hit tracker
Sakarya Üniversitesi Öğrenci Topluluğu
Aralık 03, 2008, 05:43:32 am *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: GencSau Magazin | Kasım

Ana Sayfa   Forum   Yardım Takvim Duyurular Yonetim Kadrosu Giriş Yap Kayıt  
Anket
Soru: EKONOMİK REFORMLARIN BAŞARISIZLIK NEDENLERİ NELERDİR?
IMF - 6 (37.5%)
KAYNAK İSRAFI - 3 (18.8%)
YANLIŞ ALANLARA YAPILAN YATIRIMLAR - 3 (18.8%)
MERKEZ BANKASININ FAİZ ORANLARINI YÜKSEK TUTMASI - 0 (0%)
CARİ AÇIKLAR - 4 (25%)
Toplam oy: 0

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: İktisadi Bağımsızlık  (Okunma Sayısı 314 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
GÖK TU-KİU
Tanrı Misafiri
*

Site puanı: 0

« : Kasım 24, 2006, 08:40:26 pm »

BİZ TÜRKİYE OLARAK ,EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIMIZI KAZANARAK GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER STATÜSÜNDEN ÇIKARAK GELİŞMİŞ ÜLKELER LİGİNE TRANSFER OLABİLMEK İÇİN UYGULAMAMIZ GEREKEN EKONOMİK POLİTİKALAR NELERDİR???
ŞU ANKİ UYGULANAN EKONOMİK REFORMLARIN BAŞARISIZLIK SEBEPLERİ NELERDİR???
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2006, 05:44:12 am Gönderen: ensargenc » Logged
black-white_bjk
disisleri bakani
Harbi GencSau lu

Site puanı: 2

Fakülte: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Giriş Yılı: 2004
Mezuniyet Yılı: Devam

Kartallar Yuksekten ucar

« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2006, 08:57:11 pm »

şu an başarısızmıyız peki gerçekten önceki yıllara göre ne durumdayız bana açıklayabilirmisin peki??

ilim ilim bilmektir.
ilim kendini bilmektir.
sen kendini bilmezsen.
bu nice okumaktir.
GÖK TU-KİU
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2006, 09:07:45 pm »

şu an bir başarıdan sözedemiyorum, ekonomi IMF politikaları ile doldurulmuş ABD güdümlü bir bomba gibi heran birilerinin elinde patlayabilir. reel olarak bir gelişmeden bahsedemeyiz, bunu imkb den de anlayabilirsin, kısa zamanlarda muhteşem düşüşe ve yükselişlere sahne olabiliyor, birde merkez bankamızın ekonominin ateşini düşürmek için devamlı faiz yükseltiyor bu nasıl bir iyileşme ve gelişmedir? bu büyük bir risk teşkil etmektedir, dış borç gittikçe büyümektedir, peki reformların geçerliliği nerede kaldı?
ensargenc
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2006, 08:01:59 pm »

şu an bir başarıdan sözedemiyorum, ekonomi IMF politikaları ile doldurulmuş ABD güdümlü bir bomba gibi heran birilerinin elinde patlayabilir. reel olarak bir gelişmeden bahsedemeyiz, bunu imkb den de anlayabilirsin, kısa zamanlarda muhteşem düşüşe ve yükselişlere sahne olabiliyor, birde merkez bankamızın ekonominin ateşini düşürmek için devamlı faiz yükseltiyor bu nasıl bir iyileşme ve gelişmedir? bu büyük bir risk teşkil etmektedir, dış borç gittikçe büyümektedir, peki reformların geçerliliği nerede kaldı?

1.si globalleşen dünyada iktisadi bağımsızlıktan söz edilemez.. her ekonomi birbiriyle bağlantılı kollektif olarak işler. abd çin japon ekonomisinin yanında türk ekonomisin de bu bağlamda iktisadi bağımsızlıgından bahsedilemez..  merkez bankasının faiz oranlarını düşürmesinin nedeni ekonomnin ateşini söndürmeden ziyade makroekonomik istikrarszılıktır..mal ve üretim faktörlerinin fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırım stratejilerinin ve politikalarının maliyetini yükseltir..mali sistemi derinleştirmek amacıyla sağlanan serbesti banka ve bazı holdinglerin aracı kurumlar kurmaları ve bu kurumlara mevduat sertifikalarını iskonto ile satmaları ile devam etmiştir... aynı sertifikalar gene halka daha yüksek bir fiyatla satılmış ve buradan elde edilen tasarruflar genelde yüksek riskli yatırımlarda değerlendirilmeye çalışılmıştır. bu da ekonomik göstergelerin enflasyona etkisini gayet olumlu bir şekilde orataya koyar..yani bürokrasi ekonomi politikalarında kimi zaman revizyona girebilir.. hiç bir ülkenin merkez bankası ekonominin ateşini söndürmek için faiz oranlarını artırmaz.. bunun adı zaten kendi kendini yok etmekten başka birşey olamaz.. imf olayına gelince o taraflarda olan mali politikalar bartık birbirine kenetlenmiş durumda önemli olan imf den alınan borç alımlarının kolaylaştırılması yani disponobilite oranları.. imf yi sadece borç para alınan darboğaz zamanında yardıma koşan tefeci bir kurum olarak görmemek lazım.. imf global ekonomiye ülkeleri adapte eder.. bana kalırsa bir ekonomik politikada başarısızlık imf ye olan adapte sürecinden geçer.. cari açıklar falan işin detay kısımları...
GÖK TU-KİU
Tanrı Misafiri
*

« Yanıtla #4 : Kasım 27, 2006, 02:24:11 pm »

Bu anlattıkları teknik açıdan , edebi açıdan değerlendirirsek mükemmel bir açıklama. Ama  anlatmak istediğim kaynaklarımızın başka güçler tarafından çarçur edilmesi kendi menfeatleri doğrultusunda kullanması. Bu gün kendi kendine yeterli ülkelerden biri olduğumuz söylemleri dolaşıyor ortalıklarda, ama bizim gelişmemizi istemeyenler bizi daima tarım alanına yönlendirerek teknoloji ve sanayide gelişmemiz için daima önümüze engel koyuyorlar. Bu gün TÜRKİYE deki tüm sokak başları etki ajanları, masonlar ve de para için vatanını satan şer***ler ile dolu. Kaynaklarımız bizim ülkemiz hariç siyasetlerinin ve ülke çıkarlarının temelini; mandacı anlayışın hakim olduğu emperyalist kan emici vampirlerin ülkelerine hizmet etmesi durumunda nasıl bir bağımsızlıktan bahsedilebilir? Benim ülkemin kaynakları, yeraltı zenginlikleri benim halkımın gelirine katkı yapmıyor ise, ülkenin zenginleşmesine hizmet etmiyorsa ya biz bu ülkeye ait değiliz yada bu ülkede bir ekonomik bağımsızlık yok demektir. Bazen herşey göründüğü ve kitaplara yazıldığı gibi olmayabiliyor. Dünyadaki ekonomik sisteme ayak uydurmak , kaynaklarının başka güçlerin harcaması anlamına gelmez.
ensargenc
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2006, 07:06:30 pm »

öncelikle teşekkürler...
şimdi senin dediklerinle benim dediklerim farklı şeyler.. mesela "Dünyadaki ekonomik sisteme ayak uydurmak , kaynaklarının başka güçlerin harcaması anlamına gelmez." lafını kullanmışsın.. gayet güzel bir tespit.. lakin burada ekonomik bağımsılıktan değil politik bağımsızlıktan söz etmemiz gerekli.. global dünyadaki çelişki de bundan ileri gelir.. çünkü politikalar artık büyük ibr kümeyi kapsamakta ekonomik stratejiler bakımından.. o yüzden ekonomik bağımsızlıktan söz etmek için önce politik bağımsızlıktan söz edilir.. yoksa zaten günümüzde iktisadi entegrelerden de söz edemezdik.. örneğin tayland kuveyt vs. gibi ülkeler de ekonomik bir bağımsızlık içindedir.. ama politik güç ne kadar öne geçerse- ki türkiye de bu güç şu anda gayet yerinde- benim kanaatimce- bir o kadar dalgalanmış teoriler de düzelecektir..
matricaria
matricaria
Bakınan Üye
**

Site puanı: 1

« Yanıtla #6 : Ocak 01, 2007, 04:11:51 am »

gerek ekonomik durum, gerek varolan ekonomik durumun işleyişi ya da gelecekte alacağı yer sadece oluşturulan teorilere göre biçimlenirse yanlış yönlendirilmiş olmaz mı? bu yönlendirmelere çokça açık olan Türkiye'nin, politik bağımsızlığın ne ölçüde yakınında olduğu da bir muammadır.ersangenc,dediğin gibi, politik bir manada tam bağımsızlığı karşılayacak bir konjektör mevcut değil. ama bunu ekonomideki bazı kaynaklarda var edilebilir hale getirmek ve olması gereken ve son derece önemli olan gücün, denge kurulmasında bir unsur haline getirebilmesi yapılamayacak bir şey de değildir. ekonomik istikrarsızlığın sebebi revize edilmesi gereken sistemde bağımsızlığı kazanabilmekse, bu yolda 'her şey emperyalist güçlerin elide, onlarla savaşmalıyız ' modunda uluslararası sisteme bakış birçok konuda hata yapmayı da beraberinde getirecektir..  ne yazık ki bir sistem var , yanlış ya da doğru... bunu değiştirebilmek için önce onda varolmak gerekir.
fatih eren
Bakınan Üye
**

Site puanı: 2

« Yanıtla #7 : Nisan 30, 2007, 02:52:26 pm »

anketteki  seçeneklerin hepsi  iktisadi reformları etkileyen unsurlardır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Mortgage | Car Loan | Panama Property | Mortgage | Property Search
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!