hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 06:16:12 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İktisat Neden Bir Eşit Ağırlık Bölümü?Düpedüz Sayısal Gibi....?  (Okunma Sayısı 1782 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ensargenc
Ziyaretçi
« : Kasım 13, 2006, 01:11:18 am »

ya arkadaşlar ben sayısal çıkışlı bir öğrenciydim ortak tercihten yazdım iktisatı.. ama bana eşitağırlıkçı arkadaşlarım kızdılar hep sizin gibi sayısalların yüzünden biz açıkta kalıyoruz adam gibi işletme iktisat var zaten oraları da siz dolduruyorsunuz dediler... ben de ikisatı eşit ağırlıga koyan zihniyetin yanlış oldugunu düşündüm.. iktisat=ekonomi mühendisliği gibi birşey aslında tabii bana göre ne dersiniz?
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2006, 05:43:32 am Gönderen: ensargenc » Logged
fabulous
individuality
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 345

Fakülte: Mühendislik Fakültesi
Giriş Yılı: 2003
Mezuniyet Yılı: 2007

« Yanıtla #1 : Kasım 13, 2006, 01:20:27 am »

sizin kadar iktisat bolumunu bılmesemde sistemın yanlıs olduguna katılabılıyorum. ama sistem şu yonden yanlıs bence iktisat yine eşit ağırlıkta olmalı ama sayısalcılar secememeli(secmesı zorlassın-şu ankı sıstem gıbı).

sayısalcı bırı olarak sayısal bolumde olsaydı iktisat ve ben o bolumde olsaydım zor gelırdı heralde.

bakmakla görmek ayni şeymidir? hayır;

canon bakar, nikon görür.
doriangray
hec.DORİİ.. sharpfire!!!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -42

sf dorian A.K.A hecGRAY 2oo7

« Yanıtla #2 : Kasım 14, 2006, 11:46:33 am »

kesinlikle iktisat eşit ağırlık ların seçeceği bir bölüm olmamalı...sayısal düşünemeyen öğrenci çok zorlanıyor ...ve ezber yapan öğrenci sayısı çok fazla..

Konuşupta aptallığınızı ortaya koyacağınıza, konuşmayında hiç olmazsa herkesin şüphesi kalsın."
fatiher
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2006, 06:33:14 pm »

katılıyorum sizlere iktisat dersi keşke eşit agırlıkta olmasaydı cunku direk sayısal iceriyor hatta işletmenin de sozel alanı olması gerekirdi diye dusunuyorum...
SeMeTeY
GencSau Demirbaşı

Site puanı: 46

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2005
Mezuniyet Yılı: 2004

« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2006, 02:05:15 am »

evet abicim katılıyorum
ben eşit ağırlıkçıyım
ama bu üniversiteye geldiğimden bu yana görmediğim kadar sayısal işlem gördüm
hele iktisat derslerim benim için bi kabus
SOSYETE
Sosyete
Bakınan Üye
**

Site puanı: -5

« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2006, 01:55:20 pm »

iktisat her ne kadar derslerde sayısal görünse de
sosyal hayatta yani iş hayatında tamamen sözel bir konu
idarecilik yani eşit ağırlık olması normal

hem zaten iktisata da sayısal diosan bence gerçek bi sayısal derse denk gelmemişsin Smiley
deadpixel
deadpixel
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

« Yanıtla #6 : Kasım 22, 2006, 04:05:19 pm »

Bence iktisat olması gerektiği gibi eşit ağırlık alanına gayet uygundur Zaten lisede Türkçe-Matematik okuyorsunuz..İktisattada Matematik ve Sözel konular görüyorsunuz..İktisatta sanki dinamik,statik gibi konular varmıs gibi sayısal-fen olmalı düşüncenize katılmıyorum..
ensargenc
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 22, 2006, 09:06:02 pm »

bir bölümün sayısal olması o bölümde tüm derslerin sayılarla verilerle ifade edileceği anlamına gelmez kaldı ki dinamik statik ne alakadır.. bu sadece göreli bir zorluktur.. iktisat okuyan her öğrenci ekonomi mühendisi gibi birşey bana göre.. sonuçta mühendislik eğitimi bir konu üzerine verilerin sentezlenmesi sonucuyla oluşuyorsa iktisat da tamamen ekonomi üzerine olan verilerin sentezlenmesi sonucu oluşur... maliye okuyan ya da kamu yönetimi okuyan bir adama türev,integral,logaritma,trigonometri vs. ne kadar lazım değilse iktisat okuyana bir o kadar da lazım...

iktisat hayattır.......   Wink
doriangray
hec.DORİİ.. sharpfire!!!!
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -42

sf dorian A.K.A hecGRAY 2oo7

« Yanıtla #8 : Kasım 22, 2006, 09:09:08 pm »

bir bölümün sayısal olması o bölümde tüm derslerin sayılarla verilerle ifade edileceği anlamına gelmez kaldı ki dinamik statik ne alakadır.. bu sadece göreli bir zorluktur.. iktisat okuyan her öğrenci ekonomi mühendisi gibi birşey bana göre.. sonuçta mühendislik eğitimi bir konu üzerine verilerin sentezlenmesi sonucuyla oluşuyorsa iktisat da tamamen ekonomi üzerine olan verilerin sentezlenmesi sonucu oluşur... maliye okuyan ya da kamu yönetimi okuyan bir adama türev,integral,logaritma,trigonometri vs. ne kadar lazım değilse iktisat okuyana bir o kadar da lazım...

iktisat hayattır.......   Wink

çok çekiyoz bu hayattan be kanka Smiley

Konuşupta aptallığınızı ortaya koyacağınıza, konuşmayında hiç olmazsa herkesin şüphesi kalsın."
aylin
GencSau Demirbaşı

Site puanı: -120

ADAMS geri döndü :) :)

« Yanıtla #9 : Kasım 28, 2006, 01:16:07 pm »

iktisat tamamen bir ea bölümü aslında sayısal yapabilmenin yanında sosyal düşnmeyi de gerektiriyor.. sırf bi sözelcinin yapamayacağı gibi sayılsalcılarında yapabileceğine inanmıyorum çift taraflı düşünme gerektiğine inanıyorum.. evet iibf nin içinde en sayısala yatkın bölüm ancak bu sayılsalcıların bölümü olabileceği anlamına gelmiyor..her bölümün kişisine göre zorlukları var hepimize kolay gelsin...

Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Homes for Sale | Online Loans | AboutAmericaNow | Yahoo Personals | Auto Loans
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!