bir konu amacından bu kadar saptırılabilir...
weyss açtıgın konu için teşekkür ederiz..Biz tercüman adayları olarak seni anlıyoruz.burda mesleğimizin inceliklerini anlatmak durumunda da degiliz ki eger burada anlatılabilecek kadar kısa olsaydı 5 yılımızı bu bölüme bu memlekete hizmet için vermezdik..
Tercümanlık demek sözlüğe bakıp kelimelerin karşılıklarını bulmak demek degildir.Gercekten anlamak istediginize ve ciddiye alabileceginize inansam güzelce sohbet edebilirdim mesleğimle ilgili..ama görüyorum ki bölümümüzü "yabancı sevdalılarının klübü" olarak gören bir zihniyet var.Biz ingilizceye ve almancaya ne kadar hakimsek Türkçemize de o kadar hakimiz.Unutmayın ki bir dili iyi öğrenebilmek istiyorsanız önce anadilinize hakim olmalısınız..Bence burda bize konuşmakla vakit kaybedeceğinize "Jon Jon" tabakanın konuşmalarını düzeltin siteye kötü örnek.Bakınız "yapıoooorum,jnm naporsun, slm,mrb,nbr" ...
ben de şu an bir başka ülkedeyim. Buraya bayıldıgımdan degil,ülkemizi,kültürümüzü,insanlarımızı tanıtabilmek için.Mesela birileri kürtleri katletmedigimizi anlatmalı değil mi?Türkçe öğretiyorum,dilimizi öğretiyorum burada ben memleketimden uzak kalarak..Bence yorumlarınızı yaparken insaflı olun.