniversite
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

hergün güneş doğar yeter ki açık olsun perdeler..

« Yanıtla #26 : Ekim 05, 2008, 01:49:20 pm »

weyss abi sen insanlara yardım etmek için konu acsan bile artık burda senin actıın konulara direk karsı cıkma eylemi gelenek haline gelmiş. Cheesy Cheesy Cheesy sen konu acma hatta mesajda atma oku sadece bn senin yerine yazarım Cheesy Cheesy Cheesy

.

Can verme sakın aşka aşk afeti candır
Aşk afeti can olduğu meşhuru cihandır

.
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Libros | Online Advertising | Internet Advertising | Blogging Forum | Credit Cards
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!