şimdi üstteki 2 arkadaşa şöyle cevap verebilirim ;
1.si başlık neden Türkçe değil ; herhangi bir gazete alın elinize , mesela sabah, sarı sayfalar bölümüne bir göz atın , tercüman yada dil ile ilgili iş ilanı verenler bunu istenilen dile göre yapar ,
bunun nedeni Türkçemizin yetersizliğinden falan değildir , zaten bu bildiriyi konuyla alakalı kişiler okur ve bu birikime sahiptirler , yeterince açıklayıcı oldummu bilmiyorum ..
neden almanya'ya gitmek istiyosunuzun cevabı ise oldukça basit , böyle bir soru sorulması
oldukça şaşırtıcı , bir o kadar da düşündürücü bence ,
ben ilkokuldan çıktığımdan beri ingilizce görüyorum , 9-10 yıl oluyor hala da ingilizce görüyorum ,
ama hala daha bir ingilizle oturup kendi ülkemin çıkarlarını ağzına yumruğu vura vura anlatacak
birikime sahip değilim , chat müzik filmlerde konuşulduğu kadar ingilizceye hakimim ,fakat ingiltere'ye gitme durumum olsaydı şu an daha farklı konumlarda olabilirdim,
bir tercüman adayı olarak , ilerde sizin gibi vatandaşlarımızın avrupayla ilişkilerinde sesi olacağım,
bunu yapmak için bir dili her yönüyle bilmek gerekir , kültür bilgisi en önemli sorun ,
almanca okuyorum fakat , günün 24 saatinde kulağıma almanca girmeden sizin gibi değerli vatandaşlarımıza önümüzdeki yıllarda yardımcı olacak kadar almancayı oturduğum yerden öğrenebileceğimi düşünmüyorum , ki haklıyım ..
Ögrenenler ülkesindede ögreniyor kusura bakma.. buraya gelipte almanca örenmek istienler ise hicbise örenmeden geri dönenleride gördük...bu bir aciklama degil bana göre.. türkiyedede mükemmel egitimler veriliyor..